03/01/2024

Cum să ștergeți un tapet de pe iPhone

Recomandări cheie

  • Pașii pentru a șterge imaginile de fundal pentru iPhone sunt simpli: apăsați lung pe tapet de pe ecranul de blocare, glisați spre stânga sau spre dreapta pentru a vedea imaginile de fundal anterioare, glisați în sus pe cel pe care doriți să îl ștergeți și atingeți pictograma Coș de gunoi.
  • Ștergerea unui tapet pentru iPhone de pe ecranul de blocare nu elimină fotografia originală, așa că puteți șterge în siguranță imaginile de fundal fără a pierde imaginea sursă.

Dacă schimbați frecvent imaginea de fundal pentru iPhone, probabil că veți avea o listă lungă de imagini de fundal vechi pe care nu le mai utilizați. Ce rost are să le păstrezi pe cele de care nu-ți mai pasă? Mai jos, vă explicăm cum să ștergeți imagini de fundal de pe iPhone pentru a reduce dezordinea.

Cum să ștergeți un fundal iPhone de pe ecranul de blocare

Versiunile moderne de iOS nu au opțiunea de a șterge imaginile de fundal pentru iPhone din aplicația Setări. Puteți adăuga sau personaliza doar imagini de fundal acolo.

Pentru a șterge un tapet pentru iPhone, va trebui să mergeți la ecranul de blocare. Pentru a face acest lucru, pur și simplu apăsați butonul lateral pentru a pune dispozitivul în stare de repaus, apoi apăsați-l din nou pentru a-l activa și a afișa ecranul de blocare. Alternativ, puteți deschide Centrul de notificări glisând în jos din colțul din stânga sus al ecranului.

  Remediați Skype nu sună la apelurile primite

Oricum, apăsați lung oriunde pe imaginea de fundal a ecranului de blocare (dispozitivul trebuie să fie deblocat pentru a deschide meniul de fundal). Acum, glisați la stânga sau la dreapta pentru a vedea imaginile de fundal din trecut. Glisați în sus pe imaginea de fundal pe care doriți să-l ștergeți. Atingeți pictograma Coș de gunoi și alegeți Ștergeți acest fundal pentru a confirma.

Ștergerea unui fundal iPhone elimină și fotografia originală?

Fiți siguri că eliminarea imaginii de fundal iPhone din ecranul de blocare nu șterge imaginea sursă.

De exemplu, să presupunem că ați făcut o fotografie copilului sau animalului dvs. de companie și ați salvat-o în aplicația Fotografii. Utilizarea imaginii ca imagine de fundal pentru iPhone și ștergerea acelui fundal ulterior nu va afecta imaginea originală din Fotografii.

Cu toate acestea, dacă ați șters deja imaginea originală din Fotografii, ștergerea fundalului iPhone-ului o va elimina și va face imaginea inaccesibilă.

În prezent, nu există nicio modalitate de a salva un fundal pentru ecranul de blocare al iPhone în aplicația Fotografii. Ai putea face o captură de ecran a ecranului de blocare al iPhone-ului tău pentru a avea o copie a fotografiei, dar nu va fi perfect. Vor fi incluse și elemente precum data și ora. Următoarea opțiune cea mai bună este să utilizați o copie de rezervă pentru a recupera fotografiile șterse de pe iPhone.

Deși puteți folosi fie Ecranul de blocare, fie aplicația Setări pentru a schimba imaginea de fundal iPhone, puteți șterge doar un tapet din Ecranul de blocare iOS sau Centrul de notificări. Atâta timp cât aveți fotografia originală salvată în aplicația Fotografii, nu trebuie să vă faceți griji că pierdeți o imagine prețuită chiar și atunci când ștergeți imagini de fundal de pe iPhone.

  Wi-Fi 7 se lansează oficial cu viteze de internet de patru ori mai mari

x