03/02/2024

Cum să schimbați limba pe Chromebook

Sistemul de operare Chrome nu mai este un sistem de operare bazat pe browser, dar vine cu nenumărate funcții și setări granulare pentru a vă personaliza experiența. Puteți folosi emoji-uri pe un Chromebook și chiar puteți deschide managerul de activități Chromebook pentru a gestiona resursele de sistem esențiale. Și în ceea ce privește preferințele de limbă, Chromebookurile vă permit acum să setați diferite limbi pentru diferite cazuri de utilizare. Puteți schimba limba la nivel de sistem sau puteți seta o altă limbă pentru conținutul de pe internet pe Chromebookuri. În plus, puteți specifica limbile pentru tastatură și pentru introducerea vocală, iar sistemul de operare Chrome își va aminti asta. Deci, dacă doriți să vă personalizați în continuare Chromebookul schimbând limba preferată, urmați ghidul nostru de mai jos.

Schimbați limba pe Chromebook (2023)

Schimbați limba sistemului pe un Chromebook

Dacă doriți să schimbați limba la nivelul întregului sistem de pe Chromebook, puteți face acest lucru din pagina Setări. Iată cum funcționează:

1. Deschideți panoul Setări rapide din colțul din dreapta jos și faceți clic pe pictograma setări (roată dințată).

2. În pagina Setări, faceți clic pe „Avansat” în bara laterală din stânga pentru ao extinde. Acum, selectați opțiunea „Limbi și intrări”.

  10 Cheat Sheets Regex pentru a marca pentru dezvoltatori și Sysadmin

3. După aceea, faceți clic pe opțiunea „Limbi” din panoul din dreapta.

4. Apoi, faceți clic pe „Schimbare” lângă „Limba dispozitivului“.

5. În cele din urmă, selectați limba dorită și faceți clic pe „Confirmați și reporniți“. Acest lucru va reporni Chromebookul, iar limba implicită a sistemului de operare Chrome se va schimba la alegerea selectată.

Schimbați limba site-ului pe un Chromebook

Dacă doriți să setați o altă limbă pentru conținutul afișat pe site-uri web, puteți face asta foarte bine. În cazul în care site-ul web nu este disponibil în limba pe care o alegeți, puteți alege și limbi secundare (în ordinea preferințelor). Iată cum funcționează acest proces:

1. Deschideți pagina Setări și navigați la „Limbi și intrări” din bara laterală din stânga, așa cum este explicat în secțiunea de mai sus. Apoi, treceți la „Limbi” în panoul din dreapta.

2. Apoi, faceți clic pe „Adăugați limbi” dacă alegerea dvs. de limbă nu apare în listă. Selectați limba din fereastra pop-up pentru a o adăuga la listă.

3. După aceea, faceți clic pe meniul cu trei puncte de lângă o limbă și mutați-l în sus sau în jos, în funcție de preferințele dvs. Asigurați-vă că mutați limba preferată în partea de sus. Acum, browserul Google Chrome va afișa site-urile web în limba aleasă de dvs.

Schimbați limba Contului Google pe Chromebook

1. De asemenea, puteți schimba limba implicită pentru contul Google pe Chromebook. Deschis myaccount.google.com/language în browserul Chrome.

2. Aici, faceți clic pe pictograma „pen” și schimbați limba preferată. În afară de aceasta, puteți alege alte limbi pentru a afișa conținut relevant în aplicațiile și serviciile Google.

  Cum să obțineți un programator de întâlniri Google

Schimbați limba de introducere pe Chromebook

1. Pentru a schimba limba de introducere, adică introducerea de la tastatură sau intrarea vocală, deschideți Setări și treceți la „Limbi și intrări” sub „Avansat” din bara laterală din stânga.

2. În panoul din dreapta, faceți clic pe „Intrari și tastaturi“.

3. Acum, sub „Metode de introducere”, puteți face clic pe butonul „X” pentru a elimina limba de introducere pe care nu o preferați. În plus, puteți face clic pe „Adăugați metode de introducere” pentru a tasta sau a dicta în propria limbă.

4. Aici, selectați o limbă în funcție de introducerea preferată de la tastatură.

5. Puteți adăuga mai multe limbi dacă doriți să schimbați rapid limba de introducere a tastaturii din raftul Chrome OS (bara de activități).

6. Activați comutatorul „Afișați opțiunile de introducere în raft” pe pagina de setări „Intrari și tastaturi”.

7. În cele din urmă, faceți clic pe butonul comutator de limbă de pe Raft și alegeți metoda de introducere preferată.

Schimbați limba de introducere a Chromebookului cu comanda rapidă de la tastatură

Puteți schimba rapid limba de introducere pe un Chromebook utilizând și o comandă rapidă de la tastatură. Iată cum funcționează:

1. Apăsați „Ctrl + Spațiu” pe Chromebook și metoda de introducere va comuta în altă limbă, presupunând că ați adăugat mai multe limbi pentru tastare/dictare.

2. În plus, puteți apăsa „Ctrl + Shift + Space” pentru a comuta la următoarea limbă. Puteți vedea limba selectată în colțul din dreapta jos. Acesta este modul în care puteți schimba instantaneu limba de intrare pe Chromebook.

Alegeți limba preferată pe Chromebook

Deci, acestea sunt cele cinci moduri de a schimba și adăuga limba preferată la un Chromebook. Puteți schimba limba la nivelul întregului sistem pentru sistemul de operare Chrome, puteți adăuga limba preferată pentru contul dvs. Google, puteți seta limbile în ordinea clasamentului pentru afișarea conținutului pe web și puteți modifica și metodele de introducere. Oricum, asta este tot de la noi. Dacă doriți să aflați cum să actualizați un Chromebook la cea mai recentă versiune, urmați tutorialul nostru conectat. Și în cazul în care ați uitat parola Chromebookului, accesați ghidul nostru pentru a seta o nouă parolă. În cele din urmă, dacă aveți întrebări, spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

  9 API-uri UPC Lookup pentru informații precise despre produse în vrac

x