Cum să vă curățați iPhone-ul murdar: un ghid pas cu pas

Recomandări cheie

 • Nu încercați niciodată să vă curățați iPhone-ul direct cu apă, chiar dacă este rezistent la apă.
 • Majoritatea șasiului iPhone-ului tău poate fi curățată cu o cârpă moale și umedă din microfibră.
 • Veți avea nevoie de o scobitoare, o periuță de dinți sau un tampon de bumbac pentru a curăța porturile iPhone-ului, grătarele difuzoarelor și căștile.

Cei mai mulți dintre noi purtăm iPhone-urile oriunde mergem, așa că este sigur să presupunem că adună murdărie, praf și murdărie din utilizarea de zi cu zi. Dar nu este prea greu să-ți păstrezi iPhone-ul să arate clar. Iată cum să curățați complet un iPhone murdar.

Luați niște consumabile pentru a vă curăța iPhone-ul

Înainte de a vă grăbi cu capul înainte în pașii de mai jos, acordați câteva momente pentru a planifica cum să vă curățați iPhone-ul. Asigurați-vă că aveți următoarele gata de utilizare:

 • Un prosop mic
 • Un vas cu apă caldă, cu săpun
 • Un vas cu apă rece de la robinet
 • Alcool izopropilic
 • Lavetă din microfibră
 • Cheie pentru slotul SIM, agrafă sau obiect similar mic ascuțit
 • Perie moale
 • Scobitoare
 • Betisoare de vata
 • Aspirator de mână

Acum, să începem cu procesul de curățare.

1. Curățarea carcasei iPhone

Brent Dirks/MakeUseOf

Puteți curăța carcasa separat, deoarece este mult mai rezistentă la deteriorare decât este iPhone-ul dvs. De asemenea, este relativ ieftin să înlocuiți carcasa dacă i se întâmplă ceva.

Cu carcasa scoasă, curățați conform instrucțiunilor de curățare ale producătorului, dacă există. Dacă nu, folosiți apă caldă cu săpun pentru a îndepărta murdăria și murdăria din carcasă. Acordați atenție diferitelor decupaje de pe carcasă pentru portul de încărcare, comutatorul Ring/Silent, butonul de acțiune, balansoarele de volum și camerele foto.

  Cum să redați muzică pe Amazon Echo

Pune-ți husa iPhone în lateral și lasă-o să se usuce în timp ce îți îndrepți atenția către telefonul însuși.

2. Curățarea ecranului iPhone-ului dvs

Brent Dirks/MakeUseOf

Aveți grijă deosebită cu ecranul, care este cea mai delicată parte a dispozitivului dvs. Apple aplică un strat oleofob pe ecranul iPhone-ului tău, care ajută la respingerea grăsimii și uleiului degetelor. Pentru a păstra stratul oleofob, ar trebui să folosiți doar apă pentru a curăța ecranul iPhone-ului.

Nu utilizați agenți de curățare abrazivi, detergenți pentru sticlă, spray-uri pentru suprafețe, alcool pentru frecare sau orice altceva care promite să taie grăsimea. Aceste substanțe vor deteriora învelișul oleofob.

În schimb, luați o cârpă moale din microfibră – cum ar fi cârpa de curățare din microfibră ECO-FUSED – și umeziți-o cu apă de la robinet. În timpul curățării, ștergeți în aceeași direcție pentru a împinge grăsimea și murdăria de pe ecran. Acest lucru poate necesita mai multe șervețele și alte câteva scufundări în apa de la robinet.

3. Curățarea portului de încărcare al iPhone-ului

Brent Dirks/MakeUseOf

Dacă iPhone-ul tău nu se încarcă la fel de repede ca înainte, portul de încărcare ar putea fi de vină. scame de buzunar, puf, bucăți de hârtie și alte resturi pot împiedica pinii din interior să se conecteze la încărcătorul.

Apple nu recomandă utilizarea aerului comprimat pentru a curăța orice parte a iPhone-ului, iar portul de încărcare nu face excepție.

Deși puteți curăța portul de încărcare al iPhone-ului dvs. folosind un instrument de ejectare SIM inclus cu iPhone-urile cu sloturi SIM fizice, aveți grijă când răzuiți, deoarece poate deteriora conectorii. O opțiune mai bună ar fi să folosiți o scobitoare care are capătul ascuțit învelit cu puțin bumbac.

  Cum să activați temporar modul Nu deranjați pe iPhone

Puneți pinul în portul USB-C sau Lightning și răzuiți tot ce puteți. Ștergeți ceea ce găsiți și repetați până când este curat. Aprindeți o lumină în port pentru a verifica dacă există murdărie reziduală.

Brent Dirks/MakeUseOf

Un alt motiv pentru care iPhone-ul dvs. s-ar putea să nu se încarce corect este starea cablului Lightning sau USB-C. În special, contactele pot apăsa pe gunoiul care și-a făcut drum spre portul de încărcare. Acest lucru are ca rezultat acumularea de murdărie pe contactele cablului care poate împiedica încărcarea corespunzătoare.

Deconectați cablul de încărcare la ambele capete înainte de a încerca să îl curățați. Ștergeți conectorul cu o cârpă umedă până când îl vedeți strălucitor. Asigurați-vă că lăsați conectorul să se usuce înainte de al utiliza din nou. Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a examina cablul pentru semne suplimentare de deteriorare sau uzură.

5. Cum să curățați microfonul și grilajele difuzoarelor iPhone-ului dvs

Brent Dirks/MakeUseOf

Difuzorul și microfonul se află în partea de jos a iPhone-ului, de fiecare parte a portului de încărcare. Aceasta este una dintre zonele cele mai dificil de curățat și cea mai probabilă zonă umplută cu murdărie.

Nu utilizați aer comprimat, deoarece presiunea ar putea deteriora iPhone-ul sau poate compromite rezistența la apă. În schimb, luați o periuță de dinți fină, super moale și frecați ușor zona pentru a slăbi murdăria lipită. Aveți grijă să nu aplicați prea multă forță.

Pentru mai multe informații, asigurați-vă că aruncați o privire la ghidul nostru complet despre cum să curățați difuzoarele murdare ale iPhone-ului.

6. Curăţaţi comutatorul Mute Toggle

Majoritatea modelelor de iPhone au un comutator Ring/Silent pe marginea stângă a dispozitivului. Anumite cazuri pot agrava acumularea de murdărie, făcând comutatorul greu de curățat. În cele din urmă, poate deveni greu să comutați comutatorul. Și dacă nu atingeți niciodată acest comutator (dacă iPhone-ul dvs. este întotdeauna în modul vibrație, de exemplu), este probabil plin de murdărie.

  Cum să vă conectați la o bază de date Redis

Luați o scobitoare fină și îndepărtați murdăria. Întoarceți comutatorul de câteva ori, astfel încât să puteți curăța ambele părți.

Dacă acest lucru nu este suficient, un tampon de bumbac cu vârf fin, cu un strop de alcool izopropilic ar trebui să facă treaba. Aveți grijă să nu introduceți alcool pe ecran sau alte părți sensibile ale iPhone-ului dvs. Această substanță chimică poate îndepărta straturile de protecție, influențându-ți experiența cu telefonul.

7. Curăţaţi butonul Acasă

Dacă aveți un iPhone mai vechi cu un buton Acasă fizic, asigurați-vă că îl păstrați în stare impecabilă. De fapt, este atât de important să păstrați acest lucru curat încât ați putea lua în considerare o cârpă moale, fără scame.

Ar trebui să curățați butonul des, poate săptămânal. Deoarece butonul se ocupă de Touch ID cu cititorul de amprente încorporat, curățați-l de câte ori ați curăța ecranul. Chiar și un strat subțire de grăsime poate împiedica înregistrarea amprentei.

8. Curățați matricea de senzori a iPhone-ului dvs

Brent Dirks/MakeUseOf

La modelele iPhone cu Face ID, crestătura sau decupajul Dynamic Island din partea de sus a ecranului este plin de senzori. Un strat de grăsime pe ecran poate afecta performanța acestuia.

Deci, dacă descoperiți că Face ID nu reușește să vă deblocheze iPhone-ul rapid, curățarea matricei de senzori va ajuta. Ștergeți-l cu aceeași cârpă din microfibră pe care ați folosit-o în altă parte.

9. Îndepărtați grăsimea de pe obiectivul camerei iPhone

Brent Dirks/MakeUseOf

La fel ca butonul Acasă și matricea de senzori, atât camerele din față, cât și din spate sunt susceptibile la acumularea de grăsime.

Învățați să recunoașteți semnele unui capac murdar al obiectivului folosind vizorul aplicației Aparat foto pentru iPhone. Căutați dungi luminoase, evidențieri evidențiate, previzualizări cețoase și dificultăți de concentrare pe obiecte.

Curățarea se va ocupa de fiecare dintre aceste probleme. Pur și simplu ștergeți sticla lentilei în mod regulat cu o cârpă moale și umedă din microfibră.

Urmând acești pași pentru a vă curăța iPhone-ul va avea ca rezultat un dispozitiv care arată și se simte mai bine. Ar trebui să fie aproape la fel de bun ca nou – cu siguranță cel mai bun pe care l-ați văzut pe iPhone-ul de când l-ați despachetat.