Cum se instalează și se utilizează Intel Unison pe orice computer cu Windows 11

În septembrie anul trecut, Intel a anunțat că lucrează la o aplicație care să reducă fără probleme decalajul dintre smartphone-urile Android sau iOS și computerele Windows. Supranumită „Intel Unison”, aplicația a fost lansată acum și vine cu câteva funcții interesante. Puteți să vă accesați imaginile și videoclipurile de pe smartphone-ul dvs. pe computer, să transferați rapid fișiere, să răspundeți la notificări de pe telefon, să efectuați apeluri și multe altele. Deci, dacă sunteți interesat și doriți să încercați o alternativă la aplicația Microsoft Phone Link, continuați și aflați cum să instalați și să utilizați Intel Unison pe orice computer cu Windows 11. Da, funcționează chiar și pe laptopuri non-Intel. În această notă, să aflăm instrucțiunile pentru a descărca și a rula Intel Unison pe orice computer și smartphone Android sau iOS.

Instalați Intel Unison pe orice computer cu Windows 11 (2023)

În acest articol, am inclus cerințele pentru a rula Intel Unison pe un computer cu Windows 11 și am împărtășit instrucțiuni detaliate despre cum să funcționeze cu smartphone-ul tău Android sau iOS. De asemenea, puteți găsi primele noastre impresii despre Intel Unison în partea de jos. Doar extindeți acel tabel și treceți la orice secțiune doriți.

Cerințe preliminare pentru a utiliza Intel Unison cu Android/iOS și Windows

1. Pentru a utiliza Intel Unison, trebuie să rulați Windows 11 pe computer sau laptop. În prezent, aplicația nu acceptă Windows 10 sau sisteme de operare mai vechi.

  Cum să eliminați linia „Trimis din e-mail pentru Windows 10”.

2. PC-ul trebuie să fie actualizat la versiunea Windows 11 22H2 (22621.0 sau o versiune ulterioară). Dacă încă sunteți pe versiunea mai veche 21H2, puteți merge la ghidul conectat și vă puteți actualiza computerul la cea mai recentă versiune stabilă 22H2.

3. Intel spune că Unison funcționează în prezent doar pe laptopuri Evo care rulează pe procesoare Intel de generația a 13-a. Cu toate acestea, am instalat Intel Unison pe un laptop Intel a 8-a generație non-Evo în acest ghid și a funcționat fără probleme. Sunt sigur că va funcționa și pe laptopurile AMD și Windows 11 bazate pe ARM.

4. În cele din urmă, trebuie să aveți un smartphone Android care rulează Android 9 sau o versiune superioară. Pentru utilizatorii de iOS, trebuie să aveți un iPhone care rulează iOS 15 sau o versiune ulterioară.

Cum să descărcați și să instalați Intel Unison pe orice computer cu Windows 11

1. Pentru a descărca Intel Unison, mergeți la aplicația Pagina Microsoft Store și faceți clic pe butonul „Intrare în aplicația Magazin”. Aceasta va deschide lista Intel Unison în Microsoft Store pe computerul dvs. cu Windows 11. În prezent, dacă căutați direct aplicația Intel Unison în Microsoft Store, nu va afișa niciun rezultat.

2. În aplicația Microsoft Store, faceți clic pe „Obțineți” pentru a descărca și instala Intel Unison.

3. După ce Intel Unison este instalat, deschideți aplicația și treceți prin ecranul de bun venit. Odată ce ajungeți la ecranul de asociere, este timpul să treceți la telefonul smartphone.

4. Pe telefonul iPhone sau Android, instalați aplicația Intel Unison (Android/ iOS). Va trebui să permiteți o grămadă de permisiuni înainte de a vă putea asocia computerul Windows și de a utiliza aplicația. După ce parcurgeți ecranul de onboarding, atingeți „Scanați codul QR”.

  Cum să remediați eroarea „Ceva a mers greșit” a Microsoft Outlook pe Windows

5. Acum, scanați codul QR afișat pe computer, iar Intel Unison va începe automat procesul de asociere. Confirmați codul afișat pe ambele dispozitive. Odată cu succes, atingeți „Începeți” de pe smartphone-ul dvs.

5. Acum, smartphone-ul dvs. va fi conectat la aplicația Intel Unison de pe computer și puteți accesa aproape orice doriți. Puteți transfera fișiere între computer și smartphone; accesați imagini, videoclipuri și albume de pe telefon; găsiți mesaje SMS, efectuați și primiți apeluri; răspunde la notificări și multe altele.

Intel Unison: primele impresii și gânduri

În primul rând, îmi place faptul că Intel Unison este o aplicație bine concepută, ținând cont de estetica Windows 11. Nu este una dintre acele aplicații umflate de la producători care într-adevăr vin cu funcționalități importante, dar au UI/UX groaznic. Intel a făcut o treabă foarte bună în ceea ce privește designul, așa că felicitări pentru asta.

În afară de asta, în ceea ce privește caracteristicile, cred că Intel a acoperit aproape toate bazele, cu excepția streamingului de aplicații Android pe PC. În viitor, compania ar putea adăuga capacitatea de a transmite aplicații direct de pe telefon pe computer, așa cum o face aplicația Microsoft Phone Link pentru telefoanele Samsung.

Am testat toate funcțiile disponibile în prezent în această aplicație, inclusiv efectuarea de apeluri de pe PC, și au funcționat absolut grozav. Spre deosebire de aplicația Phone Link, Intel Unison oferă toate albumele foto și video de pe telefonul dvs., făcând mai ușor să exportați tot ceea ce căutați.

În continuare, ceea ce m-a uluit au fost vitezele de transfer de fișiere extrem de rapide oferite de Intel Unison. A fost capabil să trimită un fișier video de 40 MB de pe computerul meu pe telefonul meu Android în doar 3 secunde folosind o conexiune Peer-to-Peer (Wi-Fi), ceea ce este uimitor. Rețineți că atunci când sunteți conectat prin Bluetooth pentru a efectua apeluri, viteza de transfer încetinește. Prin urmare, este recomandat să dezactivați Bluetooth dacă doriți să transferați rapid fișiere mari.

  Cum să remediați încetinirea internetului după descărcarea Windows 11

În plus, puteți accesa și răspunde la mesaje text și afișează notificări de la toate aplicațiile pentru smartphone. Puteți răspunde la notificări din Centrul de acțiuni al Windows 11. Cool, nu? Per ansamblu, aș da un mare succes aplicației Intel Unison, doar pentru viteza excelentă de transfer de fișiere. În afară de asta, este plin de funcții și funcționează conform intenției.

Conectați-vă smartphone-ul și computerul folosind Intel Unison

Astfel, puteți configura Intel Unison pe computerul cu Windows 11 și pe smartphone-ul Android sau iOS. Procesul de instalare este ușor, trebuie doar să scanați codul QR și să acordați permisiunile și sunteți gata. Oricum, dacă doriți să utilizați o aplicație similară, aplicația Dell Mobile Connect pe Windows 10/11 este și ea destul de bună. Și dacă doriți să oglindiți manual telefonul Android pe un computer și să transmiteți aplicații în flux, puteți urma tutorialul nostru detaliat. În cele din urmă, dacă aveți întrebări, spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.