Cum să setați o limită de timp pentru aplicație pe iPhone și iPad

Odată cu venirea iOS 12, Apple a făcut un cântec și un dans mare despre bunăstarea digitală. Funcția Limite de aplicații care a venit cu aceasta permite blocarea aplicațiilor după o anumită perioadă de timp. Iată cum funcționează.

App Limits este exact ceea ce sună; limitează timpul pe care îl puteți petrece utilizând o anumită aplicație. Specificați aplicațiile (sau categorii întregi de aplicații), iar iOS va refuza să le lanseze când ați atins timpul alocat. Este grozav pentru a limita timpul petrecut de copii pe aplicații precum YouTube, de exemplu, dar vă poate ajuta și dacă vă dificultăți să stabiliți limite pentru lucruri precum dependența de rețelele sociale.

Apropo, chiar și după ce atingeți o limită de aplicație, o puteți depăși introducând o parolă. Asta înseamnă că nu vei fi niciodată blocat complet din aplicațiile tale (cu excepția cazului în care nu cunoști codul), dar setarea limitei ar putea fi suficientă pentru a-ți face o pauză atunci când deschizi Instagram pentru a miliona oară la 3 dimineața.

Cum să setați o limită de aplicație pentru o anumită aplicație

Pentru a începe, deschideți aplicația Setări și apoi atingeți „Ora ecranului”.

Veți vedea un grafic în partea de sus a următorului ecran. Atingeți graficul sau opțiunea „Toate dispozitivele” direct deasupra acestuia.

Derulați în jos până la lista de aplicații pe care le-ați folosit și apoi atingeți aplicația pentru care doriți să setați o nouă limită.

Atingeți butonul „Adăugați limită” din partea de jos a ecranului.

În cele din urmă, setați o limită de timp derulând orele și minutele. Dacă doriți să setați o limită pentru diferite zile ale săptămânii, atingeți „Personalizați zile”.

  Top 4 piețe API pentru a vă vinde API-urile

Atingeți „Adăugați” pentru a aplica modificările și a seta limita aplicației.

Cum să setați o limită de aplicații pentru o întreagă categorie de aplicații

Din nou, procesul începe în aplicația Setări. Atingeți „Timp ecran” pentru a vedea toate setările legate de bunăstarea digitală.

Apoi, atingeți „Limite aplicației”.

Atingeți „Adăugați limită”.

Atingeți pentru a selecta orice categorii pentru care doriți să creați o nouă limită, apoi atingeți „Următorul” pentru a continua.

Selectați limita de timp pe care doriți să o aplicați și, din nou, dacă doriți să setați limite diferite pentru anumite zile, atingeți „Personalizați zile”. Atingeți „Înapoi” când ați terminat.

Sunteți gata și puteți stabili limite suplimentare dacă doriți, de asemenea.