Cum să conectați la un alt diapozitiv în aceeași prezentare PowerPoint

Dacă știți că vă veți referi la conținutul unui diapozitiv vizualizat anterior la un moment dat în timpul prezentării, ar putea fi util să inserați un link care să indice înapoi la acel diapozitiv pentru acces rapid. Iată cum să-l configurați.

Conectarea la un alt diapozitiv din aceeași prezentare

Deschideți prezentarea și navigați la diapozitivul care va conține hyperlinkul. Odată ajuns acolo, evidențiați textul, obiectul, forma sau imaginea la care doriți să atașați linkul.

Apoi, mergeți la fila „Inserare” și faceți clic pe butonul „Link”.

În fereastra Inserare hyperlink care se deschide, selectați „Place in This Document” din lista „Link To” din stânga.

În partea dreaptă, sub lista „Selectați un loc în acest document”, selectați diapozitivul de destinație.

Cele patru opțiuni din partea de sus a listei vă permit să selectați primul sau ultimul diapozitiv din prezentare sau diapozitivul care vine chiar înainte sau după diapozitivul care conține linkul.

Dacă trebuie să creați un link către un alt diapozitiv, extindeți categoria „Titluri diapozitive”. Aceasta vă arată o listă cu toate diapozitivele din documentul dvs. Dacă un diapozitiv are un titlu, lista arată titlul. Dacă un diapozitiv nu are un titlu, lista îl arată ca ceva de genul „Diapozitiv 7”.

Faceți clic pe diapozitivul la care doriți să faceți legătura.

O previzualizare a diapozitivului selectat va apărea în fereastra din dreapta. Dacă nu sunteți sigur la ce diapozitiv trebuia să vă conectați, acest lucru vă va fi util.

După ce ați terminat, faceți clic pe „OK” și PowerPoint va introduce linkul.

  Capitole Povestiri interactive Coduri de răscumpărare: Valorificați acum

Ca o chestiune de bună practică, verificați din nou pentru a vă asigura că linkul funcționează corect. Pentru a testa legătura în vizualizarea obișnuită de editare a diapozitivelor, faceți Ctrl-clic pe obiectul legat. Pentru a testa linkul atunci când redați prezentarea, nu trebuie să țineți apăsată tasta Ctrl; doar faceți clic pe obiectul legat.

Dacă dintr-un motiv oarecare trebuie să eliminați hyperlinkul, faceți clic dreapta pe obiect și apoi selectați „Eliminați linkul”.

Utilizarea funcției de zoom

Dacă utilizați PowerPoint pentru Office 365 sau PowerPoint 2019, atunci puteți profita de noua caracteristică „Zoom”, care vă permite să treceți fără probleme la orice diapozitiv din prezentare, plasându-l într-un alt diapozitiv.

Mai întâi, accesați diapozitivul de la care veți face legătura. Folosind „Vizualizare normală”, faceți clic și trageți diapozitivul pe care doriți să îl inserați din panoul din stânga în diapozitivul curent.

Odată ce diapozitivul este inserat, va apărea o nouă filă „Format”. Apasă-l.

În grupul „Opțiuni zoom”, bifați caseta de lângă „Tranziție zoom”. De asemenea, puteți specifica durata tranziției, 01.00 fiind valoarea implicită.

Acum să aruncăm o privire la ce se întâmplă când facem clic pe acel diapozitiv în timpul prezentării noastre.

După cum puteți vedea în GIF-ul de mai sus, făcând clic pe diapozitivul „Introducere”, pe care l-am plasat în interiorul „Informații”, treceți înapoi la diapozitivul „Introducere”. Făcând clic din nou, ne aduce înapoi la diapozitivul „Informații” original.

Îngrijit!