Cum se creează o diagramă radar în Excel

O diagramă radar compară valorile a trei sau mai multe variabile în raport cu un punct central. Este util atunci când nu puteți compara direct variabilele și este deosebit de grozav pentru vizualizarea analizei performanței sau a datelor sondajului.

Iată un exemplu de diagramă radar, astfel încât să puteți vedea despre ce vorbim. Probabil că le-ai mai întâlnit înainte, chiar dacă nu știai că asta sunt.

Crearea diagramelor radar în Excel este simplă. În acest articol, vă vom arăta cum să creați două tipuri de diagramă radar: o diagramă obișnuită (cum ar fi cea de mai sus) și o diagramă completată (ca cea de mai jos, care completează zonele în loc să arate doar contururile).

Datele Eșantion

Să aruncăm mai întâi o privire la exemplele de date pe care le vom folosi pentru exemplele noastre.

Avem trei antrenori: Graham, Barbara și Keith. Le-am evaluat în cinci categorii diferite (Cunoștințe, Livrare și așa mai departe), iar tabelul nostru Excel conține acele evaluări.

Creați o diagramă radar în Excel

În acest prim exemplu, vom crea o diagramă radar care arată evaluarea tuturor celor trei antrenori.

Selectați toate celulele, inclusiv rândul care conține numele și coloana care conține titlurile de evaluare. Treceți la fila „Inserare” și apoi faceți clic pe butonul „Diagrama cascadă”.

Puteți alege dintre trei diagrame radar din care să alegeți. Alegeți prima opțiune de diagramă radar pentru acest exemplu. (A doua opțiune adaugă doar marcatori la valorile de pe linii; a treia opțiune umple diagrama și ne vom uita la aceea ceva mai târziu.)

  Care este ID-ul tău online USAA?

Acum că ați inserat diagrama în foaia de lucru, puteți începe să-i aduceți câteva îmbunătățiri.

Introduceți un titlu pentru diagramă

Selectați titlul diagramei și apoi introduceți un titlu nou. Pe măsură ce tastați, textul va apărea în bara de formule.

Când apăsați Enter, diagrama dvs. va avea un nou titlu.

Mută ​​legenda

Pentru o altă modificare, am putea muta legenda de deasupra diagramei la dreapta.

Când diagrama este selectată, veți vedea patru butoane trecând în dreapta sus. Faceți clic pe butonul „Elemente diagramă” din partea de sus, apoi treceți mouse-ul peste opțiunea „Legendă”. Veți vedea o săgeată la dreapta. Faceți clic pe acesta și apoi faceți clic pe opțiunea „Dreapta” din meniul care apare.

Modificați axa diagramei radar

Pentru a oferi diagramei noastre radar un impact mai mare și mai multă claritate a datelor, vom modifica axa pentru a începe la trei în loc de la zero.

Faceți clic din nou pe butonul „Elemente diagramă”, plasați cursorul peste opțiunea „Axe”, faceți clic pe săgeata care apare lângă ea, apoi selectați „Mai multe opțiuni”.

Panoul Format Axis apare în partea dreaptă. Dorim să edităm setarea „Minim” din secțiunea „Margini”, așa că faceți clic pe acel câmp și tastați „3” acolo.

Diagrama radar se actualizează imediat și acum că am mărit valoarea limitelor minime, puteți vedea mai clar diferențele în evaluările celor trei antrenori.

Acest exemplu ne oferă o perspectivă frumoasă asupra formatorilor care excelează la ce calități și, de asemenea, cât de rotunjite sunt seturile lor de abilități.

Creați o diagramă radar completată

Pentru un al doilea exemplu, vom crea o diagramă radar completată doar pentru unul dintre antrenori. Vom folosi Keith pentru acest exemplu.

  Cum să obțineți Philo 7 Days Free Trial

Mai întâi, selectați intervalul de celule de care aveți nevoie. În exemplul nostru, dorim intervalul A1:A6 și intervalul D1:D6 așa cum se arată mai jos. Pentru a face acest lucru, țineți apăsată tasta Ctrl în timp ce selectați fiecare celulă suplimentară pe care doriți să o adăugați la selecția dvs.

Acum mergeți la Insert > Waterfall Chart > Filled Radar.

Când creați o diagramă radar folosind o singură serie de date, axa nu începe de la zero așa cum a făcut în exemplul nostru anterior. În schimb, limita minimă va fi cel mai mic număr din intervalul de celule pe care l-ați selectat. În cazul nostru, limita minimă este 4,4 – cu o bifare sub scorul minim al lui Keith.

Acest grafic vă ajută să vizualizați cât de puternic este Keith în fiecare dintre calitățile evaluate.

Rețineți că, dacă am crea mai mult de o diagramă radar (cum ar fi, de exemplu, am vrut să arătăm o diagramă separată pentru fiecare dintre antrenorii noștri), am dori să ne asigurăm că intervalele de axă sunt consecvente, astfel încât prezentarea datelor să nu inducă în eroare. Deci, de exemplu, am seta limita minimă să fie puțin sub cea mai mică clasare a oricărui antrenor, iar limita maximă să fie puțin mai mare decât cea mai înaltă clasare a oricărui antrenor. Puteți chiar să eliminați axa în sine pentru a reduce dezordinea pe diagramă.

Crearea diagramelor radar în Excel este simplă, dar obținerea la maximum de ele poate necesita o atenție suplimentară. Acestea pot fi un plus util la rapoartele dvs. Excel în viitor.

  Cum se instalează RAM pe placa de bază în computerul dvs