Cum să adăugați presetări la Adobe Lightroom

Presetările sunt una dintre cele mai puternice caracteristici ale Adobe Photoshop Lightroom; cu ele, puteți folosi aceleași setări din nou și din nou. Cele mai obișnuite presetări sunt Develop presetări care aplică în mod constant aceleași editări oricărei imagini.

Pe lângă dezvoltarea presetărilor, Lightroom are presetări pentru majoritatea funcțiilor sale. De exemplu, există setări prestabilite de metadate, setări prestabilite de import, setări prestabilite de export, seturi de cuvinte cheie, setări prestabilite de prezentare de diapozitive, filigrane și multe altele.

Deși vă puteți crea propriile presetări, există o comunitate și o piață înfloritoare de presetări realizate de alți oameni. Să vedem cum să le instalăm în Adobe Lightroom.

De ce să folosiți presetări

Marile avantaje ale presetărilor sunt că sunt consistente și rapide. Dacă faceți întotdeauna aceleași câteva ajustări unei imagini, o presetare vă permite să le aplicați pe toate cu un singur clic. Acest lucru este excelent pentru fotografi profesioniști care trebuie să proceseze sute sau mii de imagini.

De asemenea, dacă abia începi și nu ești pe deplin familiarizat cu toate instrumentele de editare Lightroom, presetările oferă o modalitate de a oferi imaginii tale un aspect unic în timp ce înveți să faci lucruri pentru tine. Este o greșeală să te bazezi complet pe Develop presetări, dar te poți gândi la ele ca la filtre Instagram super-încărcate.

  Conduceți mai bine întâlnirile dvs. online cu Otter

În cele din urmă, unele dintre celelalte presetări fac caracteristicile mai puțin cunoscute ale Lightroom mai puternice. De exemplu, există presetări care vă permit să exportați time-lapse-uri direct din Lightroom.

Cum să găsiți presetări

Deși vă puteți face propriile presetări, este mult mai simplu să le utilizați pe cele create de alți oameni. O mulțime de fotografi de succes, cunoscuți, le place Trey Ratcliff și Jared Polin vinde – sau oferă gratuit – propriile setări prestabilite. Dacă există fotografi ale căror lucrări îți place, merită să le verifici site-ul web pentru a vedea dacă vând vreunul.

De asemenea, puteți găsi mii de presetări pe piețe precum GraphicRiver. Dacă există un anumit aspect sau un sentiment pe care îl doriți, există șanse mari să îl vândă cineva acolo.

Cum să adăugați presetări de dezvoltare la Lightroom Classic CC

De la Lightroom 7.5, Adobe a schimbat modul în care Lightroom gestionează setările prestabilite. Acum, cel puțin, dezvoltarea presetărilor este mai simplu de adăugat ca niciodată. Deschideți Lightroom și mergeți la modulul de dezvoltare.

În secțiunea Presets din bara laterală din stânga, faceți clic pe pictograma + și apoi selectați „Import Presets”.

Navigați la presetările pe care doriți să le importați. Pentru acest exemplu, folosesc presetările gratuite ale lui Trey Ratcliff.

Faceți clic pe „Importați” și presetările vor fi adăugate în bara laterală din secțiunea „Presetări utilizator”, gata pentru utilizare.

Cum să adăugați alte presetări la Lightroom Classic CC

Pentru a adăuga alte presetări, procesul este puțin diferit. Demonstrez asta cu Sean McCormack Șablon lightroom time-lapse.

Deschideți Lightroom. Pe Windows, accesați Editare > Preferințe. Pe un Mac, accesați Lightroom > Preferințe.

  8 dintre cele mai bune teme LXDE

Selectați fila „Presetări” și apoi, sub Locație, selectați „Afișați toate celelalte presetări Lightroom”.

Navigați la folderul corect pentru presetarea pe care doriți să o adăugați. De exemplu, deoarece adaug un șablon de prezentare, trebuie să deschid folderul Șabloane de prezentare.

Trageți și plasați presetarea în folderul Șabloane utilizator.

Ieșiți și reporniți Lightroom, iar presetarea va fi acolo gata pentru utilizare.

Presetățile sunt una dintre cele mai bune caracteristici ale Lightroom. Acum știți cum să instalați toate presetările dorite.