Cum să vă eliminați parola Windows

Nu tuturor le place să introducă o parolă de fiecare dată când trebuie să se conecteze la computer. Windows vă permite să scăpați de parolă fără prea multe bătăi de cap. Iată cum.

De ce probabil nu ar trebui să faci asta

Există mai multe avertismente de care ar trebui să fii conștient înainte de a lua în considerare utilizarea tehnicilor pe care le acoperim în acest articol.

Trebuie să utilizați un cont local pentru ca trucul de eliminare a parolei să funcționeze. Nu vă puteți elimina parola dacă utilizați un cont Microsoft. Dacă utilizați un cont Microsoft și doriți totuși să faceți acest lucru, va trebui să vă restabiliți contul la unul local.
Eliminarea parolei de pe computer poate fi un risc de securitate. Oricine îl poate accesa pur și simplu mergând până la el. Cu toate acestea, oamenii încă trebuie să aibă acces fizic pentru a face acest lucru. Dacă nu aveți o parolă pentru un cont local, nu vă face mai vulnerabil la intruziunea de la distanță.
Dacă faceți ca un cont de administrator să nu aibă parolă, aplicațiile rău intenționate care rulează pe computerul dvs. ar putea, teoretic, să obțină acces crescut la Windows.
Dacă aveți un singur cont pe computerul dvs. Windows, este o idee mai bună să configurați Windows să vă conectați automat în loc să vă eliminați parola, dar chiar și asta are probleme. Vă vom arăta cum să o faceți mai târziu în acest articol și vom observa și riscurile specifice de securitate pe care le implică.

  Cum să remediați eroarea de actualizare Windows 10 0x80070002

Da, sunt o mulțime de avertismente importante. Adevărul este că, în general, recomandăm să nu folosiți aceste tehnici, chiar dacă, în anumite circumstanțe, ar putea avea sens. În cele din urmă, scriem despre ele pentru că am văzut sfaturile transmise pe alte site-uri fără să observăm riscurile importante pe care le implică.

Cum să eliminați parola Windows pentru un cont de utilizator local

Deschideți aplicația Setări făcând clic pe meniul Start și apoi pe butonul Setări.

Apoi, faceți clic pe „Conturi”.

Din lista de setări din partea stângă, selectați „Opțiuni de conectare”, apoi sub secțiunea „Parolă” din dreapta, faceți clic pe butonul „Schimbare”.

Pentru a vă schimba parola, trebuie mai întâi să o confirmați pe cea actuală, din motive de securitate. După ce ați făcut asta, faceți clic pe „Următorul”.

Pentru următoarea secțiune, deoarece nu dorim să folosim o parolă pentru a vă conecta, lăsați toate câmpurile necompletate și faceți clic pe „Următorul”. Dacă nu introduceți o parolă și o lăsați goală, Windows o înlocuiește pe cea actuală cu una goală.

În cele din urmă, faceți clic pe „Terminare”.

Alternativ, dacă vă simțiți mai confortabil în linia de comandă, porniți un prompt de comandă ridicat și introduceți următoarea comandă, înlocuind numele de utilizator cu numele contului de utilizator (asigurați-vă că includeți ghilimele în comandă):

net user "username" ""

Data viitoare când vă conectați, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe „Conectați-vă” pentru contul pe care tocmai l-ați schimbat.

Cum să vă conectați automat la Windows

Dacă aveți un singur cont de utilizator pe computer, conectarea automată este cea mai bună opțiune.

  Copiați o imagine sau conținutul unui fișier text fără a-l deschide [Windows]

Rețineți că există și un risc de securitate cu această metodă. În primul rând, se aplică același lucru pe care l-am menționat anterior: oricine poate merge la computerul dvs. și se poate conecta. În plus, atunci când îl activați, Windows stochează parola contului dvs. pe computer, unde o poate găsi oricine cu acces de administrator. Din nou, aceasta nu este o afacere prea mare dacă PC-ul dvs. se află într-o locație sigură, accesibilă doar de oameni în care aveți încredere (cum ar fi poate acasă), dar nu este o idee bună pe un laptop pe care îl porți cu tine și cu siguranță este nu este o idee bună dacă utilizați un cont Microsoft mai degrabă decât unul local. Avem un articol complet care detaliază riscurile legate de setarea conectării automate pe care ați dori să-l citiți înainte de a o activa.

Dacă doriți ca Windows să vă conectați automat, este ușor de configurat.

Rulați comanda netplwiz din meniul Start sau din linia de comandă. În fereastra Conturi de utilizator care se deschide, debifați caseta de selectare „Utilizatorii trebuie să introducă un nume de utilizator și o parolă pentru a utiliza acest computer” și apoi faceți clic pe „OK”.

O ultimă opțiune trebuie dezactivată pentru a vă asigura că nu trebuie să utilizați niciodată o parolă pentru a vă conecta din nou. În aplicația Setări, accesați Setări > Conturi > Opțiuni de conectare, iar sub „Solicită autentificare”, selectați „Niciodată” din lista derulantă.

Acum, de fiecare dată când ați fost departe de computer și îl reactivați, nu va trebui să introduceți nicio parolă pentru a vă conecta la contul dvs.

  Cum să dezactivați defilarea prin touchpad pe Windows 10