Cum să remediați computerul merge automat în BIOS

Când porniți computerul, indiferent dacă rulează Windows sau Linux, vă oferă o scurtă fereastră în care puteți porni în BIOS. Această fereastră tinde să fie mai lungă dacă sistemul dumneavoastră este mai vechi, deoarece încărcarea sistemului de încărcare a sistemului de operare durează mai mult. Pe un sistem mai nou, aveți doar câteva secunde înainte de a fi pornit automat pe sistemul de operare desktop pe care l-ați instalat.

BIOS

Fix PC merge automat la BIOS

Dacă doriți să accesați BIOS-ul pe computer, trebuie să apăsați tasta corectă în secunda în care porniți sistemul. Tasta trebuie apăsată înainte ca sistemul de operare să înceapă să pornească. Dacă porniți sistemul și merge direct la BIOS, încercați următoarele remedieri.

1. Verificați dacă sistemul de operare este corupt

Înainte de a încerca altceva, verificați dacă sistemul de operare instalat este corupt. Dacă este, este posibil ca sistemul dumneavoastră să intre în BIOS deoarece nu găsește un sistem de operare pe care să pornească.

Porniți sistemul.
Așteptați încărcarea BIOS-ului.
Ieșiți din BIOS atingând tasta Escape.
Așteptați ca sistemul de operare să pornească.
Dacă sistemul de operare nu pornește, este posibil să fie corupt și va trebui să îl instalați din nou.

2. Verificați dispozitivul de pornire

Primul dispozitiv de pornire poate fi setat la altceva decât pe hard disk. Asigurați-vă că nu ați conectat nicio unitate externă sau USB-uri la sistem. Scoateți discurile din unitatea optică.

  Cum să opriți notificările pe iPhone

Boot la BIOS.
Căutați opțiuni de boot.
Asigurați-vă că hard disk-ul este setat ca primul dispozitiv de pornire.

3. Rulați o verificare hardware

Este posibil sau nu să puteți face acest lucru pe cont propriu. Dacă sunteți familiarizat cu hardware-ul unui computer, puteți efectua singur aceste verificări. Dacă nu, cereți un profesionist să arunce o privire.

Verifica pentru;

Cabluri libere, în special pentru hard disk.
Verificați bateria CMOS. Poate fi timpul să-l înlocuiți.
Unitatea de alimentare și baterie. Încercați să rulați sistemul cu alimentare directă.
Verificați hard disk-ul pentru erori sau deteriorare. Dacă este deteriorat, nu veți putea să porniți sistemul de operare care este instalat pe el.

Concluzie

În mod normal, un sistem nu va porni în BIOS decât dacă există o problemă cu hardware-ul sau configurația acestuia. Chiar dacă sistemul de operare este corupt, veți vedea un mesaj care vă spune că nu a fost găsit niciun sistem de operare, dar nu veți fi dus la BIOS. De cele mai multe ori, aceste probleme sunt legate de sursa de alimentare sau de hard disk. O sursă de alimentare poate fi reparată, dar un hard disk va trebui înlocuit în majoritatea cazurilor.