Cum să verificați starea bateriei iPhone-ului sau iPad-ului dvs

Recomandări cheie

 • Puteți verifica cu ușurință starea bateriei iPhone-ului dvs. în aplicația Setări.
 • Din păcate, utilizatorii de iPad trebuie să parcurgă câțiva pași suplimentari și să se joace cu fișierele de analiză pentru a determina starea bateriei.
 • Dacă starea bateriei dispozitivului este sub 80%, Apple recomandă înlocuirea bateriei pentru a restabili performanța.

Dacă vă treziți în mod constant îndreptarea spre încărcătorul iPhone-ului sau iPad-ului, acesta este un semn bun că ar trebui să evaluați cât de bine rezistă bateria. Vă vom ghida prin procesul de verificare a stării de sănătate a bateriei iPhone-ului sau iPad-ului și vă vom ajuta să decideți dacă aveți nevoie de o înlocuire.

Cum să verificați starea bateriei iPhone-ului dvs

Puteți vizualiza rapid informațiile despre bateria iPhone-ului dvs. în aplicația Setări, făcând următoarele:

 • Lansați aplicația Setări pe iPhone.
 • Derulați în jos și atingeți Baterie.
 • Aici veți găsi o opțiune numită sănătatea bateriei și încărcarea. Atingeți-l pentru a continua.
 • În acest meniu, veți vedea capacitatea maximă a bateriei iPhone-ului dvs., dată ca procent din capacitatea sa inițială. Aceasta este starea de sănătate a bateriei iPhone-ului tău.
 • Pe lângă capacitatea maximă, veți găsi un element de meniu numit Peak Performance Capability. Mesajul scurt de mai jos indică dacă funcțiile de gestionare a performanței au fost aplicate iPhone-ului tău pentru a preveni închiderile neașteptate.

  Cum să verificați starea bateriei iPad-ului dvs

  Din păcate, nu este la fel de simplu să verifici starea bateriei iPad-ului tău în comparație cu un iPhone, deoarece Apple nu oferă o funcție similară ușor de utilizat pentru monitorizarea acestuia. Cu toate acestea, puteți evalua starea bateriei luând câțiva pași suplimentari pentru a evalua dacă este necesar să solicitați service pentru baterie.

    Cum să faci aproape orice aparat prost inteligent

  Puteți folosi o comandă rapidă personalizată care analizează fișierele de analiză ale iPad-ului pentru a determina starea bateriei dvs. urmând acești pași:

 • Îndreptați-vă spre Pagina de comandă rapidă pentru Verificarea sănătății bateriei și atingeți Adăugare comandă rapidă.
 • Deschideți aplicația Setări și accesați Confidențialitate și securitate > Analytics și îmbunătățiri.
 • Acum, dacă Share iPhone & Watch Analytics este dezactivat în partea de sus, trebuie să îl activați și să așteptați câteva zile înainte de a vă putea obține fișierul de analiză. Dacă este activat, atingeți Date Analytics.
 • Atingeți cel mai recent fișier Analytics disponibil. (Numele fișierului va fi ceva de genul Analytics-2024-01-21-053856.ips.ca.synced.)
 • Atingeți butonul Partajare și selectați Verificarea sănătății bateriei.
 • Capacitatea maximă actuală a bateriei va fi afișată în partea de sus.
 • Alternativ, puteți verifica manual capacitatea maximă de încărcare prin copierea și lipirea conținutului fișierului de analiză în aplicația Notes. Apoi, atingeți pictograma puncte de suspensie (…) din colțul din stânga sus, selectați Găsiți în notă și căutați MaximumCapacityPercent. Valoarea numerică de lângă text indică starea de sănătate a bateriei iPad-ului.

  Ce trebuie să faceți dacă starea bateriei iPhone sau iPad este scăzută

  Când starea bateriei iPhone-ului sau iPad-ului tău scade sub 80%, vei vedea un mesaj în aplicația Setări că bateria dispozitivului s-a degradat semnificativ. Vi se va recomanda să îl înlocuiți pentru a restabili performanța anunțată.

  Serviciul de înlocuire a bateriei de la Apple începe de la 69 USD pentru modelele mai vechi de iPhone și ajunge până la 99 USD pentru iPhone 15 Pro Max. Pentru iPad-uri, prețul începe de la 99 USD pentru modelele mai vechi și poate ajunge până la 179 USD pentru iPad Pro de 12,9 inchi.

    Ce camere de securitate Wi-Fi vă permit să înregistrați local?

  Dacă alegeți să nu înlocuiți bateria, puteți minimiza consumul de baterie pe iPhone sau iPad prin eliminarea aplicațiilor care consumă multe resurse în fundal.

  Este enervant când trebuie să-ți încarci iPhone-ul sau iPad-ul mult mai des decât făceai când era nou. Prin urmare, este important să țineți cont de semnele pentru a înlocui bateria de pe iPhone sau iPad cât mai curând posibil.