Un ghid pentru diferitele tipuri și opțiuni de călătorie ale Uber

Legături rapide

Recomandări cheie

  • Uber oferă diferite tipuri de călătorie, în funcție de bugetul, preferințele și cerințele de accesibilitate.
  • Pe lângă cursele standard, puteți închiria o mașină, puteți rezerva o călătorie accesibilă cu scaunul cu rotile sau puteți închiria o mașină echipată cu scaune auto.
  • Călătorii frecventi pot economisi bani plătind pentru un abonament Uber One.

Uber este una dintre cele mai mari aplicații de transport din lume, dar nu a fost întotdeauna așa. Pe măsură ce serviciul a crescut, oferta sa s-a extins semnificativ. Deci, să ne uităm la diferitele curse Uber disponibile pentru a vă ajuta să decideți pe care să rezervați data viitoare.

Călătorii economice Uber

Oferta standard a Uber este de obicei mai accesibilă decât alte servicii locale. Nu există prețuri fixe pentru cursele Uber, așa că tariful dvs. va varia în funcție de regiune și tipul călătoriei. Acestea fiind spuse, Uber oferă o gamă largă de curse economice, așa că ar trebui să găsești aici ceva care să se potrivească bugetului tău.

UberX

UberX este cea mai comună opțiune de călătorie cu Uber a companiei. Este disponibil în majoritatea destinațiilor la nivel global și este ceea ce mulți oameni își imaginează atunci când se gândesc să apeleze un Uber. Serviciul seamănă cel mai mult cu un taxi standard; suni la călătorie, iar șoferul te va duce pe tine și cu grupul tău de până la trei persoane la destinația aleasă.

Dacă fiecare pasager are un port de escală diferit, puteți adăuga și mai multe opriri la cursa Uber.

UberXL

În timp ce serviciul UberX poate găzdui doar patru persoane, UberXL vă permite să transportați până la șase pasageri sau bagaje suplimentare fără a compromite confortul. Mașina este puțin mai mare – de obicei un SUV sau o dubă – pentru a se potrivi mai multor călători, deci costă puțin mai mult.

Cu toate acestea, dacă împărțiți tariful între pasageri, deseori rezultă un cost similar pe călăreț.

Partajare UberX

UberX Share, cunoscut anterior ca Uber Pool, este printre cele mai accesibile tipuri de călătorie ale companiei. Combină ușurința și serviciul din ușă în ușă oferit de UberX, dar împărțiți mașina cu până la alți doi co-pilotari. Nu numai că acest tip de călătorie este bun pentru climă, dar Susține și Uber puteți economisi până la 20% dacă călătoriți cu un co-călăreț care călătorește pe traseul dvs.

Există o limită pentru UberX Share: nu puteți călători cu un grup de prieteni și puteți solicita doar un loc. Deci, dacă doriți să rezervați o călătorie de grup folosind Uber, UberX este cu siguranță o opțiune mai bună. UberX Share se află undeva între un taxi și un autobuz, oferindu-vă o rută directă către destinație, dar la un cost mai mic decât o călătorie tipică Uber.

  Cum să îmi schimb imaginea Google în GIF animat

Uber Comfort

Uber Comfort ar trebui să fie punctul tău de plecare dacă vrei puțin mai mult confort de la călătoria cu Uber. Serviciul oferă mașini care sunt cu un pas înainte de opțiunile UberX. Cu această călătorie, așteptați-vă să fiți preluat într-un vehicul mai nou, cu spațiu adecvat pentru picioare.

Aveți, de asemenea, opțiunea de a comunica șoferului preferințele dvs., inclusiv alegerea dintre patru presetări de temperatură din aplicație și dacă doriți o călătorie liniștită și preferați să nu discutați cu călărețul. Deci, dacă nu vă deranjează să cheltuiți puțin în plus pentru confort, nu puteți greși cu Uber Comfort.

Călătorii premium Uber

Creșterea rapidă a Uber de-a lungul anilor i-a permis să-și consolideze opțiunile de lux. Opțiunile premium ale Uber vi se potrivesc cel mai bine dacă doriți să călătoriți confortabil, cu același sentiment de confidențialitate și servicii ca un șofer profesionist.

Uber Black

Dacă UberX este echivalentul bazat pe aplicație al unui taxi, atunci Uber Black este răspunsul companiei pentru un șofer profesionist. Dacă rezervați acest serviciu, vă puteți aștepta la tot confortul de a avea propriul șofer și o mașină mai luxoasă.

Șoferul dumneavoastră Uber va avea un rating minim de 4,85 stele și îi puteți cere să adapteze mediul vehiculului în funcție de preferințele dumneavoastră. Cu Uber Black, vă puteți bucura și de ridicări mai flexibile și nu există nicio taxă de așteptare timp de cinci minute. În plus, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la taxa de anulare până nu au trecut cincisprezece minute. Desigur, Uber Black adaugă o primă tarifului tău pentru a compensa asta.

Uber Black SUV

Așa cum UberX poate fi actualizat la UberXL pentru pasageri suplimentari, la fel poate și Uber Black. Dacă alegeți să rezervați un SUV Uber Black, vă puteți aștepta la același nivel de confort și servicii, dar cu spațiu suficient pentru a găzdui până la șase călăreți.

Ambele servicii Uber Black vă oferă opțiuni suplimentare, cum ar fi modul Silențios, controlul temperaturii și asistență pentru bagaje. Este ideal atunci când călătoriți la aeroport cu familia.

Tipuri suplimentare de călătorie Uber

Multe dintre călătoriile tale necesită doar o mașină care să te ducă dintr-un loc în altul, iar Uber are multe opțiuni disponibile pentru acele curse. Cu toate acestea, uneori veți avea nevoie de puțin suport suplimentar sau de alte facilități, iar aici sunt utile tipurile de călătorie suplimentare ale Uber.

UberWAV

Dacă utilizați un scaun cu rotile, veți ști că opțiunile de transport în întreaga lume nu sunt doar limitate, ci foarte rar sunt configurate pentru a vă satisface nevoile. Majoritatea mașinilor Uber nu sunt potrivite pentru scaune cu rotile sau scutere de mobilitate. Deci, dacă trebuie să faceți o plimbare cu scaunul cu rotile, atunci UberWAV este cel mai bun pariu.

  Ce este o ramă de ecran și de ce contează dimensiunea acestuia?

Conform Uber, toți șoferii UberWAV sunt certificați de o terță parte pentru conducerea și asistarea persoanelor cu dizabilități. Ceea ce este grozav este că punctul de preț al unei călătorii WAV este, de asemenea, comparabil cu cea mai accesibilă opțiune a companiei, UberX.

Scaun auto Uber X

Călătorind cu un tânăr poate fi o experiență stresantă, nu în ultimul rând pentru că probabil va trebui să-l legați într-un scaun de mașină. Majoritatea tipurilor de călătorie Uber nu oferă scaune pentru mașină, iar vehiculele s-ar putea să nu accepte nici măcar atașarea unuia.

Uber Car Seat X este o opțiune excelentă dacă ești părinte care caută o călătorie sigură cu copilul tău. În momentul scrierii acestui articol, Uber Car Seat X este disponibil numai în New York City.

Plimbările Uber Car Seat X includ un scaun Nuna RAVA, care este ideal pentru copiii care cântăresc între cinci și 65 de lire sterline. Uber percepe o taxă fixă ​​de 10 USD pentru a rezerva acest tip de călătorie. Cu toate acestea, tarifele pentru călătoria în sine sunt aceleași ca UberX. Din păcate, dacă aveți mai mult de un copil care are nevoie de un scaun auto, aceste plimbări nu vă vor potrivi, deoarece pot găzdui doar un scaun auto per vehicul.

Uber Green

Statele Uber este hotărât să devină o platformă cu emisii zero până în 2040. În lumina acestui fapt, compania a introdus Uber Green în septembrie 2020. Uber Green conectează călătorii cu vehicule hibride și complet electrice și este o opțiune excelentă dacă sunteți în căutarea unei modalități de a jucați-vă rolul în reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului din orașul dvs.

Conform Afirmațiile Uberfiecare călătorie Uber Green produce cu cel puțin 55% mai puține emisii decât alte tipuri de călătorie.

Taxi Uber

După cum sugerează și numele, puteți rezerva și un taxi tradițional cu Uber Taxi. Acest tip de călătorie este disponibil în mai mult de 90 de locații din Statele Unite și puteți solicita un taxi cu doar câteva atingeri.

Siguranța, confortul și prețurile în avans sunt câteva dintre motivele pentru care rezervarea unui taxi prin Uber ar fi mai bună decât rezervarea în mod tradițional. Toate taxiurile asociate cu Uber sunt conduse de șoferi de taxi cu licență completă.

Rezervă Uber

Unul dintre cele mai rele lucruri posibile care se pot întâmpla atunci când întârziați este șoferul Uber care vă anulează. Pentru a evita posibilitatea ca un astfel de scenariu să apară la a unsprezecea oră, puteți rezerva o călătorie în avans utilizând funcția Rezervare a Uber. Dacă rezervați o cursă către sau de la un aeroport, vi se va cere să introduceți compania aeriană cu care zburați sau numărul zborului în timp ce rezervați călătoria.

  Cum să vă actualizați Apple AirPods

Uber va folosi aceste informații pentru a vă urmări zborul și pentru a vă ajusta timpul de preluare în consecință. Așadar, chiar dacă zborul dvs. întârzie sau sosește devreme, nu va trebui să vă faceți griji că așteptați ore întregi pentru sosirea șoferului. De asemenea, șoferul dumneavoastră va aștepta până la o oră după ora estimată a sosirii, fără costuri suplimentare. Vă puteți rezerva călătoria cu până la 90 de zile în avans și o puteți anula gratuit cu o oră înainte de călătorie.

Uber Rent

De la un BMW Seria 3 la un Chevrolet Bolt, Uber Rent vă permite să rezervați cu ușurință mașini de închiriat de la Dollar, Sixt, Hertz și Avis direct din aplicația Uber. În funcție de disponibilitatea vehiculelor pentru ridicarea în aceeași zi, puteți închiria o mașină în aceeași zi sau cu câteva luni înainte.

Puteți închiria o mașină pentru doar o oră sau pentru maximum șase luni. Dacă aveți sub 25 de ani, se poate aplica o taxă de șofer tânăr. Pentru a rezerva o mașină de închiriat, va trebui să prezentați cardul de credit personal pentru un depozit de garanție. Vă puteți anula rezervarea cu 48 de ore înainte de ora de ridicare fără taxă suplimentară. De asemenea, vă puteți livra mașina închiriată la ușa dumneavoastră în anumite orașe cu Uber Rent with Valet.

Animal de companie Uber

După cum sugerează și numele, Uber Pet este cel mai potrivit tip de călătorie Uber pentru cei cu animale de companie. Deși ai putea numi un UberX standard, majoritatea șoferilor ar refuza intrarea animalelor de companie în vehiculele lor. Nu sunt obligați să vă permită să călătoriți cu ei. Așadar, pentru o călătorie de încredere și fără probleme cu animalele de companie iubite, selectați opțiunea Uber Pet dacă este disponibilă.

Deși nu există nicio restricție privind rasa sau dimensiunea animalului de companie pe care îl puteți aduce cu Uber, cu excepția cazului în care șoferul este de acord altfel, puteți aduce doar un animal de companie mic. Conform Blogul lui Ubernu trebuie să rezervați Uber Pet dacă intenționați să călăreți cu un câine de asistență.

Rețineți că, deoarece vă veți aduce cu dvs. prietenul blănos, călătoria dvs. va costa mai mult decât un UberX standard. De asemenea, vi se poate percepe o taxă de curățenie dacă animalul dvs. de companie dăunează vehiculului în vreun fel.

Deși aplicația Uber este o afacere relativ simplă, compania nu oferă prea multe îndrumări pentru diferitele curse Uber disponibile în regiunea dvs. Fiecare tip de călătorie este afișat în aplicație fără informații adecvate care să vă ajute să decideți ce tip de Uber este potrivit pentru călătoria dvs.

Deoarece nu există taxe fixe pentru cursele Uber, costul poate varia semnificativ în funcție de ora din zi și de locul în care vă aflați. Dacă sunteți un călăreț frecvent Uber care dorește să economisiți câțiva dolari în fiecare lună, luați în considerare să vă abonați la programul de membru Uber One.