Cele mai bune adaptoare Bluetooth din 2024

Te-ai săturat de o rețea încâlcită de cabluri? Fiecare încercare de gestionare a cablurilor vă lasă în panică? Ar putea fi timpul să aruncați firele pentru dispozitivele Bluetooth și să folosiți un adaptor Bluetooth pentru a menține totul îngrijit.

Cel mai bun adaptor Bluetooth în general: Kinivo BTD-400

Kinivo

Găsirea unui adaptor Bluetooth care funcționează pe diverse sisteme de operare este un coșmar. Unele acceptă Windows, dar nu macOS; Linux, dar nu Windows. Și cum rămâne cu dispozitivele de nișă precum Raspberry Pi? Cu Kinivo BTD-400, aceasta nu mai este o problemă.

Vine cu suport excelent pentru mai multe sisteme de operare: Windows încă din XP (32 de biți și 64 de biți), Linux Ubuntu, Mint, Fedora și chiar Raspberry Pi. Mai important, se poate conecta cu până la șapte dispozitive simultan. Este adaptorul Bluetooth ideal pentru guru-ul tehnologiei care își încarcă dispozitivul principal cu diverse periferice, de la căști la controlere.

Kinivo BTD-400

Cel mai bun în general

Pentru un adaptor Bluetooth de încredere, potrivit pentru birouri de jocuri și birou, Kinivo BTD-400 este o alegere de top. Funcționează pe mai multe sisteme de operare, se poate conecta la șapte dispozitive în același timp, iar prețul său prietenos cu bugetul te va lăsa să te simți mulțumit.

Pro

 • Design plug-and-play
 • Raza maximă respectabilă de 33 de picioare
 • Potrivit pentru birou sau statie de jocuri
 • Viteze de transfer solide și consistente de 1 Mbps
 • Alegerea ideală dacă dețineți o varietate de sisteme de operare

Contra

 • Nu se va conecta cu căști wireless conectate la console populare

TP-Link

Datorită tehnologiei EDR, TP-Link UB400 are o rază de transmisie maximă de 65 de picioare și viteze de transfer de date de până la 3 Mbps. În plus, se poate asocia cu șapte dispozitive în total – asta înseamnă că TP-Link UB400 poate gestiona mai multe dispozitive simultan, menținând în același timp o conexiune robustă și fiabilă.

TP-Link UB400 vine gata plug-and-play pentru Windows 8 la Windows 11, nu este necesar niciun driver, deși Windows 7 și XP vor avea nevoie de unul (care este gratuit). Odată ce luați în considerare prețul scăzut al adaptorului, puteți vedea că UB400 este adaptorul Bluetooth la cel mai bun preț pentru jucătorii de pe computer.

  Cum să fotografiați și să editați fotografii pentru a face subiectul să pară mai înalt

TP-Link UB400

Cel mai bun buget

10 USD 12 USD Economisiți 2 USD

TP-Link UB400 oferă o valoare bună atunci când considerați că puteți conecta până la șapte dispozitive în același timp. Nu numai asta, dar are o rază de transmisie bună, cu conexiuni fiabile.

Pro

 • Compatibil cu Windows XP la Windows 11
 • Viteze mari de transfer de date
 • Distanță de transmisie foarte bună
 • Alegerea ideală pentru jucătorii de pe computer
 • Tehnologia EDR și A2DP

Cel mai bun adaptor Bluetooth pentru mai multe dispozitive: ASUS BT500

Asus

ASUS BT500 poate conecta până la șapte dispozitive simultan — căști, difuzoare, controlere de jocuri, tastaturi, șoareci pentru jocuri, imprimante și chiar dispozitive mobile. Dar ceea ce este probabil cea mai bună caracteristică a sa este că este compatibil cu dispozitivele Bluetooth încă din versiunea 2.1. Nu există nicio tam-tam pentru a începe; pur și simplu conectați Asus BT500 la cel mai apropiat USB și sunteți gata.

Din punct de vedere al performanței, BT500 este impresionant, ajungând la dispozitive compatibile cu Bluetooth până la 130 de picioare. Prin adăugarea tehnologiei EDR, ASUS BT500 are o rată de transfer de date mult mai rapidă, ajutându-l să atingă viteze de până la 3Mbps.

Asus BT500

Cel mai bun pentru mai multe dispozitive

17 USD 20 USD Economisiți 3 USD

Tehnologia Bluetooth este convenabilă și scapă de atâtea cabluri. Dacă aveți o mulțime de accesorii Bluetooth și nu vă puteți convinge să reduceți, cel mai bine este să vă consolidați toate dispozitivele Bluetooth la un singur adaptor: ASUS BT500.

Pro

 • Viteze mari de transfer
 • Funcționează cu hardware de nișă precum Raspberry Pi
 • Tehnologia EDR
 • Se asociază cu până la șapte dispozitive
 • Funcționează cu tehnologii Bluetooth mai vechi

Contra

 • Utilizatorii Mac și Linux trebuie să caute în altă parte

Avantree

Ce face ca Avantree Leaf clasa 1 o alegere excelentă pentru jocurile pe canapea este capacitatea sa de a transfera sunetul în timp ce captează simultan sunetul de la microfonul căștilor. Mai important, veți avea în continuare o calitate audio bună, fără întârzieri, datorită suportului Avantree Leaf Class 1 pentru AptX Low Latency și FastStream.

Cel mai bine, nu va trebui să vă faceți griji pentru calitatea slabă a conexiunii. Cu tehnologia Bluetooth Class 1, Avantree Leaf Class 1 are o transmisie cu rază lungă de acțiune care ajunge până la 60 de picioare, ceea ce este, fără îndoială, mai mult decât suficient dacă stai doar pe canapea sau la un birou. Pur și simplu conectați dispozitivul – nu este necesară descărcarea driverului – și bucurați-vă de divertisment.

  6 Cel mai bun software de analiză Wi-Fi pentru rețelele de afaceri mici și mijlocii

Avantree Leaf clasa 1

Cel mai bun pentru jocuri

Poate că aveți un centru de divertisment respectabil – o bară de sunet bună, un set cu căști și o consolă de generație actuală. Îți place să joci de pe canapea, dar nu-ți place ideea de fire în jurul tău. Dacă există vreun adaptor Bluetooth care poate rezolva aceste probleme, consultați Avantree Leaf Class 1 pentru ajutor.

Pro

 • Performanță audio fără întârzieri
 • Permite captarea vocii și audio
 • Raza de transmisie buna
 • Compatibil cu Windows, Mac, Linux, PlayStation, Switch
 • Design plug-and-play

Contra

 • Calitatea audio este redusă puțin pentru a face loc chatului vocal

Cel mai bun adaptor Bluetooth 5.3: TechKey BT5.3

Cheie tehnică

Techkey BT5.3 oferă o comunicare rapidă între dispozitive de până la 3 Mbps cu întârziere minimă. De asemenea, încorporează o configurație BLE îmbunătățită pentru conexiuni mai eficiente din punct de vedere energetic cu dispozitive cu consum redus, precum și oferind transferuri stabile de date de mare viteză cu dispozitivele care necesită acest lucru.

Timpul de răspuns este, de asemenea, rapid, iar contramăsurile anti-interferențe asigură conexiuni fiabile și stabile. Este adaptorul ideal pentru conectarea difuzoarelor wireless, căștilor sau controlerelor de joc. Cel mai bine, tehnologia sa de transmisie radio de clasa 1 oferă o rază de acțiune remarcabilă de 328 de picioare și puteți conecta până la cinci dispozitive simultan.

Adaptor USB Techkey BT5.3

Cel mai bun pentru Bluetooth 5.3

20 USD 30 USD Economisiți 10 USD

Pentru viteze rapide de transfer de date și o rază de transmisie îmbunătățită, luați în considerare un adaptor Bluetooth 5.3. Techkey BT5.3 oferă aceste progrese, împreună cu capacități anti-interferențe mai bune, în special în banda de frecvență aglomerată de 2,4 GHz, asigurând conexiuni și eficiență mai bune.

Pro

 • Rază lungă de transmisie
 • Tehnologia EDR și BLE
 • Viteze mari de transmisie
 • Suportă protocoale A2DP, HSP, AVRCP și HID

Contra

 • Numai Windows, compatibil cu 8.1 și versiuni ulterioare
 • Descărcarea driverelor poate fi greoaie

FAQ

Î: Ce este Plug-and-Play?

Mai simplu spus, un dispozitiv plug-and-play va funcționa imediat ce îl conectați.

Pentru ca două dispozitive să comunice, cum ar fi un mouse de computer și un computer, trebuie să poată „vorbi” unul cu celălalt. Pentru a face acest lucru, computerul trebuie să aibă un driver care poate vorbi limba dispozitivului. Din fericire, conectarea unui dispozitiv tinde să inițieze instalarea driverului menționat, dar chiar și atunci, este posibil ca cele două să nu fie compatibile.

Un dispozitiv care este plug-and-play nu necesită instalarea unui driver.

Î: Ce este EDR?

Mai multe dispozitive Bluetooth vor declara că acceptă „EDR” – un acronim pentru Enhanced Data Rate.

  Compararea SRE și DevOps – Abordări, obiective și colaborare

Fiecare dispozitiv Bluetooth are o limitare specifică a capacității sale de a transfera date. Cu toate acestea, dacă dispozitivul acceptă EDR, rata sa de transfer de date crește substanțial, de două până la patru ori. Este cu siguranță ceva ce doriți să căutați într-un dispozitiv Bluetooth, mai ales dacă transferul de date este o problemă.

Î: Ce ar trebui să caut într-un adaptor Bluetooth?

Atunci când decideți asupra unui adaptor Bluetooth, trebuie să luați în considerare trei aspecte: raza de acțiune, compatibilitate și versiunea Bluetooth. De acolo, este doar o chestiune de a determina ce este cel mai important.

De exemplu, ești în primul rând un jucător pe computer? Atunci un dispozitiv cu cea mai recentă versiune Bluetooth compatibilă ar trebui să fie prioritatea ta, intervalul fiind cea mai mică dintre preocupările tale. Dacă conduceți o afacere mică, gama și compatibilitatea ar trebui să fie prioritatea, cu condiția să obțineți un adaptor Bluetooth cu Bluetooth 4.0 sau o versiune ulterioară.

Î: Ce este Bluetooth?

Bluetooth este o tehnologie fără fir pentru schimbul de date între dispozitive. Are o rază scurtă de acțiune și este ideal pentru conexiuni fără fir între dispozitive precum smartphone-uri și laptopuri cu căști sau difuzoare.

Î: Care este diferența dintre Bluetooth 4.0 și Bluetooth 5.0?

Sunt standarde diferite de comunicare fără fir Bluetooth. 5.0 este o îmbunătățire semnificativă față de 4.0, oferind upgrade-uri la viteze de transfer de date, teoretic de până la 3 Mbps, comparativ cu 4.0 de 1 Mbps.

Intervalele de transmisie teoretice sunt, de asemenea, semnificativ diferite, BT5.0 oferind până la 985 de picioare, comparativ cu maximul de 300 de picioare oferit de BT4.0.

BT5.0 oferă, de asemenea, capacități BLE îmbunătățite, asigurând o comunicare mai eficientă din punct de vedere energetic cu dispozitive de putere redusă, menținând în același timp un semnal consistent cu cei care au nevoie de viteze mai mari. De asemenea, obțineți mai multe conexiuni simultane cu Bluetooth 5.0.

Î: Care este diferența dintre un adaptor Bluetooth și un receptor Bluetooth?

Adaptoarele și receptoarele Bluetooth servesc diferite scopuri în conectivitatea fără fir. Un adaptor adaugă conectivitate Bluetooth fără fir unui dispozitiv, cum ar fi un computer desktop, care poate să nu îl aibă deja sau dacă doriți să scăpați de toate acele cabluri neîngrijite. Conectarea unui adaptor Bluetooth înseamnă că computerul se poate conecta la diferite dispozitive Bluetooth fără cabluri, cum ar fi căști și căști, un mouse sau difuzoare portabile.

Pe de altă parte, un receptor primește în mod specific semnale Bluetooth. Receptoarele Bluetooth sunt utilizate în mod obișnuit cu dispozitive audio care nu au capacitatea Bluetooth încorporată. Puteți utiliza receptorul pentru a conecta aceste dispozitive, cum ar fi un difuzor tradițional sau un sistem stereo pentru mașină, și puteți reda audio fără fir de pe laptop, PC sau smartphone.

Î: Cum îmi conectez dispozitivul la adaptorul meu Bluetooth?

Configurarea este în general simplă, deoarece majoritatea adaptoarelor Bluetooth sunt dispozitive plug-and-play; cu toate acestea, unele pot necesita șoferi. Dacă este necesar, verificați instrucțiunile producătorului pentru îndrumări.

Pentru majoritatea adaptoarelor, pur și simplu introduceți-l în portul USB de pe computer sau laptop, asigurați-vă că dispozitivul pe care îl conectați este în modul Bluetooth și ar trebui să fiți gata de plecare.