Cum să utilizați aspectele Snap pe Windows 11

Fixarea ferestrelor aplicației a fost o caracteristică excepțional de populară în Windows. A fost adăugat în Windows XP și a rămas o parte din fiecare nouă iterație a sistemului de operare. Utilizatorii macOS instalează adesea aplicații pentru a reproduce caracteristica.

Snap layout-uri pe Windows 11

Deplasarea ferestrelor a rămas neschimbată în cea mai mare parte. Funcționează mai mult sau mai puțin la fel ca atunci când a fost introdus pentru prima dată, utilizatorii putând să-și fixeze ferestrele la jumătate sau un sfert de ecran.

Cu Windows 11, caracteristica a fost îmbunătățită. Utilizatorii primesc acum o grilă de diferite combinații de aprindere. Când se face clic pe o poziție de pe grilă, fereastra este fixată pe ea.

Utilizați Snap Layouts pe Windows 11

Pentru a utiliza Snap Layouts pe Windows 11, urmați acești pași.

Deschideți/maximizați fereastra pe care doriți să o faceți.
Treceți mouse-ul peste butonul de maximizare al ferestrei.
Așteptați ca suprapunerea Snap Layouts să apară.
Faceți clic pe blocul în care doriți să fixați fereastra.
Repetați pentru alte ferestre de aplicație.

Snap layout-uri pe Windows 11

Activați/Dezactivați aspectul Snap

Caracteristica Snap Layout este excelentă. Modul în care funcționează este similar cu câte aplicații populare de gestionare a ferestrelor funcționează. Acestea fiind spuse, dacă nu vă place această funcție, o puteți dezactiva. Dacă încercați să utilizați Snap Layout și nu funcționează, poate fi necesar să activați funcția.

Deschideți aplicația Setări cu comanda rapidă de la tastatură Win+I.
Accesați Sistem din coloana din stânga.
Selectați Multitasking în panoul din dreapta.
Pentru a activa Snap Layouts, activați opțiunea Afișare snap layouts când trec cu mouse-ul peste opțiunea de maximizare a casetei de butoane a unei ferestre.
Pentru a dezactiva Snap Layouts, dezactivați opțiunea Afișare snap layouts când trec cu mouse-ul peste opțiunea de maximizare a casetei de butoane a unei ferestre.

  Cum să obțineți jocuri clasice de mine și solitaire pe Windows 10

Aprindeți ferestrele prin glisare

Este posibil ca Windows 11 să aibă o nouă metodă de fixare a ferestrelor, dar nu a eliminat metoda de glisare pentru fixarea ferestrelor. Puteți să faceți clic și să mențineți apăsată bara de titlu a unei aplicații și să o fixați pe marginea ecranului.

Concluzie

Există multe aplicații terță parte care pot imita Snap Layouts pe Windows 11. Caracteristica nu este deloc un concept unic, totuși, deoarece acum este o caracteristică de sistem, utilizatorii nu vor trebui să instaleze aplicații suplimentare, ceea ce este întotdeauna mai bun. macOS are ceva asemănător pentru gestionarea ferestrelor, dar din Big Sur, încă nu se potrivește cu caracteristica de snapping din Windows 11. Dacă sunteți un utilizator Mac, puteți instala aplicații terță parte pentru a obține Snap Layouts sau Windows 10 -ca o pocnire.