03/01/2024

Cum să remediați eroarea „iMessage este deconectat” pe iPhone

Recomandări cheie

  • Alerta „iMessage este deconectat” este un semn al setărilor iMessage configurate greșit.
  • Majoritatea oamenilor primesc această eroare deoarece au dezactivat accidental serviciul, s-au deconectat de la ID-ul Apple sau nu și-au conectat încă numărul de telefon.
  • Problemele de pe partea serverului și erorile software pot provoca uneori această fereastră pop-up.

Primiți fereastra pop-up „iMessage este deconectat” ori de câte ori deschideți un fir în aplicația Mesaje de pe iPhone? Dacă da, nu veți putea trimite sau primi bule de text albastre decât dacă remediați. Vă vom ghida prin câțiva pași de depanare.

Asigurați-vă că iMessage este activat

Adesea, motivul pentru care obțineți eroarea „iMessage este deconectat” este destul de simplu: este posibil să fi dezactivat accidental iMessage pe iPhone. Pentru a verifica acest lucru, accesați Setări > Mesaje pe iPhone și asigurați-vă că iMessage este activat.

Dacă este deja activat: dezactivați-l, așteptați câteva secunde și activați-l din nou pentru a forța iPhone-ul să reactiveze serviciul și să se conecteze din nou la iMessage.

De asemenea, puteți accesa acest meniu atingând pur și simplu opțiunea Setări din alerta „iMessage este deconectat”.

Verificați adresele dvs. iMessage

Următorul pas este să vă revizuiți adresele iMessage și să vă asigurați că este selectată fie numărul de telefon, fie adresa de e-mail Apple ID, care este necesară pentru ca iMessage să funcționeze corect. Puteți întâlni această problemă dacă schimbați des SIM-urile sau vă deconectați de la ID-ul Apple de pe iPhone.

  Cum să vezi o lume corectată de culoare folosind iPhone-ul tău

Mergeți la Setări > Mesaje și căutați opțiunea Trimiteți și primiți sub comutatorul iMessage. Dacă vedeți „Fără adrese” lângă el, tocmai de aceea primiți eroarea „iMessage este deconectat” pe iPhone.

Atingeți Trimiteți și primiți și selectați Folosiți ID-ul Apple pentru iMessage. Când primiți o fereastră pop-up, atingeți Conectare pentru a vă conecta cu ID-ul Apple conectat la iPhone. Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați un alt cont, selectați Utilizați alt ID Apple.

Dacă numărul dvs. de telefon apare în acest meniu, asigurați-vă că este selectat și acesta. Operatorul dvs. va trimite un SMS pentru a activa iMessage. În mod implicit, iMessage va începe conversații noi folosind numărul dvs. de telefon, dar îl puteți schimba cu adresa de e-mail Apple ID din același meniu.

Verificați starea serverului Apple pentru iMessage

Dacă încă primiți fereastra pop-up „iMessage este deconectat” atunci când deschideți un fir în Mesaje, este posibil ca serverele iMessage ale Apple să fie temporar oprite. Puteți verifica rapid acest lucru mergând la Pagina de stare a sistemului Apple.

Dacă observați un indicator galben (în loc de verde) lângă iMessage pe această pagină, înseamnă că serverele Apple sunt oprite. Va trebui să așteptați cu răbdare până când Apple o rezolvă pentru a trimite și a primi din nou mesaje iMessage.

Remedieri generale: repornire, actualizare și multe altele

Pașii de depanare de mai sus ar trebui să vă ajute să scăpați de alerta „iMessage este deconectat” de pe iPhone în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, puteți încerca câteva remedieri generice pentru iMessage dacă încă aveți probleme.

Încercați să reporniți iPhone-ul, deoarece poate ajuta la rezolvarea erorilor software minore ca aceasta. Luați în considerare actualizarea iPhone-ului dacă este disponibilă o nouă versiune iOS, deoarece erorile de firmware pot provoca, de asemenea, eroarea „iMessage este deconectat”.

  Marfa vs. Securitatea în Crypto și de ce contează

Dacă niciuna dintre remediile pe care le-am sugerat nu a funcționat, este timpul să contactați asistența Apple pentru asistență de specialitate. Este ușor să obțineți asistență tehnică pentru iPhone-ul dvs. cu aplicația Apple Support, dar puteți și vizita Pagina de asistență de contact a Apple dacă vrei să vorbești rapid cu un agent.

Din experiența mea, fereastra pop-up „iMessage este deconectat” a apărut în momentul în care m-am deconectat de la ID-ul meu Apple și mi-am debifat numărul de telefon pentru serviciu. După cum am menționat mai devreme, această eroare poate apărea și dacă ați schimbat cartela SIM sau ați trecut la un nou eSIM. Cu toate acestea, dacă iMessage este afectat din cauza altor factori, cum ar fi conectivitatea, problemele de server și erorile software, remediile generale de mai sus se pot dovedi a fi valoroase.

x