09/26/2023

Cum să implementați cheile de acces/autentificarea FIDO în aplicațiile dvs [8 Solutions]

Cheile de acces sau autentificarea FIDO oferă mai multă accesibilitate, mai multă securitate și conectări mai rapide la aplicații și site-uri web de pe diferite dispozitive ale utilizatorilor, în comparație cu autentificarea utilizatorului sau a parolei.

Companiile care depind de sisteme de conectare bazate pe parole se pot confrunta cu probleme precum tentative de hacking, încălcări ale datelor, atacuri de phishing, keylogger și așa mai departe.

În primul rând, conceptul de autentificare bazată pe parole a fost introdus pentru a oferi securitate și, într-o oarecare măsură, face acest lucru.

Cu toate acestea, mulți utilizatori de web ajung adesea să creeze parole slabe sau să refolosească aceleași parole în diferite aplicații și servicii. Infractorii cibernetici pot ghici sau pirata cu ușurință acele parole slabe și pot obține acces la conturi.

În continuare, profesioniștii în securitate cibernetică au dezvoltat autentificarea cu mai mulți factori (MFA), în care verificarea se face prin mesaje text, e-mailuri sau apeluri telefonice. Deși această practică adaugă un alt nivel de securitate, nu eradica problema; doar face lucrurile dificile pentru un hacker.

Pentru a oferi o securitate mai bună și pentru a reduce sau a preveni atacurile, a fost dezvoltată o altă tehnologie – Autentificarea FIDO sau Cheile de acces.

În acest articol, voi discuta ce este autentificarea FIDO, cum vă avantajează afacerea și unii dintre cei mai buni furnizori FIDO.

Să începem!

Ce este autentificarea FIDO?

Fast Identity Online (FIDO) este un standard de securitate la nivel înalt care oferă specificații puternice pentru autentificare. Este proiectat și dezvoltat de Alianța FIDO, care vizează să ofere o autentificare puternică la nivelul protocolului și al clientului.

Autentificarea FIDO sau cheile de acces pot înlocui modul vechi și tradițional de conectare cu experiențe de conectare rapide și sigure. Specificațiile FIDO au autentificare multifactorială și criptare cu cheie publică. Spre deosebire de autentificarea prin parolă, FIDO stochează informații, inclusiv date de autentificare biometrică, pe dispozitivele utilizatorilor pentru a preveni atacurile.

Cu autentificarea FIDO, efortul dezvoltatorilor de a crea login-uri sigure pentru clienți se reduce. Acesta acceptă FIDO2, protocoalele Universal Second Factor (U2F) și Universal Authentication Framework (UAF). UAF ajută dispozitivul client să creeze o nouă pereche de chei în timpul înregistrării, care păstrează ca cheie privată și cheie publică pentru serviciile online.

Autentificarea FIDO oferă acces convenabil și sigur la site-uri web și aplicații pentru utilizatorii care folosesc insigne de proximitate, dispozitive USB, jetoane fizice etc. Cu FIDO, nu trebuie să vă amintiți nicio parolă sau întrebări de securitate pentru a vă conecta la contul dvs.

Cum funcționează autentificarea FIDO?

Sursa imagine: FIDO Alliance

Autentificarea FIDO ajută la minimizarea atacurilor datorate parolelor. Principiul de funcționare al FIDO este destul de simplu:

  • Înregistrare: v În etapa de înregistrare, un utilizator încearcă să deschidă un serviciu online. În momentul conectării, utilizatorul trebuie să selecteze opțiunea de autentificare.
  • Generarea perechii de chei: dispozitivul utilizatorului generează o pereche de chei care este specifică dispozitivului utilizatorului, contului de utilizator și serviciului online. Cheia privată se păstrează pe dispozitiv în sine, dar cheia publică este utilizată într-un serviciu online conectat la contul utilizatorului. Pe parcursul acestui proces, datele biometrice și cheile private nu părăsesc niciodată dispozitivele utilizatorului și, de asemenea, toată comunicarea este criptată, reducând șansa de încălcare a securității.
  • Verificarea identității: utilizatorul poate acum accesa serviciul online prin metoda de verificare a identității. Dispozitivul care este utilizat selectează cheia privată și trece prin provocarea serviciului online într-un mod care dovedește că dispozitivul are o cheie privată. Dispozitivul transmite apoi provocarea înapoi către serviciu și îi permite acestuia să verifice autentificarea față de cheia publică.

Odată verificat, utilizatorul poate accesa contul sau informațiile dorite.

  Cum să personalizați panoul de navigare în Outlook

Acum, să vorbim despre unii dintre cei mai buni furnizori de autentificare/chei de acces FIDO pentru aplicații web și portaluri.

Semnal de autentificare

Îmbunătățiți securitatea clienților dvs. acum cu solicitările de acces la cheie de acces de la Authsignal și renunțați la autentificarea cheii de acces oricând și oriunde. Oferă acces instantaneu la UX fără parolă și fără efort, care vă ajută să obțineți fluxurile sale de înmatriculare a autentificatorului de nivel superior și provocări.

Authsignal acceptă SDK, ceea ce înseamnă că înregistrarea lansării, împreună cu provocarea, curge din Web Authsignal.js sau prin Vizualizări Web Native Mobile. Puteți utiliza SDK-uri și API-uri pentru a integra fluxurile Authsignal în CIAM (cum ar fi Cognito și Auth0). În plus, vă puteți adăuga logo-ul cu ușurință.

Conectați-vă cu ușurință contul Messagebird sau Twilio pentru a activa parola unică pentru SMS (SOTP). În plus, puteți utiliza tehnica de autentificare Time One Time Password (TOTP) pentru a asigura o experiență fără probleme pentru utilizatori.

Mai mult, veți găsi browsere mobile și web moderne cu hardware specializat și biometrie încorporată. Authsignal oferă funcții suplimentare, cum ar fi motorul fără reguli de cod și o singură vizualizare a clientului.

Rezervați o demonstrație sau creați un cont gratuit și asigurați-vă datele. Sau, începeți călătoria dumneavoastră sigură de la 0,05 USD per utilizator activ pe lună și profitați de o mulțime de beneficii.

Trecere

Oferiți o experiență uimitoare clienților dvs. cu opțiunile de conectare mai sigure și mai simple ale Passage. Cu câteva linii de cod, puteți implementa autentificare fără cusur fără parolă pe site-ul sau aplicația dvs.

Permiteți utilizatorilor să se conecteze și să creeze conturi dintr-o privire sau atingere și să stimuleze mai multă implicare. Prin deschiderea drumului către viitor într-o lume fără parolă, puteți reduce amenințarea atacurilor bazate pe acreditări. De asemenea, vă va economisi efort și timp în resetări nesfârșite ale parolei.

Înlocuiți-vă vechea tehnică de flux de autentificare și treceți complet fără parolă folosind o soluție de autentificare autonomă. Puteți construi o soluție robustă de la zero pentru gestionarea identității clienților și autentificarea fără parolă.

Cu Passkey Complete, puteți obține securitate deplină pentru utilizatorii și afacerea dvs. eliminând autentificarea bazată pe parolă și oferind conectări cu cheie de acces.

Passage este construit pentru confidențialitate și securitate și pentru a-și avansa pașii către noi standarde. Este complet compatibil cu FIDO2. Implementați direct autentificarea de ultimă oră pe site-ul, produsul sau aplicația dvs. în câteva minute și rămâneți concentrat pe construirea unui lucru important.

Integrați-vă stivele de tehnologie preferate, cum ar fi Vue, Django, Rails, Angular și multe altele, fără probleme, cu SDK-uri și API-uri ușor de utilizat. Vă puteți migra clienții către Passage cu ajutorul importului rapid.

Programați o demonstrație sau încercați-l gratuit. Treceți complet fără parolă de la 0,05 USD/utilizator activ/lună.

Auth0

Întâmpinați dificultăți în a vă aminti parolele?

Auth0 vă permite să vă eliberați de parole acceptând noua tehnologie de autentificare fără parolă. Permite o experiență fără fricțiuni și sigură pentru toți utilizatorii săi.

Autentificarea fără parolă WebAuthn este inatacabilă, lăsându-vă utilizatorii mai în siguranță ca niciodată. Când vă autentificați cu datele biometrice WebAuthn, utilizați autentificarea multifactor (MFA), ceea ce înseamnă că, odată ce vă autentificați, nu este nevoie să vă autentificați din nou și din nou.

Când un utilizator încearcă să se înregistreze cu un dispozitiv care are opțiuni biometrice, aceasta va ușura tranziția fără parolă, permițând utilizatorilor să se conecteze cu ușurință. Lock Passwordless încapsulează calea potrivită pentru autentificare și poate fi încorporată în e-mail și SMS-uri pentru tabletă, desktop și dispozitive mobile.

Oferă-le clienților tăi posibilitatea de a alege pentru o experiență perfectă, sigură și fără parolă. Încercați acum Auth0 gratuit pentru maximum 7000 de utilizatori activi. Începeți să construiți o destinație sigură cu Auth0 și obțineți opțiuni de conectare nelimitate.

  Un ghid pas cu pas pentru integrarea fonturilor

Bitwarden

Obțineți o autentificare puternică fără parolă cu Bitwarden Passwordless.dev în câteva minute și permiteți utilizatorilor, forței de muncă și clienților să aibă experiențe de conectare sigure și fluide.

Bitwarden permite utilizatorilor săi o experiență de conectare sigură, făcând autentificarea rapidă și fluidă pentru baza dvs. de utilizatori. Asigurați-vă întreprinderea rezistentă la phishing, oferind echipelor posibilitatea de a accesa aplicațiile și sistemele de întreprindere fără a se baza pe parole.

Dacă doriți să minimizați complexitățile legate de dezvoltarea cheilor de acces, Bitwarden Passwordless.dev vă oferă un cadru API. Puteți utiliza browsere moderne și standarde open-source pentru a crea aplicații FIDO2 WebAuthn, cum ar fi amprenta digitală, ID-ul feței și Windows Hello pentru utilizatorii finali, echipele și clienții dvs.

Puteți integra Bitwarden Passwordless.dev cu soluțiile de autentificare existente pentru a activa funcțiile cheie de acces fără a fi nevoie să înlocuiți sau să recodați. Oferă o consolă de administrare care vă permite să vă gestionați aplicațiile, utilizatorii, cheile de acces și mai ușor într-un singur loc.

Evaluările de la terțe părți ale documentației, proceselor și codului open-source Passwordless.dev vă ajută să vă protejați datele de atacatori.

Începeți să utilizați Bitwarden gratuit pentru până la 10.000 de utilizatori și obțineți un kit de software complet împreună cu o aplicație per organizație, un administrator de consolă, acces la documentație și multe altele. Profitați de caracteristici și beneficii suplimentare la un preț de pornire de 0,05 USD/utilizator/lună.

Yubico

Începeți călătoria dvs. de configurare sigură pentru datele clienților dvs. cu Yubico. Contribuie constant la protocolul WebAuthn, un standard care permite autentificarea sigură cu chei de acces. API-ul WebAuthn permite crearea unei chei publice pentru autentificarea utilizatorilor.

Yubico dezvoltă o gamă largă de SDK-uri pentru Android și iOS și desktop, care le permit dezvoltatorilor să integreze rapid securitatea hardware în serviciile și aplicațiile lor. Astfel, ajută la asigurarea unei securități puternice pe o gamă largă de dispozitive.

YubiHSM2 SDK are numeroase interfețe și instrumente care vă ajută să gestionați hardware-ul YubiHSM 2 FIPS și YubiHSM 2. Include, de asemenea, modulele Microsoft PKCS#11 și KSP. În plus, Yubico oferă software flexibil și open-source pentru a integra o autentificare puternică în produse sau servicii.

Veți obține multe soluții pentru securizarea și criptarea secretelor pe servere. Soluțiile sunt Java WebAuthn, Yubico Desktop OATH Authenticator, client Java OTP, client C CTAP și multe altele. Obțineți acces din timp la resursele FIDO2 și începeți călătoria fără parolă.

SecureAuth

SecureAuth este un membru mândru al Alianței FIDO și este, de asemenea, certificat FIDO. Datele de conectare criptografice FIDO2 sunt unice pe site-uri web, nu stochează niciodată date pe un server și nu părăsesc niciodată dispozitivul utilizatorului. Acest protocol de securitate elimină riscurile de phishing și toate celelalte forme de furt de date și atacuri de reluare.

Utilizatorii primesc detalii criptografice de conectare cu metode încorporate, inclusiv camere de pe dispozitive sau cititoare de amprente. De asemenea, pot folosi cheile de securitate FIDO pentru a debloca acreditările logice. În plus, aveți flexibilitatea de a selecta dispozitive care se potrivesc nevoilor lor.

Alături de securitate și confidențialitate, SecureAuth oferă beneficiul scalabilității. Site-urile web pot activa cu ușurință FIDO2 folosind un apel API JavaScript simplu. Acest lucru este acceptat de multe platforme și browsere de top pe numeroase dispozitive pe care clienții le folosesc în fiecare zi.

Prin implementarea SecureAuth FIDO2 în afacerea dvs., puteți permite economii de costuri prin:

  • O abordare bazată pe standarde pentru a asigura viitorul investițiilor în autentificare,
  • Securitate și interoperabilitate în diferite lanțuri de aprovizionare și
  • Eliminarea aprovizionării costisitoare a dispozitivelor, a apelurilor de asistență pentru clienți și a resetărilor de parolă

Solicitați o demonstrație pentru a vedea cum SecureAuth vă poate securiza cu ușurință informațiile, permițându-vă să vă conectați la orice platformă fără să vă faceți griji cu privire la încălcările de securitate.

  Cum să clarificați o imagine în Photoshop

Hanko

Pe măsură ce securitatea devine o preocupare majoră pentru toată lumea, Hanko introduce chei de acces pentru a începe o nouă eră a conectării care nu are nevoie de parole. Aceste chei de acces sunt mai ușoare și mai sigure. Hanko are, de asemenea, capabilități de securitate precum recunoașterea feței, amprenta etc.

Cheile de acces Hanko sunt caracterizate de criptarea cu chei publice. Acceptă aproape toate platformele și dispozitivele majore. Cu Hanko, puteți face o autentificare fără parolă cu ușurință, fără nicio bătaie de cap. În plus, codurile de acces sunt perfecte pentru verificarea și autentificarea e-mailului.

Biometria mobilă Hanko aduce cheile implicite pentru aplicațiile dvs. mobile, astfel încât să le puteți utiliza în mod convenabil. Pentru o securitate mai bună, puteți utiliza cheile de securitate FIDO. Hanko oferă OAuth Login care vă permite să adăugați furnizori de identitate terți la pagina de conectare.

Hanko combină cheile de acces cu autentificarea codului de acces pentru cea mai bună securitate și confort. Această combinație este cunoscută sub numele de WebAuthn. Un cod simplu unic poate fi folosit pentru autentificarea alternativă pentru a restabili accesul la orice cont.

Accesați gratuit pachetul de pornire Hanko sau alegeți orice plan potrivit pentru afacerea dvs., începând de la 9 USD/lună plus 0,01 USD/utilizator/lună.

Authgear

Oferiți o experiență unică fără parolă clienților dvs. cu cheile de acces Authgear, o acreditare FIDO acceptată de Microsoft, Google și Apple. Deși oferă o abordare mai simplă, este mai sigură decât vechea tehnică de autentificare prin parolă cu Passkey API.

Deoarece parolele sunt vulnerabile la diferite atacuri, Authgear oferă o nouă modalitate de a securiza acreditările digitale care urmează standardele WebAuthn și FIDO. Utilizatorii dvs. se pot autentifica cu ușurință sau se pot înscrie la pagina dvs. fără să memoreze sau să introducă parole complexe.

Cheile de acces elimină riscul atacurilor asociate parolelor, cum ar fi scurgerile de acreditări, phishingul și multe altele. Acest lucru este mai convenabil deoarece utilizatorii trebuie doar să furnizeze numele de utilizator pentru a deschide un cont nou. Authgear folosește un senzor biometric, cum ar fi recunoașterea facială, amprenta digitală etc. de pe dispozitiv pentru a vă autentifica în timp ce vă conectați.

Authgear ajută la reducerea frecării în procesele de conectare și înscriere, îmbunătățind rata de conversie a aplicațiilor. Cu ajutorul cheilor de acces, utilizatorii se pot conecta cu ușurință la aplicațiile și site-urile dvs. web, fără a se reînregistra pe fiecare dispozitiv.

În plus, utilizatorii se pot conecta pe diverse platforme prin scanarea codului QR cu dispozitivele lor deja înregistrate. Puteți rămâne concentrat pe munca dvs. și lăsați Authgear să facă pasul magic al API-urilor și al codării. Tot ce aveți nevoie este să integrați Authgear în aplicațiile și site-urile dvs. web și apoi să faceți clic pe „Conectați-vă cu cheile de acces” pentru a face cheia de acces să fie autentificatorul principal.

Solicitați o demonstrație sau începeți călătoria acum pentru a accesa pagina de setări predefinită pentru utilizatorii dvs. și le permiteți-le să-și controleze datele de oriunde și oricând.

Concluzie

FIDO permite utilizatorilor să se autentifice la serviciile online în medii desktop și mobile. Oferă comoditate, securitate, confidențialitate și scalabilitate, astfel încât utilizatorii să se poată înscrie sau se pot conecta de pe dispozitivele lor fără probleme.

Tehnologia acceptă o întreagă gamă de tehnologii de autentificare la nivel înalt, inclusiv biometrice (scanere cu iris, amprentă, recunoaștere facială, recunoaștere vocală etc.), standarde de comunicații și soluții existente, cum ar fi jetoane de securitate USB, module de platformă de încredere, carduri inteligente, și altele.

Deci, alegeți cei mai buni furnizori de autentificare FIDO din lista de mai sus în funcție de nevoile dvs. și rămâneți în siguranță.

De asemenea, puteți explora unele platforme de autentificare a utilizatorilor.

x