De ce Face ID este mult mai sigur decât Face Unlock de la Android

Deblocarea telefonului cu ajutorul feței este noua căldură, mai ales datorită Face ID-ului Apple. Android are o caracteristică similară din 2015 numită Trusted Face, dar nu este nici măcar aproape de același lucru.

Cum funcționează Face ID?

Apple a pus multă tehnologie pentru ca Face ID să funcționeze într-un mod care nu era doar intuitiv și precis, ci și incredibil de sigur. Pe scurt, creează o hartă 3D a feței tale utilizând o combinație de lumină infraroșie și captură de imagine. Forbes a făcut o treabă grozavă de a explica acest lucru:

Folosește lumină infraroșu (IR) pentru a-ți ilumina fața în timp ce captează imagini, pentru a lucra zi sau noapte, afară sau în interior. IR se întinde pe lungimi de undă ale radiației electromagnetice (cunoscute în mod obișnuit ca „lumină”) chiar dincolo de spectrul vizibil, astfel încât afișajul iPhone X nu vă va uimi în întuneric.

În termeni mai profani, folosește o varietate de senzori combinați cu camera dispozitivului pentru a crea o hartă 3D a cum arăți cu adevărat – de aceea funcționează în întuneric sau în lumină, cu o pălărie pe, cu sau fără ochelari și tot intre. Toată această tehnologie este motivul pentru care seria iPhone X are o crestătură – acolo se află hardware-ul.

Cu alte cuvinte, folosește mult mai mult decât o imagine.

Cum funcționează Trusted Face?

În schimb, funcția Trusted Face de la Android (denumită anterior Face Unlock) nu este altceva decât o imagine stocată a feței tale. De fapt, o poți păcăli destul de ușor cu o poză tipărită. Asta e rău.

  Cum să partajați ecranul iPhone sau Android folosind Skype

Excepția de la regulă este atunci când un telefon combină Trusted Face/Face Unlock cu o altă formă de verificare biometrică, cum ar fi scanerul irisului găsit pe telefoanele Samsung Galaxy moderne. Dar, chiar și atunci, aceasta este folosită doar o măsură de securitate pentru a vă debloca telefonul; nu poate fi folosit pentru a vă conecta la aplicații securizate, cum ar fi software-ul bancar, aplicațiile de monitorizare a creditului sau orice altceva pe care îl puteți debloca cu o amprentă.

De ce? Pentru că nu este suficient de sigur. În cazul în care aplicațiile acceptă Face ID ca o caracteristică de securitate reală, acesta nu este cazul pentru Android. De fapt, API-urile nu există încă pentru asta.

Vine o mai bună deblocare facială pentru Android (probabil)

Acum, toate acestea spuse, Google realizează că o deblocare cu adevărat sigură a feței este ceva ce își doresc oamenii, în special cei care au folosit Face ID (și știu cât de minunat este). Cuvântul pe stradă este că Android Q – viitoarea versiune de Android care va fi lansată la sfârșitul acestui an –va oferi o funcție comparabilă cu Face ID.

Desigur, pentru ca acesta să fie la fel de sigur ca Face ID, va avea nevoie și de suport hardware. Scanarea IR și maparea adâncimii sunt cerințe pentru ca caracteristica să fie cu adevărat sigură, astfel încât telefoanele care nu au deja acest hardware (citiți: aproape fiecare telefon disponibil acum) nu vor fi compatibile cu caracteristica îmbunătățită, chiar dacă vor primi. actualizat la Android Q.

Merită remarcat faptul că aceasta este doar o teorie la acea vreme – câteva linii de cod expuse sugerează pur și simplu Trusted Face îmbunătățită (care ar putea avea un alt nume dacă se dovedește a fi adevărat) în Android Q. Nu vom ști cu adevărat până când Google anunță Q, care nu va fi decât mult mai târziu în acest an.

  B1 Free Archiver pentru Android oferă o gestionare ușoară a arhivelor mobile

Dar, între timp, amintiți-vă că Trusted Face/Face Unlock nu este altceva decât o comoditate și nu oferă securitate reală.