03/01/2024

Cum să utilizați Gemini (fostul Bard) în loc de Google Assistant pe Android

Recomandări cheie

 • Bard se numește acum Google Gemini și este disponibil ca aplicație mobilă autonomă pentru dispozitivele Android.
 • Google vă permite să utilizați Gemini ca asistent implicit, deoarece funcțiile Asistentului Google sunt incluse în el.
 • Puteți reveni la Asistentul Google dacă nu vă place, dar veți pierde accesul la aplicația Gemini.

Bard AI de la Google a ajuns pe dispozitivele Android prin aplicația Google Gemini. Este posibil să nu mai aveți nevoie de Asistent Google, deoarece puteți utiliza Gemini ca asistent implicit pe telefonul Android. Niciun alt chatbot AI nu oferă încă această capacitate.

Cum să setați Gemeni ca asistent implicit

În februarie 2024, Google a redenumit Bard la Gemini și a lansat o aplicație mobilă dedicată, care vă permite să utilizați Gemini în loc de Google Assistant pe dispozitivele Android. Dacă utilizați Google Assistant ca asistent implicit, trebuie doar să descărcați și să instalați aplicația Gemini din Magazinul Play pentru a o înlocui.

Descarca:Google Gemeni (Gratuit)

În momentul scrierii acestei, Google Gemini este disponibil numai în Statele Unite, cu mai multe locații și limbi care urmează să fie urmate în săptămânile următoare.

Cu toate acestea, dacă utilizați un alt asistent, cum ar fi Bixby Voice, pe telefonul dvs. Samsung, va trebui să setați Google Assistant ca implicit. Accesați Setări > Aplicații > Alegeți aplicații implicite > Aplicația Asistent digital > Aplicația Asistent dispozitiv și selectați Google.

Lansați Aplicația Google Gemini, citiți solicitările și atingeți Începeți > Mai multe > Sunt de acord. Acum, când invocați Asistentul Google așa cum faceți în mod obișnuit, fie spunând „Hei Google”, fie apăsând butonul Acasă, veți vedea sigla Gemini în loc de Asistentul Google.

  Cum să ștergeți cookie-urile Netflix pe Android

Puteți să puneți întrebări, să setați mementouri și să obțineți ajutor pentru alte sarcini utile. De exemplu, puteți spune „Hei Google, cum este vremea astăzi?” Gemeni va oferi prognoza meteo exact așa cum ar face-o în mod normal Google Assistant.

Rețineți că funcțiile Asistentului Google sunt activate în Gemini în mod implicit. Deci, atunci când utilizați comenzi vocale precum „deschideți aplicații” sau „trimiteți un mesaj”, Google Assistant va prelua de la Gemini pentru a îndeplini sarcina.

Cum să comutați înapoi la Asistentul Google

Revenirea la Asistentul Google este ușoară dacă nu sunteți fan Gemeni. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că nu veți putea folosi Gemini ca chatbot conversațional AI și va trebui să treceți prin procesul inițial de configurare, care va înlocui din nou Google Assistant.

 • Lansați aplicația Google Gemini.
 • Atingeți pictograma profilului din colțul din dreapta sus.
 • Navigați la Setări > Asistenți digitali din Google și selectați Asistent Google.
 • Când primiți o solicitare de confirmare, atingeți Comutare.
 • După cum am menționat mai devreme, funcțiile Google Assistant sunt integrate în Gemini. Puteți dezactiva această opțiune în Setări Gemini > Funcțiile Asistent Google în Gemini dacă este necesar, dar nu o recomandăm.

  Deși Google Assistant este un ajutor conversațional de bază în comparație cu Gemeni, care are pricepere AI, primul poate îndeplini sarcini pe dispozitiv de care cel din urmă nu este încă capabil.

  De-a lungul timpului, s-ar putea să ajungeți să preferați funcțiile AI mai avansate ale Gemini, dar așa cum este, Google Assistant este încă la îndemână pe dispozitivele Android. Setările implicite din Gemeni vă asigură că obțineți tot ce este mai bun din ambele lumi.

    Cum să adăugați un buton de acțiune personalizat la setările rapide în Android 6.0

  x