5 utilizări creative pentru prize inteligente

Una dintre cele mai bune valori în toată tehnologia smarthome disponibilă este priza inteligentă la îndemână. Sunt ieftine, dar pot face multe. Iată câteva utilizări creative dacă te gândești la implicații.

În primul rând, dacă tocmai ați cumpărat o priză inteligentă și nu sunteți foarte sigur cum să o configurați și să începeți, avem câteva ghiduri pentru câteva modele diferite – cum ar fi Eufy, ConnectSense și Belkin – dar în cea mai mare parte, procesul este similar pe multe alte modele. Și dacă nu ați cumpărat încă unul și încă vă decideți, poate aceasta va ajuta.

Cu toate acestea spuse, iată câteva utilizări interesante și distractive pentru prize inteligente care s-ar putea dovedi utile pentru dvs.

Opriți automat încălzitorul, ondulatorul sau alte gadgeturi dacă uitați

Fie că este vorba de ondulator, încălzitor sau altceva, de obicei există ceva pe care oamenii uită să-l oprească – sau cel puțin își fac griji că au uitat. O priză inteligentă poate ajuta cu asta.

Dacă sunteți genul care își amintește că ați lăsat ceva pornit după ce plecați de acasă (sau vă faceți griji că s-ar putea să aveți), puteți utiliza aplicația însoțitoare de pe telefon pentru a opri mufa inteligentă de la distanță. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, când uităm să oprim ceva, nu ne amintim niciodată de asta mai târziu. Pentru a rezolva această problemă, puteți seta un program sau o regulă pentru priza inteligentă și o puteți opri automat la o oră stabilită în fiecare zi.

  Există un JCPenney Mastercard?

Porniți aparatul de cafea de la distanță

Cel mai bun mod de a-ți începe dimineața este, evident, cu o ceașcă de cafea proaspătă fierbinte și ce mai bun decât să pornești cafetiera chiar din pat?

Aparatul dvs. de cafea specific va trebui să aibă un comutator de pornire/oprire, mai degrabă decât un buton de pornire, dar acestea nu sunt prea greu de găsit.

Dacă preferați să vă faceți cafeaua cu o presă franceză sau să turnați peste, puteți folosi o priză inteligentă pentru a începe cel puțin să încălziți apa într-un fierbător electric (din nou, va avea nevoie de un comutator de pornire/oprire). Apoi, odată ce intri în bucătărie, totul va fi gata pentru tine.

Programați timp de liniște pentru copii

Indiferent dacă aveți nevoie ca copiii dvs. să-și facă temele sau pur și simplu nu doriți ca ei să se uite la televizor sau să se joace jocuri video toată noaptea, puteți programa priza inteligentă pentru a opri televizorul la o oră specificată.

Desigur, repornirea mufei inteligente nu va reporni și televizorul, dar este destul de ușor de făcut. Și puteți avea priza inteligentă oprită într-o fereastră de timp, cum ar fi între orele 19:00 și 08:00.

În acest timp, ei nu vor putea porni televizorul, decât dacă sunt deștepți și se întind pe spate pentru a porni mufa inteligentă manual, desigur.

Porniți încălzitorul de spațiu sau unitatea AC cu câteva minute mai devreme

Dacă este puțin rece (sau fierbinte) în anumite părți ale casei dvs., puteți conecta un încălzitor de spațiu sau o unitate AC la o priză inteligentă și o puteți porni cu câteva minute mai devreme înainte de a vă ridica de obicei din pat. Din nou, trebuie să fie un model care să aibă un comutator fizic pornit/oprit pentru ca acest lucru să funcționeze, dar este destul de ușor să le găsești.

  Ce este rezoluția 4K? O prezentare generală a Ultra HD

Puteți fie să setați un program pentru mufa inteligentă, să o porniți cu o aplicație de pe telefon sau să o conectați la un asistent vocal. De asemenea, îl puteți include în rutine de pe Echo și Google Home, astfel încât să puteți spune ceva de genul „Bună dimineața” și să pornească încălzitorul și orice altceva doriți dintr-o singură lovitură.

Primiți o notificare când spălarea rufelor este gata

În funcție de tipul de mașină de spălat și uscător pe care îl aveți, le puteți conecta la prize inteligente și puteți primi notificare când rufele se termină pe oricare dintre mașini.

Majoritatea mașinilor de spălat se conectează la o priză standard de 120 V, așa că o priză inteligentă ar funcționa acolo. Cu un uscător, majoritatea unităților electrice necesită o priză de 220 V cu care majoritatea prizelor inteligente nu sunt compatibile. Cu toate acestea, dacă uscătorul dvs. folosește gaz natural, atunci acesta se va conecta la o priză standard pentru a rula electronicele.

Veți avea nevoie, de asemenea, de o priză inteligentă care să monitorizeze consumul de energie și să vă poată trimite alerte ori de câte ori se atinge o anumită putere (sau dacă aceasta scade sub o anumită putere). WeMo Insight de la Belkin face exact asta.

De acolo, creați o regulă care vă va trimite o alertă pe telefon ori de câte ori consumul de energie scade sub cinci sau zece wați, în funcție de modelul dvs. specific.