Cum să rulați aplicații Windows pe Mac OS X cu Wine [Guide]

Fanii/entuziaștii de o viață vor fi de acord că Mac OS X este funcțional, are o interfață de utilizare fluidă, o bibliotecă de aplicații în expansiune și este pur și simplu superb. OS X de la Apple este de obicei o soluție unică pentru profesioniști, cum ar fi dezvoltatori, designeri grafici, editori de sunet și video și altele asemenea. Cu toate acestea, există o mână de scenarii în care aplicațiile Windows eclipsează orice este disponibil pe OS X, jocurile fiind probabil cel mai mare exemplu. Din fericire, puteți rula aplicații Windows pe mai multe platforme, cum ar fi sistemele de operare bazate pe Linux și OS X, datorită emulării Windows cu Wine. În cele ce urmează, vă vom ghida prin informații despre cum să utilizați Wine pentru a rula aplicații Windows pe OS X.

Vin este un software gratuit care vă permite să rulați aplicații Windows pe Linux și Mac OS X și există încă din zilele Windows 3.x. Făcut popular în rândul maselor de jucători pentru capacitatea sa de a rula diverse jocuri Windows pe Linux și Mac, Wine poate rula impecabil multe alte tipuri de aplicații Windows pe aceste platforme.

Versiunea de Wine pe care o vom folosi este Wineskin Winery, care funcționează din fabricație cu puține sau deloc complicații. Wineskin împachetează aplicația Windows pe care doriți să o rulați într-un pachet care poate funcționa ca o aplicație Mac. Deci, Wineskin creează un wrapper pentru aplicațiile tale Windows care pot rula în OS X.

Vom experimenta prin instalarea unui joc numit Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure – procedura este aceeași pentru orice joc sau aplicație. Dacă întâmpinați o eroare Finder în timpul procesului în orice moment, pur și simplu reporniți Mac-ul și continuați exact de unde ați rămas.

  Cum se remediază eroarea WDF_VIOLATION în Windows 10

Pentru a începe, descărcați Wineskin Winery prin linkul furnizat la sfârșitul acestei postări, trageți fișierul descărcat în folderul Aplicații (funcționează oriunde, dar mai bine să îl puneți în Aplicații) și deschideți-l. Apăsați pe actualizare și descărcați toate actualizările disponibile, deoarece dezvoltatorii vin cu remedieri de erori foarte frecvent. Dacă rulați cea mai recentă versiune, caseta de actualizare va fi inactivă.

Primul pas este să descărcați un motor. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe semnul + sub panoul de motoare de lângă „Motoare noi disponibile” și veți vedea o fereastră „Adăugați motor”. Selectați cel mai recent motor listat, faceți clic pe „Descărcați și instalați” și lăsați procedura să se termine.

Apoi, ar trebui să puteți vedea motorul instalat în fereastra principală.

Apoi, faceți clic pe „Creare New Blank Wrapper”, alegeți un nume pentru aplicația dvs. și apăsați OK. Configurarea va dura câteva minute, cerându-vă să instalați pachetul Wine Mono pentru rularea aplicațiilor .NET, urmat de pachetul Gecko pentru aplicații bazate pe HTML. Dacă intenționați să utilizați oricare dintre acestea, asigurați-vă că instalați pachetele respective; în caz contrar, puteți apăsa pe anulare pe ambele.

După ce se termină procesarea, faceți clic pe „Vizualizare Wrapper în Finder” și veți fi condus la aplicația creată.

Puteți trage aplicația în Aplicații dacă doriți, sau pur și simplu vă puteți aminti unde se află; locație implicită ../Utilizatori/[username]/aplicații/bură de vin . Veți observa că acest fișier este considerabil de mare, chiar dacă nu este nimic în el, ceea ce este normal.

Acum faceți clic dreapta pe ambalajul gol nou creat și faceți clic pe „Afișați conținutul pachetului” din meniul contextual. În conținutul pachetului, accesați „drive_c” și copiați acolo folderul care conține aplicația dvs. Windows.

  Merită Widgeturile Windows 11?

Apoi, faceți un pas înapoi și deschideți aplicația „Wineskin”.

Faceți clic pe „Avansat”, urmat de „Răsfoiți” în ecranul Avansat care apare, găsiți directorul copiat și alegeți din acesta fișierul executabil principal al aplicației sau jocului. Acum puteți închide totul și lansa wrapper-ul; va merge totul bine. Pentru autenticitate, puteți, de asemenea, să căutați un fișier pictogramă (.icns) aici și nici măcar nu va simți că utilizați un wrapper atunci când rulați aplicația sau jocul.

În plus, aplicațiile care au nevoie de framework DotNet și DirectX vor trebui să aibă ambele instalate individual, folosind metoda menționată mai sus din același wrapper. Asta o va face.

Iată rezultatul final – Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure rulează pe Macbook-ul meu Pro.

În rare ocazii, dacă software-ul selectat nu funcționează conform așteptărilor tale, ar putea dori să te uiți la descărcarea unui alt motor. De asemenea, este posibil ca anumite aplicații să nu ruleze perfect uneori, caz în care va trebui să configurați singur wrapper-ul Wineskin. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să accesați „Avansat” din lansatorul de wrapper și veți putea să vă personalizați și să vă modificați experiența. Nu există o soluție unanimă pentru fiecare scenariu, așa că va trebui să experimentezi ceea ce funcționează pentru tine. Deși acest lucru ar trebui să fie foarte rar.

Descărcați Wineskin Winery pentru Mac OS X