Cum să setați aplicația implicită de mesaje text pe Android

Spre deosebire de iOS, Android vă permite să utilizați aplicații terță parte pentru a îndeplini funcții esențiale, cum ar fi trimiterea de mesaje text. Iată cum puteți seta o nouă aplicație de mesaje text implicită pe telefonul dvs. Android.

În primul rând, va trebui să instalați aplicația de înlocuire a mesajelor text pe care doriți să o utilizați. Sunt destule Aplicații SMS pe Play Store. Textra SMS este unul popular și ceea ce vom folosi ca exemplu aici.

După ce instalați aplicația dvs. de mesaje text, există două moduri de a o seta ca implicită. Puteți face acest lucru din aplicație în sine atunci când lansați aplicația pentru prima dată sau o puteți face mai târziu prin aplicația Setări a dispozitivului.

Setați aplicația de trimitere text ca implicită prima dată când o lansați

Deschideți aplicația și faceți clic pe trecutul de pornire inițială (aici, trebuie să facem clic pe „Începeți să utilizați Textra” și să fim de acord cu permisiunile necesare).

Odată ce aplicația se lansează, veți vedea un buton în partea de jos care vă întreabă dacă doriți să o faceți aplicația implicită. Atingeți butonul, apoi atingeți „Da” pentru a confirma.

Și acum este aplicația ta de trimitere text implicită. Aproape toate aplicațiile vă vor solicita să le setați ca aplicație implicită atunci când le utilizați pentru prima dată. Pentru cei care nu o folosesc (sau dacă ați folosit aplicația de ceva timp și acum doriți să o setați ca implicită), utilizați tehnica din secțiunea următoare.

Setați o aplicație de trimitere text ca implicită în Setări

Începeți prin a accesa setările dispozitivului dvs.

  6 amenințări de securitate cu care se confruntă utilizatorii Android în 2023

Acolo, va trebui să căutați o setare numită Aplicații implicite. Deoarece fiecare producător organizează diferit setările, vă recomandăm să efectuați o căutare.

În setarea Aplicații implicite, atingeți opțiunea „Aplicație SMS”.

Veți vedea o listă cu toate aplicațiile care acceptă mesaje text. Selectați aplicația pe care doriți să o setați implicit (Textra în cazul nostru). Este posibil să vedeți o notificare similară cu cea din imaginea de mai jos. Dacă o faci, atinge „OK”.

Felicitări! Ați schimbat cu succes aplicația implicită de mesaje text pe telefonul Android.

Credit imagine: Noyna/Shutterstock