Ce sunt căștile Dolby Dimension?

Dolby este un nume de încredere în audio, dar cel mai recent produs al său este puțin diferit. „Căști Dolby Dimension” nu este un standard audio, cum ar fi 5.1 Surround sau Dolby Atmos, ci un nou set de căști wireless pe care îl puteți cumpăra.

Dolby a înghesuit căștile Dimension cu tehnologia lor audio, atât cu licență (tehnologie care este vândută altor producători pentru a fi folosită în produsele lor) cât și exclusivă pentru această versiune hardware rară. Lucrurile s-ar putea să rămână așa, sau s-ar putea să nu: la 600 de dolari o bucată, Dolby este puțin probabil să vândă atât de multe căști Dimension încât să nu ia în considerare licențierea pentru o parte din această nouă tehnologie. Așa fiind, merită să detaliezi despre ce este vorba.

Hardware nebun-puternic

Căștile Dimension folosesc wireless Bluetooth standard, dar au mai multe lucruri în interior decât poate orice altă pereche de cutii de pe piață. Elementele electronice din interior conțin un procesor Qualcomm Snapdragon – genul care se întâlnește de obicei pe smartphone-urile Android – pentru a rula toate vrăjitoriile audio înghesuite în interior. Setul acceptă Bluetooth 4.2 și profiluri Low Energy, împreună cu apeluri standard pe smartphone prin intermediul a cinci microfoane, sunet de înaltă calitate APTX și o rază de operare de 100 de picioare.

  Cele mai bune 10 echipamente de videoconferință pentru întreprinderile mici [2023]

Audiofilii vor fi bucuroși să audă că setul include drivere robuste de 40 mm cu o gamă de frecvență de 20-20.000 Hz – destul de standard în această porțiune de lux a pieței. Puteți asocia setul cu cască la trei surse diferite simultan, cum ar fi un telefon, un laptop și un sistem home theater – există chiar și un buton de comutare rapidă pentru a trece între ele. Comenzile tactile oferă glisări în stilul telefonului pentru volum și urmărire.

Puteți încărca setul în mod obișnuit printr-un cablu MicroUSB, dar Dobly include și un suport de încărcare magnetic elegant în cutie.

Dolby LifeMix este anularea avansată a zgomotului

Căștile Dimension dispun de anulare activă a zgomotului, un sistem electronic care utilizează microfoane și procesare audio pentru a anula zgomotele persistente de joasă frecvență. Aceasta nu este o caracteristică nouă; anularea activă a zgomotului există de zeci de ani. Dar LifeMix este un nou truc în căștile Dimension și o abordare nouă a funcției.

LifeMix vă permite să schimbați nivelul de anulare a zgomotului, de la total oprit la „boost” la 11 (exact opusul vechii glume Spinal Tap). Dar, pe lângă blocarea zgomotelor din jurul tău, LifeMix poate evidenția în schimb sunetele exterioare. Acest lucru le permite oamenilor să se concentreze atent pe muzică sau sunetul filmului în timp ce ascultă în continuare zgomote externe, cum ar fi un monitor pentru bebeluși sau un sonerie. Algoritmii audio avansati izolează frecvențele vocilor umane pentru o claritate deosebită.

Puteți controla caracteristica LifeMix folosind touchpad-ul de pe căști sau o puteți regla fin folosind aplicația pentru smartphone-ul Dimension asociată. Apropo de care…

  Creați manuale informative cu aceste 11 programe software pentru manuale de utilizare

Împerecherea cu mai multe dispozitive controlată cu telefonul dvs

Aceste căști pot gestiona trei conexiuni simultane, dar oricine dorește să arunce 600 de dolari pe ele are probabil și mai multe gadget-uri pe care ar dori să le conecteze. Aplicația pentru smartphone Dimension poate gestiona încă cinci conexiuni, schimbându-le pe comenzile fizice cu o singură atingere ale cutiilor, fără a fi nevoie să deconectați și să împerecheați din nou căștile. Este o caracteristică la îndemână, cu condiția ca dvs Android sau iPhone este unul dintre dispozitivele la care doriți să vă conectați întotdeauna (și care pare un pariu sigur).

Urmărirea capului are întotdeauna unghiul drept

Căștile Dimension includ o funcție de urmărire a capului. De ce? Răspunsul este puțin neortodox, cel puțin în afara domeniului VR. Sistemul folosește virtualizarea direcțională a sunetului – aceeași tehnologie care alimentează sunetul surround „virtual” de la doar două drivere pentru jocuri video – pentru a simula sunetul provenit de la o singură sursă direcțională, cum ar fi un televizor.

Combinată cu surroundul virtual Dolby Atmos, care este activat în cele mai noi versiuni Blu-ray și receptoare home stereo pentru acasă, componenta de urmărire a capului creează un profil consistent cu sunetul filmului care vine de la televizor, indiferent de direcția dvs. capul este de fapt ascuțit. Deci, dacă vă întoarceți brusc capul spre dreapta pentru un zgomot ambiental pe care l-ați auzit prin LifeMix – să zicem, un monitor pentru bebeluși – un sunet destinat să fie pe canalul surround central va veni în mare parte de la driverul căștilor din stânga, nu în mod egal de la ambele.

  Cum să remediați tastele săgeți care nu funcționează în Microsoft Excel

Este un truc bun și unul care nu ar fi posibil fără software-ul Dolby și un hardware destul de sofisticat care rulează la ambele capete. Dar ar putea fi, de asemenea, puțin dezorientator dacă vă așteptați la o experiență standard de ascultare la căști, așa că este un lucru bun că este opțional.

Alte căști vor primi aceste caracteristici?

Nu este clar. De obicei, Dolby nu vinde hardware direct consumatorilor, preferând să-și acorde licențe software-ul și serviciile pentru orice, de la producători de electronice la stadioane și cinematografe. Cu excepția unei schimbări radicale în direcția companiei, pare puțin probabil ca Dolby să fie dornic să concureze cu Sony, Bose și Sennheiser.

Așa fiind, nu ne-ar surprinde să vedem o parte din tehnologia proprietară din Căștile Dimensions care se scurge către alți producători de căști, în special în seturi de ultimă generație destinate mai mult utilizării acasă decât călătoriilor sau sportului. Dolby poate folosi setul de marcă pentru a testa unele dintre aceste caracteristici, pe măsură ce dezvoltă încă mai multe standarde pentru ca partenerii săi să le includă în produsele viitoare.

Sau, Dolby ar putea să depășească așteptările noastre și să facă din Dimensions propria linie de produse audio pentru consumatori. S-au întâmplat lucruri mai ciudate. Vom vedea probabil la sfârșitul anului 2019 sau începutul lui 2020, când va avea loc un set de înlocuire de căști Dolby Dimensions sau când vor începe să apară produse similare de la partenerii Dolby.