03/01/2024

Cum se creează un fundal pentru desktop folosind AI

Recomandări cheie

  • Alegeți un generator de artă AI care se potrivește nevoilor și preferințelor dvs.
  • Creați o solicitare pentru fundalul desktopului dvs., adăugând un parametru de raport de aspect pentru a se potrivi ecranului dvs.
  • Creșteți imaginea aleasă la cea mai înaltă rezoluție posibilă și descărcați-o ca fundal nou pentru desktop.

Pentru a crea un fundal frumos pentru desktop folosind un generator de artă AI, există câteva setări cheie de ajustat, cum ar fi raportul de aspect și rezoluția imaginii. Iată cum arată procesul de la început până la sfârșit.

Pasul 1: Alegeți un generator de artă AI

Aveți o mulțime de generatoare de artă AI din care să alegeți pentru acest tutorial, indiferent dacă sperați să găsiți ceva gratuit sau unul cu abilități avansate. Unele modele, cum ar fi Dream Studio de Stable Diffusionau la îndemână glisoare încorporate pentru a schimba raportul de aspect, o caracteristică care se va dovedi utilă pentru ca imaginea să se potrivească cu dimensiunile ecranului computerului.

Pe de altă parte, DALL-E by Open AI este unul dintre cele mai simple și mai prietenoase site-uri web de generare de imagini AI pe care le puteți folosi. Alegeți această opțiune dacă doriți să evitați să vă pierdeți în setări detaliate care ar putea fi confuze.

  Cele mai bune alarme inteligente de fum

Am folosit DALL-E pentru a crea imagini de fundal pentru telefon în trecut și aceeași metodă poate fi aplicată pentru a crea fundaluri pentru desktop. Dar pentru acest ghid, vom opta pentru Midjourney, deoarece produce, probabil, cele mai uimitoare imagini dintre toate generatoarele de artă AI.

Pasul 2: Creați un prompt AI pentru fundalul desktopului dvs

Dacă nu ați mai folosit niciodată Midjourney până acum, am pregătit un ghid de pornire rapidă despre cum să utilizați Midjourney pentru a crea artă AI dacă aveți nevoie de ajutor.

Îndreptați-vă spre Server Midjourney pe Discord și faceți clic pe unul dintre canalele numite #general sau #newbies care apare în panoul de navigare din stânga.

În caseta de mesaj, tastați comanda /imagine, apoi apăsați bara de spațiu de pe tastatură pentru a adăuga automat eticheta promptă.

Acum puteți începe să tastați o descriere a imaginii pe care doriți să o creați în câmpul prompt. Nu apăsați Enter încă, deoarece vom adăuga un parametru la sfârșitul promptului în pasul următor.

A decide ce fel de imagine ar trebui să creezi poate fi o sarcină surprinzător de grea, așa că dacă îți lipsește inspirația, răsfoiește lista noastră de idei de artă AI.

Pasul 3: Schimbați raportul de aspect al fundalului dvs

Acum, vrem să adăugăm parametrul –ar la sfârșitul promptului nostru. Acest lucru va schimba dimensiunile imaginii pentru a se potrivi mai bine pe desktopul nostru.

Raportul de aspect pe care îl utilizați va depinde de dimensiunea ecranului dvs. Iată câteva rapoarte comune de aspect pe care le puteți încerca:

  • ar– 16:10 – Obișnuit pentru laptopuri
  • ar– 16:9 – Obișnuit pentru monitoarele de computer independente
  • ar– 21:9 – Raportul de aspect utilizat pentru unele monitoare curbate ultrawide
  Programe Python pe operațiuni cu șiruri

Adăugați unul dintre acești parametri la sfârșitul solicitării, apoi apăsați Enter de pe tastatură pentru a începe generarea imaginii.

Midjourney va genera patru imagini pe baza solicitării și o puteți selecta pe cea care vă place pentru următorul pas.

Înainte de a continua, totuși, iată câteva exemple de diferite raporturi de aspect și instrucțiunile pe care le-am folosit pentru a crea imaginile:

/imagine prompt many vegetables spread out on a long table, neutral background, oil painting --ar 16:9

/imagine prompt luminescent mushroom in a dark overgrown forest, enchanting, beautiful, fairytale --ar 21:9

Pasul 5: îmbunătățiți imaginea dvs. AI

Odată ce ați ales o imagine care vă place, este timpul să o măriți la cea mai mare rezoluție posibilă. Butoanele de sub setul de patru imagini, etichetate de la U1 la U4, corespund celor patru imagini din stânga sus la dreapta și din stânga jos la dreapta. Faceți clic pe cel care se potrivește cu imaginea dvs.

După aceea, imaginea pe care ați ales-o va reapărea singură în canal și veți mai avea câteva opțiuni pentru a modifica imaginea. Acum puteți face clic pe Upscale (4x) pentru a începe procesul.

Este ușor să pierzi din vedere imaginea ta în fluxul continuu de postări din chat. Deci, un sfat rapid pentru a găsi imaginea pierdută în Discord este să faceți clic pe butonul Inbox situat în colțul din dreapta sus al ferestrei. Faceți clic pe butonul Salt pentru a reveni la imaginea dvs.

Când sunteți gata să vă îmbunătățiți abilitățile, consultați sfaturile noastre pentru a scrie instrucțiuni mai bune la mijlocul călătoriei.

Pasul 6: Descărcați fundalul desktopului dvs. generat de AI

Odată ce imaginea s-a terminat de upscaling, va apărea din nou în canalul Discord cu câteva butoane diferite dedesubt.

  12 cele mai bune instrumente de automatizare a casei cu sursă deschisă pentru casa inteligentă de vis

Faceți clic pe imagine pentru a o previzualiza, apoi faceți clic pe Deschidere în browser pentru a vedea imaginea la rezoluție maximă în browser. Faceți clic dreapta pe imagine și apăsați Salvare imagine ca pentru a o descărca pe computer.

Tot ce a mai rămas acum este să localizați imaginea descărcată pe computer și să o setați ca fundal pentru desktop!

Odată ce vă familiarizați cu procesul, crearea de noi fundaluri pentru desktop în Midjourney este o sarcină simplă și o modalitate excelentă de a vă folosi arta AI. Și crearea propriilor fundaluri folosind AI înseamnă că nu va trebui niciodată să vă mulțumiți cu același fundal plictisitor ca toți ceilalți.

x