Cum să remediați eroarea VLC Libvlc.dll lipsește pe Windows 10

Playerul VLC există de mult, mult timp. Este o aplicație excepțional de stabilă care continuă să adauge funcții, se potrivește și depășește multe playere media plătite și toate stocurile pe care le găsiți pentru aproape fiecare desktop sau sistem de operare mobil existent.

Pe scurt, este o aplicație cu care este greu să concurezi. Pentru a completa toate acestea, acceptă și o gamă largă de formate de fișiere și are suport pentru extensii și skinuri.

Nu se poate încărca biblioteca Libvlc

Nu se poate încărca biblioteca Libvlc.dll

Playerul VLC se luptă rar cu o sarcină, dar aplicația nu este impermeabilă la infecții, malware sau corupție generală a fișierelor. Dacă sistemul dvs. s-a prăbușit recent, v-ați restaurat sistemul, ați instalat o actualizare a sistemului de operare sau ați făcut orice alte modificări semnificative asupra sistemului de operare, playerul VLC poate fi afectat.

Dacă vedeți eroarea VLC, eroarea Libvlc.dll lipsește pe Windows 10, aplicația este practic coruptă. Coruperea poate fi parțială, adică puteți utiliza playerul VLC pentru a reda fișiere, dar nu îl puteți folosi pentru a inscripționa ceva de pe un DVD, sau poate fi complet, adică nu puteți rula playerul VLC deloc.

Remediați eroarea VLC Libvlc.dll lipsește pe Windows 10

Iată cum puteți rezolva problema.

Dezinstalați și reinstalați VLC player

Fișierul Libvlc.dll nu este un DLL care poate fi înregistrat, ceea ce înseamnă că înregistrarea acestuia prin linia de comandă nu este o opțiune. Puteți descărca fișierul DLL din surse terțe, dar nu se știe dacă fișierul este sigur sau nu. Cel mai sigur lucru de făcut este să dezinstalați manual VLC și să îl instalați din nou.

  Cum se înregistrează audio în Windows 11

Deschide Panoul de control.
Accesați Programe>Dezinstalați un program.
Selectați VLC player din lista de aplicații.
Faceți clic pe butonul Dezinstalare din partea de sus.
VLC player va fi dezinstalat.
Reporniți sistemul pentru o măsură bună.
Descărcați VLC player de pe site-ul oficial.
Rulați programul de instalare și instalați VLC player.
Deschideți VLC player și eroarea va fi rezolvată.

Concluzie

VLC player este o aplicație stabilă, dar pluginurile slab dezvoltate sau problemele cu sistemul de operare pot provoca blocarea acesteia. Dacă ați avut probleme cu instalarea Windows 10 în general, eroarea VLC este probabil doar o altă victimă a acestor probleme.

Reinstalarea playerului VLC va remedia eroarea, dar dacă nu vă dați seama ce a cauzat-o și/sau remediați problema cu Windows 10, eroarea poate reapărea.

Puteți reinstala aplicația de fiecare dată, dar va deveni plictisitoare și problema nu se va rezolva de la sine pe termen lung decât dacă o remediați.