De ce AR Cloud este următorul nivel de realitate mărită

Cloud AR creează un geamăn digital al lucrurilor reale din jurul utilizatorilor, astfel încât consumatorii să-și poată împărtăși experiențele AR cu alții.

Cloud computing a făcut ca tehnologiile digitale să fie accesibile. Astăzi, mai multe companii de dezvoltare de software apar cu ușurință, deoarece pot crea instanțe cloud online pentru a codifica, testa, implementa și repeta proiecte de dezvoltare software.

Dezvoltarea extinsă și propagarea tehnologiei cloud au deschis noi uși pentru ca alte tehnologii să înflorească și să se maturizeze. O astfel de tehnologie de ultimă generație este cloudul de realitate augmentată sau cloudul AR pentru experiențe partajate cu lucruri din lumea reală și locuri la cerere.

Citiți mai departe pentru a afla elementele de bază ale cloud-ului AR, funcționarea, arhitectura și multe altele. De asemenea, explorați resursele de învățare pentru a stăpâni cloudul AR.

Ce este Realitatea Augmentată?

Augmented Reality (AR) este versiunea de nouă generație a lumii în timp real din jurul tău, realizată prin multe tehnologii IT aliate. De exemplu, o experiență AR standard va include următoarele tehnologii avansate:

 • Imaginile 3D augmentate, textele sau animațiile din lumea reală sunt livrate și vizualizate pe dispozitive montate pe cap (HMD), smartphone-uri, tablete, ceasuri inteligente, parbrize și așa mai departe.
 • Dispozitivele Internet of Things (IoT) colectează date din lumea reală și alimentează procesoarele de conținut AR.
 • Rezultate holistice ale căutării web incluse în experiențele AR.
 • Analize de vârf pentru a oferi informații rapide asupra datelor utilizatorilor de afaceri de AR.

AR este o tehnologie dezvoltată folosită de multe industrii, cum ar fi următoarele:

 • comerț electronic și comerț cu amănuntul
 • Serviciu clienți
 • Automobile și alte întreprinderi de producție
 • Operațiuni și management de afaceri în locuri îndepărtate
 • Jocuri online și mobile
 • Divertisment online și offline

Tehnologia AR se referă la modul în care utilizatorii finali consumă conținut, cumpără online și experimentează stilul de viață folosind tehnologiile digitale. Când se termină următoarea iterație a AR, cloud-ul AR va deveni ușor accesibil. Utilizatorii pot împărtăși experiențe folosind o copie persistentă a experiențelor din lumea reală disponibilă pe cloud.

Ce este AR Cloud?

Cloudul de realitate augmentată (AR) este spațiul online în care dezvoltatorii AR pot stoca experiențe AR din orice loc, produs, moment și multe altele. Ideea este de a crea o copie care nu se diminuează a prezentului completată cu informații extinse de pe web despre prezent.

De exemplu, mergi pe stradă într-un oraș nou. Explorați cel mai bun loc pentru a mânca preparate din bucătăria locală.

În lumea digitală de astăzi, ați deschide Google Maps sau Apple Maps. Apoi, căutați un cuvânt cheie, cum ar fi un restaurant, o brutărie, un restaurant etc. Apoi, harta va găsi mai multe locații din jurul vostru.

Trebuie să selectați fiecare locație și să revizuiți informații precum evaluări cu stele, texte de recenzii ale clienților, meniu și așa mai departe.

Cloud AR va înlocui această experiență de găsire a locației folosind AR și infrastructura de procesare în cloud. O aplicație de analiză centrală sau de margine va analiza automat restaurantele din apropiere și va sugera câteva dintre cele mai bune analizând datele recenziilor prin inteligență artificială (AI).

  3 moduri de a multiplica matrice în Python

Când vă apropiați de unul dintre astfel de restaurante, veți vedea informații mai detaliate precum meniul, aspectul preparatelor, numele persoanelor de serviciu, costul articolelor etc., toate pe ecranul smartphone-ului sau pe afișajul montat pe cap.

Datele online vor fi proiectate pe vizualizarea în timp real a camerei a produsului, locației, locului etc. Dezvoltatorii pot salva aceste informații în cloud. Alți clienți pot accesa, de asemenea, experiențele AR la cerere.

Cloud-ul AR poate deveni și un cadru pentru dezvoltarea conținutului AR. Furnizorii de servicii cloud precum Google, Microsoft și Amazon pot dezvolta SDK-uri de dezvoltare AR ușor de utilizat și găzduiesc instrumentele pe cloud.

Dezvoltatorii din întreaga lume pot accesa aceste platforme de dezvoltare AR, își pot codifica propriul conținut și pot publica online pentru consumatorii țintă.

Când cloud-ul AR este în plină desfășurare, căutarea online se va schimba de sus în jos. Utilizatorii nu vor trebui să navigheze pe sute de pagini pentru a găsi conținutul, documentul, imaginea sau experiența pe care o caută. Căutarea intenționată a utilizatorilor va avea loc vizual, iar răspunsurile vor fi prezente acolo unde sunt întrebările lor.

Cum funcționează AR Cloud?

Conținutul AR convențional plasează un strat de abstractizare pe imagini dinamice din lumea reală, folosind dispozitive IoT conectate, ecrane smartphone, camere mobile etc. De exemplu, lentile Snapchat, aplicația de joc Pokemon Go, aplicația de colorare a părului, aplicația de înfrumusețare etc.

Cu cloud AR, creatorii de conținut și dezvoltatorii de soluții AR pot crea astfel de conținut pentru consum în masă folosind resurse cloud, cum ar fi instanțe cloud pentru proiectare grafică, animație, emulare IoT, analiză de margine pe cloud etc.

În mediul cloud AR, aplicațiile AR vor fi găzduite pe cloud în loc de smartphone-uri, ecrane montate pe cap, viziere, gadgeturi VR etc. Prin urmare, GPU și puterea de procesare vor fi furnizate și de instanța cloud. Nu este nevoie să aprovizionați cu dispozitive de înaltă performanță pentru consumul utilizatorului final.

Utilizatorii au nevoie doar de un dispozitiv de calcul cu o cameră, GPS, internet și capabilități de browser web. Orice altceva va fi furnizat de soluția cloud AR găzduită pe o instanță virtualizată de cloud computing.

Componentele AR Cloud

Potrivit Ori Inbar, un cloud AR funcțional va conține următoarele componente:

 • O imagine persistentă a lumii care poate fi partajată și scalabilă, care poate fi citită de mașină, cu coordonatele locației din lumea reală
 • Codurile programului de localizare care pot localiza locurile locale de interes instantaneu
 • Sistem de livrare media pentru a plasa conținut virtual pe dispozitivele AR, sprijinind în același timp mulți utilizatori

Cu toate acestea, din perspectiva tehnologiei și a software-ului, următoarele ar trebui să fie cerința minimă pentru a configura un cloud AR funcțional:

 • Un browser AR pentru căutarea vizuală, autentificarea utilizatorilor, redarea AR, sindicarea conținutului, urmărirea mâinilor, urmărirea gesturilor, urmărirea obiectelor etc.
 • Edge computing pentru analize în timp real la fața locului, fără a aștepta un server central
 • Active virtuale AR cum ar fi holograme, grafice sociale, date contextuale, hărți 3D etc.
 • Stocarea datelor AR, cum ar fi depozitul de metadate, conținutul, norul de puncte etc.
 • Tehnologii de bază precum detectarea geometriei 3D, urmărirea obiectelor dinamice, înțelegerea 3D Emantics, inteligența vederii etc.
  Construiește-ți averea cu aplicația M1 Finance

În continuare, vom explora oportunitățile de afaceri în ecosistemul cloud AR.

Oportunități de afaceri în ecosistemul AR Cloud

Cea mai promițătoare și mai profitabilă utilizare în afaceri pentru cloud AR ar putea fi un browser cloud AR funcțional. În loc să tasteze lucruri într-un câmp de căutare din browser, consumatorii pot căuta conținut, produse, sugestii etc., folosind căutarea vizuală.

În funcție de contextul căutării sau al cuvântului cheie, browserul de căutare AR va arăta utilizatorilor informații despre articole, mărfuri, locuri etc., la care se uită cu un gadget HMD sau o cameră pentru smartphone.

Rezultatele căutării vor pluti ca imagini 3D, animații, texte, blocuri de conținut etc., lângă interogarea de căutare, care ar putea fi un lucru fizic sau digital în lumea reală.

Alte cazuri de utilizare centrate pe afaceri care ar putea aduce venituri de milioane de dolari sunt următoarele:

#1. Nori AR mici

Mai multe startup-uri din spectrul cloud AR dezvoltă nori AR mici. Acestea sunt experiențe persistente și actualizabile 3D și din lumea reală ale unui oraș, oraș, țară sau regiune în hărți digitale furnizate prin dispozitive AR.

#2. Jocuri AR Cloud

Dezvoltatorii online și multimedia pot folosi cloud-ul AR pentru a dezvolta jocuri care prezintă lumea reală în loc de lumea animată. De exemplu, aplicația de joc Pokemon Go pentru telefoane mobile și tablete.

#3. Imobiliare

Serviciile de înregistrare imobiliară sau autoritățile pot folosi cloud-ul AR pentru a mapa lumea reală. Apoi, ei pot utiliza înregistrări funciare bazate pe multimedia pentru înregistrarea convenabilă, transferurile de proprietate, eliberarea autorizațiilor de construcție etc.

#4. Infrastructură și instrumente de dezvoltare în cloud AR

Startup-urile tehnologice pot dezvolta, de asemenea, AR Cloud API/SDK pentru cartografierea 3D, maparea spațială din lumea reală etc. și să vândă acces dezvoltatorilor AR, creatorilor de conținut și multe altele.

#5. Conținut AR Cloud

Furnizorii de depozite în cloud își pot folosi infrastructura și investițiile pentru a scana orașe cu interese de afaceri, călătorii, turistice, cumpărături etc. Aceste depozite cloud AR pot vinde accesul la conținutul mapat dezvoltatorilor de software AR.

Creatorii de conținut AR pot folosi scanarea 3D, imaginile spațiale, localizarea, poziționarea vizuală etc., date la cerere de la furnizorii de cloud AR pentru a crea conținut sau experiențe AR captivante pentru consumatori.

#6. Publicitate bazată pe cloud AR

Industria publicității se poate schimba drastic odată cu introducerea cloud-ului AR. Companiile pot prezenta produse personalizate și recomandări de conținut publicului țintă atunci când vizitează orice loc important.

De exemplu, o marcă de restaurant poate afișa oferte și promoții în mod proactiv pe HMD-urile sau pe ecranele telefoanelor mobile ale utilizatorilor care ajung în apropierea punctului de vânzare al restaurantului.

Beneficiile AR Cloud

Beneficiul principal al cloud AR va fi economisirea de timp și efort pentru a căuta conținut de înaltă calitate pe web. Când cloud-ul de realitate augmentată devine accesibil și matur, companiile și utilizatorii finali pot găsi conținutul pe care îl caută chiar în fața ochilor lor prin intermediul HMD-urilor, ecranelor tabletelor, ecranelor smartphone-urilor, viziere pentru căști etc.

Alte beneficii notabile ale cloud AR sunt:

 • Dezvoltatorii de securitate cibernetică pot folosi infrastructura cloud a cloudului AR pentru a dezvolta soluții de livrare de conținut mai sigure decât sistemul de internet de astăzi.
 • Companiile de servicii pentru clienți pot servi clienții mai eficient din locații îndepărtate.
 • Localizarea locurilor, magazinelor, punctelor de cumpărături, restaurantelor, locurilor de camping, punctelor de vânătoare, zonelor de pescuit etc., va fi mai ușoară cu navigarea AR pe ecranele mobile, HMD-uri sau viziere care suprapun vederi din lumea reală cu informații și îndrumări.
 • Tehnologia IT și digitală va deveni mai ușoară și mai accesibilă, deoarece utilizatorii neinițiați pot utiliza vizual soluțiile cloud AR fără să știe cum să codifice sau să opereze aplicații complexe.
  Fix App Plex TV nu se poate conecta în siguranță

În continuare, vom discuta domeniul viitor al cloud-ului AR.

Viitorul AR Cloud

Cloud-ul AR va conduce dezvoltarea de produse futuriste în spectrul realității augmentate. Companiile văd deja valoarea și rentabilitatea investiției (ROI) prin utilizarea tehnologiei AR. Entitățile comerciale folosesc tehnologia cloud AR pentru colaborări la distanță cu parteneri terți.

Companiile își formează deja utilizatorii prin experiențe de la distanță, captivante și realiste, combinând conținut 3D și din lumea reală.

Cartografierea reală bazată pe cloud AR va permite companiilor să-și extindă cazurile de utilizare. Companiile pot oferi, de asemenea, experiențe AR multi-utilizator pentru divertisment, educație, sport și multe altele.

Cu mai multe evoluții în cartografierea din lumea reală, cadrul existent de dezvoltare AR, care utilizează AR bazat pe markeri sau detectează obiecte, se va transforma pentru a se bucura de beneficiile datelor de cartografiere din lumea reală. Acest lucru va produce mai multe cazuri de utilizare noi în lumea afacerilor, generând o cerere mai mare pentru cloud AR în viitor.

Resurse de învățare

#1. Ce este Realitatea Augmentată?

Ce este Realitatea Augmentată? este o carte cuprinzătoare pentru a afla starea actuală a dezvoltărilor AR și a beneficiilor de afaceri. Autorul discută multe interviuri cu liderii dezvoltării AR într-o engleză simplă, astfel încât oricine să poată înțelege ce se întâmplă în lumea AR.

Pe lângă interviurile reale cu designeri, directori generali, dezvoltatori și ingineri AR, cartea acoperă și evoluția instrumentelor, software-ului și dispozitivelor de dezvoltare AR.

#2. Realitate Augmentată, Ediția I

Augmented Reality, prima ediție acoperă teorii AR, proiectarea programelor AR și subiecte de dezvoltare a codului pe care un inginer sau un dezvoltator AR trebuie să le învețe în facultate sau în viața profesională.

Unele dintre subiectele AR abordate în această carte sunt:

 • Sistem de coordonate computerizat
 • Calibrarea camerei
 • Reprezentarea matriceală omogenă
 • Cerințe hardware într-un laborator AR
 • Viziune pe computer

De asemenea, prezintă cititorului matematica din spatele dezvoltării AR și câteva exemple de proiecte din lumea reală.

#3. Cloud Computing: concepte, tehnologie și arhitectură

Cloud Computing: Concepte, tehnologie și arhitectură este cartea obligatorie pentru profesioniștii care învață cloud computing, noii absolvenți de facultate care speră să intre în ecosistemul IT ca experți în cloud computing sau părțile interesate de afaceri care trebuie să își mute afacerea în cloud.

Cartea descrie tendințele actuale în dezvoltarea de soluții cloud, tehnologiile cadru cloud și cele mai bune practici pe care trebuie să le urmeze o companie pentru a muta operațiunile în cloud.

Cartea explică, de asemenea, mecanismele, modelele, conceptele și arhitecturile cloud dintr-un punct de vedere neutru pentru furnizori. Ca să nu mai vorbim de faptul că toate discuțiile sunt centrate pe afaceri și pe industrie, astfel încât CTO, CEO-urile și deschidetorii de startup-uri să poată beneficia de adoptarea cloud.

Încheierea

Realitatea augmentată (AR) este deja o tehnologie în curs de maturizare. Nu se mai află pe lista tehnologiilor emergente publicată pe Gartner Hype Cycle for Emerging Technologies. Prin urmare, companiile, pasionații de tehnologie, dezvoltatorii și cercetătorii consideră că AR nu mai este o tehnologie în curs de dezvoltare.

Următoarea iterație a AR este cloudul AR, posibil prin infrastructuri cloud sigure, accesibile și accesibile. Cloud-ul AR va deveni în curând cel mai utilizat standard de căutare pe internet, la fel ca Google, Bing, Yahoo etc. Prin urmare, pe măsură ce vor veni noi cazuri de utilizare, vor exista noi oportunități de afaceri.

În continuare, puteți consulta informații detaliate despre analiza augmentată.