Cum să utilizați mesageria vocală live pe iPhone

Recomandări cheie

 • Mesajele vocale live afișează o transcriere în timp real a unui mesaj vocal primit, astfel încât să puteți decide dacă îi răspundeți sau suni mai târziu.
 • Mesageria vocală live este activată implicit în iOS 17, dar o puteți dezactiva în aplicația Setări.
 • Dacă un apel pare important, îl puteți răspunde în timp ce apelantul lasă un mesaj vocal atingând butonul Preluare.

Cu Live Voicemail, puteți vedea o transcriere live a unui mesaj vocal primit în timp ce apelantul vorbește, oferindu-vă o previzualizare a mesajului său și posibilitatea de a răspunde imediat la apel dacă este urgent. Vă vom explica cum să activați și să dezactivați această funcție convenabilă și vă vom arăta cum să profitați la maximum de Mesageria vocală live pe iPhone.

Cum să utilizați mesageria vocală live pentru a citi textul mesajelor vocale primite în timp real

Cu Live Voicemail activat, iPhone-ul dvs. va transcrie un mesaj vocal primit pe măsură ce este înregistrat și vă va arăta transcrierea în timp real pe ecranul de blocare. Atâta timp cât ați configurat mesageria vocală pe iPhone, funcția Live Voicemail vă permite să decideți rapid dacă trebuie să răspundeți la un apel.

  Înregistrați imagini în mișcare cu iPhone-ul dvs. și salvați ca GIF-uri

Cum să activați și să dezactivați mesageria vocală live

Mesageria vocală live este activată implicit în iOS 17 și versiuni ulterioare. Dacă vă întrebați cum să îl opriți (și să-l reporniți), urmați acești pași:

 • Deschideți aplicația Setări și atingeți Telefon.
 • Apăsați elementul Live Voicemail.
 • Activați sau dezactivați comutatorul pentru a activa sau dezactiva funcția.
 • Cum să vizualizați mesajele vocale live

  Pentru a vedea un mesaj vocal live în timp ce este transcris, pur și simplu urmăriți ecranul apelurilor primite. iPhone-ul tău va afișa textul în timp real în centrul ecranului, între numele apelantului și butoanele de răspuns și refuz.

  Dacă iPhone-ul dvs. este blocat, va trebui să apăsați Atingeți pentru a vizualiza pentru a vă debloca iPhone-ul și a vizualiza transcrierea în timp real. Dacă utilizați o altă aplicație pe iPhone, veți vedea indicatorul gri de mesagerie vocală în bannerul apelurilor primite sau în Insula dinamică.

  Cum să trimiteți manual un apel către mesageria vocală live

  Dacă primiți un apel și îl lăsați să sune, în cele din urmă acesta va ajunge automat la Live Voicemail. Cu toate acestea, dacă doriți să îl trimiteți imediat la Mesageria vocală live în loc să așteptați, puteți face acest lucru în mai multe moduri:

  • Apăsați butonul de blocare de pe iPhone de două ori pentru a refuza apelul și a-l trimite la mesageria vocală.
  • Atingeți butonul roșu Refuzați de pe notificarea apelului primit.
  • Atingeți butonul Mesagerie vocală de pe ecranul apelurilor primite.

  Ce poți face cu mesageria vocală live pe iPhone-ul tău

  Acum să vedem cum să vizualizați transcrierea live a unui mesaj vocal primit, să răspundeți la un apel în mijlocul unui mesaj vocal și să vedeți mesajele vocale live anterioare în aplicația Telefon.

    10 resurse de învățare pentru administrarea bazelor de date pentru a stimula cariera

  Vizualizați transcrierea mesajelor vocale live în timp real

  Principalul beneficiu al caracteristicii Live Voicemail este confortul acesteia. Puteți arunca o privire rapidă la ceea ce spune un apelant, chiar dacă nu puteți răspunde în acest moment. Veți vedea transcrierea chiar pe ecranul de blocare al iPhone-ului, așa că puteți pur și simplu să ridicați telefonul pentru a-l debloca cu Face ID și a-l vizualiza.

  Dacă transcrierea vă arată că apelul este urgent, puteți răspunde imediat. Acest lucru este util și în cazurile în care o persoană dintr-o companie vă sună, iar pentru a-i suna înapoi ar fi nevoie să cunoașteți o extensie, să așteptați în așteptare sau să navigați într-un meniu automat al telefonului.

  Trancrierile mesajelor vocale live sunt generate pe iPhone, nu prin servere online, astfel încât să vă simțiți confortabil știind că conținutul mesajelor vocale rămâne privat.

  Răspundeți la un apel în timp ce cineva lasă un mesaj vocal live

  În timp ce iPhone-ul dvs. afișează transcrierea în timp real a unui mesaj vocal live, aveți în continuare posibilitatea de a răspunde la apel. Pentru a răspunde la apel, atingeți butonul verde Preluare.

  Răspunsul la apel oprește imediat înregistrarea mesageriei vocale, iar iPhone-ul tău va salva ceea ce a fost deja înregistrat în fila Mesagerie vocală din aplicația Telefon.

  Salvați un mesaj vocal live pentru a-l vizualiza mai târziu

  Nu trebuie să faceți nimic specific pentru a salva un mesaj vocal live. Fiecare mesagerie vocală live este salvată automat în fila Mesagerie vocală a aplicației Telefon, împreună cu celelalte mesaje vocale stocate acolo. Puteți atinge un mesaj vocal pentru a vedea transcrierea salvată sau pentru a asculta înregistrarea audio.

    Ce este un GIF? Cum (și când) să utilizați unul

  Limitările mesageriei vocale live

  În ciuda confortului și simplității care fac Live Voicemail o opțiune excelentă pentru mulți utilizatori de iPhone, există încă unele limitări de reținut. Chiar și cu cipurile puternice din cele mai recente iPhone-uri, transcrierea în timp real ar putea avea o întârziere minoră. Dacă cineva lasă un mesaj vocal foarte scurt, este posibil să pierdeți ocazia de a vedea transcrierea sau de a atinge butonul Preluare înainte de a termina de vorbit și de a închide.

  Între timp, dacă sperai la funcții suplimentare, cum ar fi răspunsuri prestabilite sau chiar generate de AI pe care le poți trimite rapid ca răspuns, s-ar putea să fii dezamăgit de implementarea simplă a Apple.

  Mesajele vocale live pot cauza, de asemenea, probleme cu unele funcții ale operatorului. De exemplu, Verizon avertizează că utilizatorii ar trebui să dezactiveze mesageria vocală live dacă doresc să utilizeze funcții precum Redirecționarea condiționată a apelurilor și Mesageria vocală către text. Dacă aveți mai multe probleme, am arătat cum să remediați problemele de mesagerie vocală iPhone.

  În prezent, mesageria vocală live este disponibilă numai în SUA și Canada.

  Live Voicemail este o caracteristică utilă care facilitează stabilirea dacă un apel primit necesită sau nu atenția dvs. imediată. Folosind această funcție, puteți reduce distragerile de la apelurile neurgente, fiind în continuare disponibil pentru cele importante.