03/02/2024

Cum să utilizați un bancomat Bitcoin?

Puteți folosi un ATM Bitcoin pentru a cumpăra sau vinde Bitcoin în câțiva pași simpli.

ATM-urile Bitcoin nu mai sunt un concept nou în spațiul cripto. Cererea și utilizarea pentru astfel de ATM-uri cripto cresc în timp.

Potrivit Grand View Research, dimensiunea pieței cripto ATM-urilor globale a fost de 75 de milioane de dolari în 2021. În plus, se așteaptă că această piață va avea o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 61,7% între 2022 și 2030.

În ianuarie 2023, fondatorii Bitshop au achiziționat Genesis Coin Inc, cea mai mare platformă software ATM Bitcoin din lume. De asemenea, această achiziție este unul dintre evenimentele recente și semnificative legate de spațiul cripto ATM.

Sursa: Coin ATM Radar

La momentul redactării acestui articol, peste 38.000 de ATM-uri criptografice sunt instalate în întreaga lume. Mai mult, peste 36.000 de astfel de bancomate sunt situate în America de Nord.

În primul rând, să înțelegem ATM-urile Bitcoin.

Ce este un ATM Bitcoin?

După cum sugerează și numele, un bancomat Bitcoin este similar cu un bancomat (ATM) al unei bănci. Cu toate acestea, Bitcoin ATM vă permite să cumpărați sau să vindeți Bitcoin și alte criptomonede.

În ATM-urile Bitcoin, acest aparat este conectat la portofelul dvs. cripto în loc să se conecteze la banca dvs. Drept urmare, vă puteți folosi portofelul pentru a trimite și primi Bitcoins sau alte criptomonede acceptate.

Sursa: en.wikipedia.org

ATM-urile Bitcoin sunt disponibile la benzinării, aeroporturi, cafenele și magazine. Cu toate acestea, limitele minime și maxime ale tranzacțiilor variază în funcție de compania care operează ATM-ul cripto.

S-a raportat că Canada a fost prima țară care a deschis un bancomat Bitcoin în octombrie 2013. În prezent, ATM-urile criptografice sunt situate în toată lumea, cu aproape 94% în America de Nord. De asemenea, Statele Unite au aproximativ 87% din totalul cripto ATM-urilor.

După cum știți despre un bancomat Bitcoin, să verificăm cum funcționează!

Cum funcționează ATM-urile Bitcoin?

ATM-urile Bitcoin au aproape aceleași caracteristici fizice ca și ATM-urile tradiționale pentru confortul utilizatorului. Puteți vizita această mașină electronică pentru a cumpăra și a vinde Bitcoins folosind portofelul dvs. cripto.

  Apple atinge valoarea de piață de 3.000 de miliarde de dolari și este cea mai mare startup achiziționată de Fuziuni și Achiziții Fintech

Prețul Bitcoin și al altor criptomonede acceptate sunt actualizate în mod regulat pe dispozitiv. Mai mult, acest preț live clarifică numărul de cripto-uri pe care le puteți cumpăra în funcție de fondul disponibil.

În afară de Bitcoin, unele bancomate Bitcoin vă permit, de asemenea, să cumpărați criptomonede majore. Exemple de astfel de criptografii acceptate includ Bitcoin Cash, Ethereum și Litecoin.

În cele mai multe cazuri, trebuie să plătiți folosind monede fiat pentru a cumpăra Bitcoin și alte criptomonede. În timp ce nu puteți executa tranzacții folosind cardurile de credit și de debit ale unei bănci.

Caracteristicile oferite de ATM-urile Bitcoin variază în funcție de compania care oferă serviciul. Mai mult, aceste companii decid și comisionul perceput pentru tranzacția cu criptomonede.

ATM-urile Bitcoin percep comisioane bazate pe un procent fix din valoarea totală a tranzacției. Deci, alegeți mașina care percepe mai puține taxe decât altele.

Cum să utilizați un bancomat Bitcoin?

Puteți urma pașii menționați mai jos pentru a utiliza un bancomat Bitcoin:

Pasul 1: Găsiți cel mai apropiat ATM Bitcoin

Primul pas este să găsiți un bancomat Bitcoin în locația dvs. De exemplu, puteți utiliza Coin ATM Radar pentru a localiza rapid bancomatele Bitcoin din apropiere.

Sursa: Coin ATM Radar

Puteți introduce locația dvs. actuală în localizatorul ATM-ului Bitcoin sau puteți căuta folosind adresa dvs. Mai mult, puteți verifica și distanța diferitelor bancomate pentru a alege unul convenabil.

În plus, puteți filtra și ATM-urile Bitcoin în funcție de operațiunile lor. De exemplu, puteți alege bancomate care oferă atât opțiuni de cumpărare, cât și de vânzare.

Pasul 2: Păstrați-vă portofelul Crypto pregătit

Odată ce găsiți un bancomat Bitcoin, trebuie să vă deblocați dispozitivul mobil și să configurați un portofel cripto. Puteți utiliza un portofel existent sau puteți crea unul nou pentru tranzacție.

Puteți folosi portofelul dvs. cripto pentru a stoca cripto-urile pe care le cumpărați. În plus, puteți vinde și activele dvs. cripto disponibile în portofel.

Pasul 3: Configurați un cont Bitcoin ATM

ATM-urile Bitcoin vă cer să introduceți informațiile personale. Acest pas acționează ca un proces de verificare.

Trebuie să furnizați un nume, o adresă de e-mail și un număr de telefon. De asemenea, trebuie să vă verificați numărul de telefon folosind un cod de verificare.

Pasul 4: Scanați-vă codul QR

După finalizarea procesului de verificare, trebuie să vă deschideți portofelul cripto. Apoi selectați codul QR care reprezintă adresa portofelului dvs.

  Cum se calculează modificarea procentuală cu tabele pivot în Excel

ATM-ul Bitcoin vine cu un scaner de coduri QR încorporat. Mai mult, acest scaner vă va detecta instantaneu codul și vă va selecta adresa portofelului pentru a trimite Bitcoin sau alte cripto-uri.

Pasul 5: Introduceți moneda Fiat

Acum, introduceți moneda dumneavoastră fiduciară în slotul de depozit în numerar al bancomatului Bitcoin. Asigurați-vă că ATM-ul acceptă moneda fiat pe care o dețineți.

Odată ce moneda dvs. este acceptată, aparatul va afișa valoarea Bitcoin pe care o puteți cumpăra. De exemplu, să presupunem că Bitcoin se tranzacționează în jur de 20.000 USD și introduceți 100 USD; în acest caz, veți primi 0,005 Bitcoin(BTC) în schimb.

Pasul 6: Confirmați tranzacția

Apoi, trebuie să verificați din nou detaliile tranzacției. Asigurați-vă că valoarea Bitcoin și adresa portofelului sunt corecte.

În cele din urmă, apăsați pe opțiunea „CONFIRMĂ” sau „CUMPĂRĂ” afișată pe ecran. Veți primi Bitcoin (BTC) în portofel. Este un proces simplu, nu?

Acum să verificăm tipurile de bancomate Bitcoin.

Tipuri de bancomate Bitcoin

ATM-ul Bitcoin constă în principal din două tipuri:

#1. ATM-uri Bitcoin bidirecționale

Tipul bidirecțional de ATM-uri Bitcoin vă permite să cumpărați și să vindeți Bitcoins. Majoritatea acestor mașini disponibile intră sub acest tip.

Puteți găsi sloturi de depunere și retragere de numerar pe fiecare bancomat Bitcoin bidirecțional. În plus, această mașină vine și cu un scanner de coduri QR.

#2. ATM-uri Bitcoin unidirecționale

ATM-urile Bitcoin unidirecționale acceptă doar o singură formă de tranzacție. Puteți folosi această mașină pentru a cumpăra sau a vinde Bitcoin.

În cazul aparatelor „buy only”, puteți introduce moneda fiat și puteți cumpăra Bitcoin în portofel. În timp ce aparatele „sell only” vă permit să încasați valoarea Bitcoin care este disponibil în portofel.

Cum să vinzi Bitcoin la un ATM Bitcoin?

Puteți urma aceste instrucțiuni generale pentru a vă vinde Bitcoins folosind un ATM Bitcoin:

 • Conectați-vă la ATM-ul Bitcoin folosind acreditările dvs. de utilizator. Dacă sunteți un utilizator nou, creați un cont nou.
 • Majoritatea bancomatelor Bitcoin oferă două opțiuni, „CUMPĂRĂ BTC” și „VINDE BTC”. Alegeți „VINDE BTC”.
 • Introduceți valoarea Bitcoin pe care doriți să-l vindeți. De asemenea, verificați cu operatorii ATM-urilor Bitcoin cu privire la limitele de retragere.
 • Acum, scanează-ți codul QR care reprezintă adresa portofelului tău criptografic. De asemenea, puteți scana folosind un dispozitiv mobil sau dintr-o imprimare.
 • Verificați-vă identitatea utilizând verificarea numărului de telefon mobil. Veți primi un cod de verificare pe dispozitivul dvs. mobil; introduceți acel cod pe dispozitiv.
 • Apoi, verificați detaliile tranzacției dvs. Bitcoin și apoi faceți clic pe „CONFIRM”.
 • Așteptați finalizarea tranzacției. După tranzacție, colectați numerarul de la aparat. De asemenea, nu uitați să luați chitanța tranzacției.
 •   Cum sunt recenziile Flirt.com?

  Notă: După tranzacție, valoarea Bitcoin (BTC) va fi debitată din portofel. De asemenea, valoarea debitată include și taxele ATM Bitcoin.

  Beneficiile Bitcoin ATM

  Beneficiile majore pe care le oferă Bitcoin ATM includ următoarele:

  • Ușor de utilizat: puteți folosi aceste aparate pentru a cumpăra și vinde Bitcoin instantaneu.
  • Nu sunt necesare carduri: nu trebuie să aveți un card de credit sau de debit pentru a cumpăra sau a vinde Bitcoin.

  • Viteză mare de tranzacție: Folosind ATM-uri Bitcoin, puteți executa tranzacții mai rapide.
  • Convenabil: puteți utiliza bancomatele Bitcoin oricând, fără să vă faceți griji cu privire la momentul deschiderii și închiderii pieței.
  • Securitate: Deoarece tranzacția Bitcoin folosește tehnologia blockchain, fondul și cripto-ul dvs. sunt sigure și securizate.

  Acum, să aruncăm o privire la provocările cu care se confruntă ATM-urile Bitcoin:

  Provocări pentru ATM-ul Bitcoin

  #1. Taxe de tranzacție ridicate

  Majoritatea bancomatelor Bitcoin percep o rată medie de aproximativ 8% taxe. Cu toate acestea, taxa poate ajunge și până la 30%.

  Taxele ridicate pentru tranzacțiile Bitcoin reprezintă o preocupare majoră în rândul utilizatorilor. Reducerea acestei taxe de tranzacție va rezolva o provocare majoră pentru ATM-urile Bitcoin. În plus, taxele mici vor încuraja oamenii să folosească această mașină pentru tranzacții cripto.

  #2. Asistență limitată pentru clienți

  ATM-urile Bitcoin sunt în faza incipientă, iar clienții au nevoie de îndrumare cu privire la unele caracteristici ale aparatului. Cu toate acestea, operatorii mașinilor au nevoie de timp pentru a rezolva problemele utilizatorilor.

  În plus, defecțiunea software-ului și alte probleme cu aparatul durează de obicei câteva zile pentru a fi remediate. Prin urmare, oferirea unei soluții rapide și eficiente la problemele clienților va fi crucială în adoptarea ATM-urilor Bitcoin.

  #3. Limitarea tranzacțiilor

  ATM-urile Bitcoin vin cu o limită de tranzacție. Prin urmare, puteți utiliza aceste mașini doar pentru a efectua tranzacții între intervalul de valori atribuit de operatori. De asemenea, limita de tranzacție a ATM-urilor Bitcoin poate varia în funcție de reglementările guvernamentale.

  Puteți folosi ATM-uri Bitcoin pentru a depune și retrage Bitcoin cu o valoare de până la 10.000 USD. Creșterea limitei superioare a tranzacțiilor poate face, de asemenea, loc unei adoptări mai rapide a ATM-urilor Bitcoin.

  #4. Valabilitate limitata

  Deși există mii de bancomate Bitcoin, majoritatea sunt concentrate în principal în America de Nord. Această concentrație geografică mare limitează accesul la aceste mașini pentru o populație mai mare.

  De asemenea, ATM-urile Bitcoin nu sunt disponibile în locuri îndepărtate și, uneori, oamenii vor trebui să călătorească mai mult pentru a găsi o mașină. O disponibilitate mai mare a ATM-urilor Bitcoin poate contribui la atragerea unei participări la nivel global mai mare de cripto.

  Cuvinte finale

  ATM-urile Bitcoin sunt ușor și convenabile pentru utilizatori. Puteți urma pașii menționați în acest articol pentru a utiliza un ATM Bitcoin.

  Disponibilitatea bancomatelor Bitcoin depinde de locația dvs. Mai mult, puteți utiliza un tracker cripto ATM pentru a găsi o mașină din apropiere.

  În cele din urmă, asigurați-vă că verificați taxele percepute de operatorii cripto ATM.

  Apoi, verifică cele mai bune carduri cadou cripto.

  x