06/09/2023

Un ghid suprem [+6 Learning Resources]

Datele se schimbă în fiecare secundă într-un mediu de afaceri cu ritm rapid. Trebuie să aplicați metodologia de analiză agilă pentru a extrage valoare dintr-un set de date în continuă schimbare.

Astăzi, întreprinderile iau decizii rapide privind operațiunile, marketingul, vânzările și dezvoltarea de produse pentru a se adapta la dinamica pieței în continuă schimbare.

Aici vine analiza agilă pentru analiza datelor. Acesta a oferit un cadru dovedit pentru a extrage informații utile din datele colectate live și analizate în sprinturi, la fel ca procesul de dezvoltare agilă a software-ului.

Dacă încă nu ați învățat elementele de bază ale analizei de afaceri agile și conceptele avansate, continuați să citiți până la sfârșit.

Agile Analytics și principiile sale

Analiza agilă de afaceri este o abordare sursă care analizează datele care utilizează cicluri repetitive de analiză rapidă. Căutați feedback-ul clienților și refaceți analizele pentru a lua decizii mai bune cu privire la progresul dezvoltării proiectului sau a produsului.

Proiectul părinte de dezvoltare agilă a produsului nu trebuie să aștepte luni întregi pentru informații acționabile despre date dintr-un proiect de analiză a datelor. În schimb, primește informații frecvente din partea echipei BI, astfel încât produsul final să se potrivească cu tendința pieței.

Funcționează în același mod ca un ciclu de viață de dezvoltare a software-ului Agile sau Scrum. Analiștii BI trebuie să execute toate procesele de analiză a datelor, cum ar fi aprovizionarea datelor, curățarea datelor, organizarea datelor, stocarea, disputele, scriptarea ETL, vizualizarea și raportarea informațiilor în sprinturi scurte.

Obiectivul principal este utilizarea datelor în timp real. Astfel, echipa de dezvoltare a produsului sau a software-ului și a operațiunilor de afaceri poate accesa informații live despre date în comparație cu informațiile de afaceri datate în procesul tradițional de analiză a datelor.

Beneficiile Agile Analytics

Transparență și eficiență

Când urmați procesul agil de analiză a afacerii, puteți descoperi în mod regulat defecte și erori. Astfel, puteți improviza fluxul de lucru și puteți obține performanțe impecabile în viitoarele sprinturi.

Livrare fără efort

Puteți livra mai multe rapoarte BI în mai puțin timp când urmați acest cadru. Echipa de analiză a datelor poate împărți seturile de date în bucăți mici și poate continua să analizeze acele bucăți individual, dar cu o colaborare constantă.

Pur și simplu compilați rezultatele individuale într-un singur raport pentru a face o imagine de ansamblu sau o prognoză.

Abordare colaborativă

Analiza agilă depinde de o colaborare extinsă. Prin urmare, echipele dumneavoastră se asigură că urmează calea corectă a proiectului și că seturile de date nu se adună în silozuri.

O mai bună luare a deciziilor de afaceri

Fie dumneavoastră, ca propria afacere sau clienți, puteți lua decizii de afaceri în timp util și eficiente cu informații despre date din date în timp real decât date datate.

Livrarea la timp a informațiilor

Puteți obține informații despre datele pentru dinamica afacerii exact atunci când aveți nevoie de ele. De exemplu, când cerințele aplicațiilor pentru întâlniri virtuale au crescut în timpul pandemiei de COVID-19, acele aplicații au devenit populare care foloseau analize agile.

  Faceți cunoștință cu Celia, înlocuitorul Asistentului Google al Huawei

Această abordare BI a ajutat companiile să înțeleagă tendința și să publice un produs minim viabil mai devreme decât concurenții lor.

De ce ar trebui să implementați Agile Analytics?

Urmând abordarea convențională a analizei de afaceri poate părea promițătoare, deoarece considerați că procesul este ușor. Stabiliți un obiectiv, colectați date și analizați datele pentru a justifica obiectivul sau pentru a oferi informații pentru atingerea obiectivului.

Dar există o problemă fundamentală cu această metodologie BI. Echipa dvs. de analiză a datelor poate investi prea mult timp în configurarea instrumentelor pentru manipularea și vizualizarea datelor. Uneori, echipele au nevoie de luni de zile pentru a perfecționa câteva linii de cod pentru analiza datelor.

După ce parcurgeți toți ceilalți pași dintr-un ciclu de proiect de analiză a datelor, obțineți câteva perspective de afaceri, modele de date sau modele de date care susțin sau nu ipoteza sau obiectivul pe care l-ați stabilit la începutul proiectului.

Până în acest moment, piața s-a schimbat foarte mult. Va exista o nouă cerere, iar produsul sau serviciul pe care l-ați dezvoltat nu va primi prea multă atenție.

Prin urmare, trebuie să implementați cadrul de analiză agilă pentru a transforma datele brute în analize utile în sprinturi scurte. Este foarte binevenit dacă puteți minimiza sprinturile în câteva zile sau în maximum o săptămână.

Cum se implementează Agile Analytics

Implementarea analizei de afaceri agile ar trebui să fie similară cu cea a software-ului părinte sau a proiectului de dezvoltare a produsului. Acesta va urma cele cinci etape ale cadrului agil, iar acestea sunt:

  • În primul rând, trebuie să descoperi cele mai bune modalități de a analiza datele în conformitate cu standardele din industrie. De asemenea, trebuie să alegeți instrumente eficiente de BI în acest moment.
  • În a doua fază, creați o listă de cerințe cheie, localizați sursele de date, curățați seturile de date și creați primele seturi de tablouri de bord pe care părțile interesate să le examineze.
  • A treia fază se referă la standardizarea sarcinilor cheie ale business intelligence. De exemplu, trebuie să eficientizați sursele de date, bazele de date, infrastructurile IT, procesul ETL, extragerea datelor, securitatea datelor etc.
  • În a patra fază, trebuie să scalați rezultatele analizei datelor, cum ar fi tablouri de bord, diagrame, tablouri de bord în cloud etc.
  • Faza finală este de a sprijini echipa sau clienții care vor consuma tabloul de bord pentru alte motive de afaceri. De asemenea, în această fază, trebuie să colectați feedback și să le canalizați către următorul sprint.

Cele mai bune practici pentru Agile Analytics

Deoarece rezultatul analizei agile va avea un impact direct asupra deciziei de afaceri pe care o luați, trebuie să urmați o cale de analiză agilă dovedită și fără riscuri. Găsiți mai jos cele mai bune practici pe care companiile de succes și cele mai importante le urmează în organizațiile lor:

#1. Livrare incrementală

După cum sugerează și numele, analiza agilă este practica de analiză a datelor într-un scurt sprint pentru a descoperi cea mai bună valoare din seturile de date în timp real.

Pentru a face procesul de analiză a datelor mai eficient și mai rentabil, trebuie să vă asigurați că echipele agile oferă informații, rapoarte, modele de date, decizii de afaceri bazate pe date, analize de performanță etc., în mod incremental.

  Cum să activați clicurile automate în Chromebook

#2. Gata să accepte modificări

Trebuie să cultivați o mentalitate în cadrul echipei că dinamica pieței se va schimba pe măsură ce proiectul progresează. Prin urmare, echipa poate avea nevoie să se adapteze în funcție de schimbare.

Scopul final este de a crea rapoarte de analiză a datelor care sunt oportune și eficiente pentru starea actuală a pieței.

#3. Livrare frecventă

Echipa de analiză a datelor trebuie să se asigure că va livra un produs minim viabil sau MVP la sfârșitul fiecărei săptămâni sau două săptămâni. Acest lucru va asigura că procesul general de dezvoltare agilă beneficiază de pe urma analizării seturilor de date în timp real.

#4. Colaborare agilă

Echipa de analiză a datelor trebuie să fie pregătită să colaboreze cu fiecare parte interesată din proiect. Ar trebui să existe instrumente de colaborare online care să faciliteze o colaborare ușoară în termen scurt de îndeplinire a cerințelor.

Acestea sunt cele mai bune practici critice pe care trebuie să le urmeze un proiect, o echipă sau o afacere agilă de analiză. Găsiți mai jos câteva practici suplimentare care vă vor ajuta să reușiți în acest domeniu:

  • Creați un mediu de sprijin pentru analiștii dvs. de business intelligence.
  • Echipa de analiză a datelor trebuie, de asemenea, să asigure date și modele fiabile pentru procesele din aval, astfel încât sarcinile și subsarcinile aferente să nu aibă un impact negativ.
  • Managerul echipei de analiză agilă trebuie să se asigure că proiectul decurge conform programului, bugetului și domeniului de aplicare.
  • Trebuie să inovezi sprinturile agile ale analizei datelor și ale generării de rapoarte, făcând procesul mai lipsit de erori, adaptându-se la feedback-ul anterior și oferind rezultate mai bune decât ultimul sprint.
  • În cazul în care există vreo schimbare drastică de la finalul clientului, toate echipele trebuie să stea împreună pentru a improviza traseul proiectului pentru a minimiza costul proiectului.

Agile Analytics: Resurse de învățare

#1. Agile Analytics | Coursera

Acest curs Agile Analytics de la Coursera te va învăța să construiești o infrastructură de analiză puternică pentru echipa ta, astfel încât să poți genera mai multă valoare integrând-o în nucleul afacerii tale.

Din această resursă, veți învăța, de asemenea, să vă integrați în mod natural fluxul de lucru cu analize acționabile și să vă combinați ipotezele centrate pe persoană și pe probleme cu analitice. Va dura aproximativ 15 ore pentru a finaliza acest curs.

Limba cursului este engleza, dar subtitrările sunt disponibile în arabă, franceză, italiană, germană, rusă, spaniolă și multe altele. În plus, puteți reprograma termenul limită dacă nu vă puteți face timp pentru curs. Acest curs este 100% online și obțineți un certificat care poate fi partajat la finalizarea cu succes.

#2. Deveniți un Agil Business Analyst în Scrum | Udemy

Acest curs Udemy vă va ajuta să învățați conceptele și standardele extensiei Agile a Ghidului BABOK. De asemenea, puteți utiliza cunoștințele pentru a deveni un profesionist certificat AAC.

În plus, vă permite să stăpâniți tehnicile majore de analiză de afaceri, cum ar fi foile de parcurs ale produselor, personajele utilizatorilor, poveștile utilizatorilor, retrospectivele, MVP-urile și analiza Kano. Această resursă vă va familiariza, de asemenea, cu rolurile unui analist de afaceri Agile și cu modul în care își fac treaba.

Prin urmare, vă puteți adapta la mentalitatea agilă necesară unui analist de afaceri. Cursul cuprinde 13 resurse descărcabile, 9 articole și 3 ore de material video la cerere. De asemenea, obțineți un certificat de finalizare și acces pe viață la toate materialele.

  Cum să vă testați site-ul cu Google Lighthouse?

#3. Agile Analytics

Această carte demonstrează cum să adaptați cu atenție metodele tradiționale Agile pentru a aborda cerințele și atributele unice ale proiectelor DW/BI. Vă oferă cunoștințe despre cum să conduceți mai multă inovație, valoare și calitate oricărui proiect (analitică, depozitare de date, business intelligence) cu ajutorul metodelor Agile.

Aici, autorul a introdus soluții Agile independente de platformă. Ajută la integrarea diverselor infrastructuri operaționale, moștenite și de specialitate. Resursa prezintă exemple practice de gestionare a echipelor de dezvoltare de analiză cu seturi diverse de abilități. Citirea acestei cărți vă va permite să susțineți volume de date în creștere rapidă și enorme.

Cartea discută soluții dovedite pentru profesioniștii IT, administratorii de baze de date, profesioniștii din depozitele de date, specialiștii BI sau dezvoltatorii de baze de date. De asemenea, vă ajută să îmbunătățiți alinierea afacerii, să reduceți riscurile de afaceri și să obțineți rezultate mai bune.

#4. Analytics: Calea Agile

Dacă utilizați analiza, dar vedeți lucrurile din perspectiva proiectelor IT tradiționale, acesta nu este modul corect de a face lucrurile. Citiți această carte pentru a afla cum marile nume din industrie, precum Google și Nextdoor, abordează analiza contemporană.

Această resursă va demonstra, de asemenea, modul în care aceste organizații aplică tehnici de analiză Agile în locul domeniilor tradiționale precum inginerie și dezvoltare software. Drept urmare, angajații acestor companii inteligente pot înțelege și acționa de multe ori mai rapid decât omologii lor tradiționali.

Această carte folosește o combinație perfectă de studii de caz, exemple și exerciții. De asemenea, demonstrează modul în care această mentalitate nouă deschide ușa pentru o oportunitate imensă. Dacă aparțineți unei organizații care este pregătită să îmbrățișeze incertitudinea și să se miște cu lumea în ritm rapid, aceasta este cartea ideală pentru dvs.

#5. Cum să fii un analist de afaceri agil

Cartea este despre utilizarea agilității pentru a vă implementa abilitățile de analiză a afacerii. Nu lăsați numele acestei cărți să vă încurce. Aici, agil înseamnă abordarea ta, nu metodologia.

Folosind această resursă, analiștii de afaceri pot deveni membri eficienți ai echipei care pot lucra cu agilitate. Vă spune cum să vă aplicați abilitățile pentru a adăuga valoare echipei. De asemenea, puteți afla despre cele cinci caracteristici ale unui analist de afaceri agil din această carte. De asemenea, vă va spune cum să adoptați aceste caracteristici.

În plus, resursa explică și rolurile și responsabilitățile tale și te ajută să explorezi impactul unei abordări agile asupra unui proces obișnuit de analiză a afacerii. Dacă urmați această carte în mod corespunzător, vă puteți dovedi că sunteți un membru util al echipei dvs.

#6. Data Curios: Aplicarea Agile Analytics

Analiștii de date pentru cetățeni umple golurile lăsate de procesele tradiționale de business intelligence. Dar acestor noi analiști de date le lipsește un fundal în tehnologia de prelucrare a datelor. Această carte îi va ajuta pe acești profesioniști să umple golul din cunoștințele lor.

Vă va ghida prin elementele fundamentale ale alfabetizării datelor. Ca rezultat, profesioniștii în domeniul afacerilor cunoscători de tehnologie vor înțelege posibilitățile și vor putea să pună întrebările potrivite.

În plus, această resursă poate oferi sfaturi practice pentru a vă face echipele autosuficiente și pentru a aduce schimbări pozitive.

Concluzie

Analiza agilă este cel mai bun pariu pentru a obține un avantaj competitiv în industria dvs. Vă permite să luați decizii la timp în mai puțin timp, fără a face erori.

De asemenea, echipa dvs. de analiză a datelor poate analiza eficient seturi de date masive care provin din mai multe direcții atunci când urmează procesul agil de analiză a datelor.

Încercați cursurile și cărțile virtuale de învățare menționate mai sus. Ele vă vor ajuta să obțineți cunoștințe și încredere în ceea ce privește analizele agile pe care le puteți aplica în cazurile de afaceri din lumea reală.

În continuare, cele mai bune platforme de business intelligence și Edge Analytics.

x