Ce este Focus Buttonul Înapoi?

Focalizarea butonului Înapoi este exact ceea ce sună. În loc să folosiți o jumătate de apăsare a butonului declanșator pentru a activa focalizarea automată, țineți apăsat un buton dedicat de pe spatele camerei. Când dați drumul, focalizarea rămâne blocată. Iată de ce ați putea dori să-l utilizați.

Avantajele focalizării butonului Înapoi

Marele avantaj al focalizării butonului înapoi este că separă actul de focalizare de realizarea fotografiilor. Configurarea implicită a camerei în care butonul declanșator controlează ambele acțiuni face anumite lucruri incomode, cum ar fi încercarea de a focaliza pe o parte a scenei care nu se încadrează bine sub un punct de focalizare automată. De asemenea, poate încetini modul de rafală al camerei dvs. în timp ce focalizarea automată vânează, împiedicându-vă să faceți fotografii.

Cu ajutorul butonului de focalizare automată, puteți să vă focalizați cu ușurință pe orice subiect doriți în scenă și apoi să vă recompuneți fotografia fără să vă faceți griji cu privire la utilizarea vreunui fel de blocare AF. Și, deoarece focalizarea dvs. va rămâne blocată până când o schimbați, puteți continua să fotografiați fără să vă faceți griji că focalizarea automată va încerca să vă reorientați pe altceva. Acest lucru este foarte util atunci când subiectul nu se mișcă prea mult.

O altă caracteristică plăcută este că nu trebuie să alegeți între focalizare manuală sau modurile de focalizare automată unică și continuă. Dacă activați focalizarea butonului înapoi și setați camera la focalizare automată continuă:

Pentru a focaliza manual, nu apăsați butonul de focalizare, ci focalizați manual folosind inelele obiectivului. Majoritatea lentilelor prosumer și profesionale vă vor permite să focalizați manual chiar dacă obiectivul este setat la focalizare automată.
Pentru o focalizare unică, țineți apăsat butonul de focalizare până când focalizarea se blochează. Apoi eliberează-l și trage.
Pentru a focaliza în mod continuu, țineți apăsat butonul de focalizare și continuați să fotografiați.

  Cum să activați zoom-ul 2x în senzor pe Samsung Galaxy S23

După cum vă puteți imagina, odată ce ați înțeles lucrurile, acest lucru vă face mult mai rapid să reacționați la diferite situații. Și, așa cum am spus în repetate rânduri, nu este vorba despre a nu folosi funcțiile automate ale camerei dvs.; este vorba despre utilizarea lor în așa fel încât să controlezi modul în care funcționează. Focalizarea automată cu butonul Înapoi este una dintre aceste moduri.

Configurarea focalizării butonului Înapoi

Pentru a configura focalizarea butonului Înapoi, va trebui să cauti în meniurile camerei. În mod normal, va trebui să faceți două lucruri:

Eliminați autofocusul de pe butonul declanșator.
Setați butonul AF-ON – sau, dacă camera dvs. nu are unul, AE-L (* pe camerele Canon) – pentru a activa focalizarea automată.

Pentru camerele Canon, accesați meniul până când găsiți Funcții personalizate. Pe camerele pentru consumatori, căutați opțiunea care setează butonul declanșator la Blocarea AE și butonul de blocare AE la AF. Pe camerele mai avansate, veți avea mai mult control asupra butoanelor care fac și funcțiilor, așa că jucați până când aveți configurația care vă place.

Pentru camerele Nikon, găsiți meniul Setări personalizate (este pictograma creion) și accesați Comenzi. Selectați butonul Atribuire AE-L/AF-L și alegeți AF-ON. Apoi, accesați opțiunea Autofocus și alegeți Activare AF. Selectați numai AF-ON și sunteți gata.

Dacă întâmpinați dificultăți sau camera dvs. nu este de la unul dintre acești producători, căutați pe Google modelul camerei și „focusul automat cu butonul înapoi”. Cineva va avea aproape sigur un ghid specific.

Focalizarea butonului Înapoi este mult mai flexibilă. Odată ce începi să înveți controlul setărilor de expunere de bază, merită să te joci cu ele și să vezi dacă este pentru tine.

  Cum să configurați suita de afaceri Odoo pe Ubuntu Server