Cum să recuperați elementele șterse din Outlook

Cu toții am experimentat căderea stomacului care se întâmplă atunci când ștergeți ceva accidental. De aceea, suntem mari fani ai face backup, indiferent dacă sunteți pe un PC, un Mac, Android sau iPhone. Puteți face copii de rezervă ale fișierului Outlook .pst ca orice alt fișier – și ar trebui, chiar dacă asta înseamnă să-l mutați din locația sa implicită – dar asta nu vă va ajuta să recuperați un e-mail pe care tocmai l-ați șters accidental.

Din fericire, există șanse mari să puteți recupera articolul șters din greșeală dacă utilizați Microsoft Exchange Server ca server de e-mail. (Dacă nu sunteți și utilizați o adresă de e-mail bazată pe web, cum ar fi Gmail sau Yahoo!, cea mai bună opțiune este să vă conectați la interfața web pentru e-mailul dvs. și să căutați acolo.)

Diferența dintre o ștergere soft și hard

Când „ștergeți ușor” un e-mail, selectându-l și fie folosind „Șterge” de pe tastatură, fie făcând clic pe opțiunea „Ștergere” din Outlook, mesajul este trimis în folderul Elemente șterse. În general, acesta va rămâne în folderul Elemente șterse până când îl goliți (deși administratorii companiei dvs. s-ar putea să fi modificat acest lucru pentru a vă goli folderul Elemente șterse automat în mod regulat). Golirea dosarului Elemente șterse este cunoscută sub numele de „ștergere tare” deoarece șterge complet mesajul din Outlook pe computer. De asemenea, puteți „șterge greu” un mesaj din orice folder din Outlook folosind SHIFT+Delete de pe tastatură, care îl șterge fără a-l trimite în folderul Elemente șterse.

  Cum să schimbați permisiunile pentru cameră și microfon ale unui site în Chrome

Dacă ați șters ușor un mesaj din greșeală, accesați folderul Elemente șterse, găsiți mesajul și mutați-l înapoi în folderul din care l-ați șters. Dacă ați șters greu un mesaj, va trebui să utilizați instrumentul „Recuperare elemente șterse”.

Cum să recuperați mesajele șterse greu

Când un e-mail este „șters greu”, acesta este mutat într-un folder ascuns „Elemente recuperabile” din Exchange. În mod implicit, perioada de păstrare a acestor e-mailuri șterse este 14 zile. Aceasta înseamnă că timp de 14 zile după ce ați „șters greu” ceva din Outlook, acesta va rămâne în folderul „Elemente recuperabile” înainte de a fi șters definitiv (și complet irecuperabil). Deci, dacă administratorul dvs. de e-mail nu a schimbat valoarea implicită, aveți la dispoziție 14 zile pentru a utiliza instrumentul „Recuperare elemente șterse” din Outlook pentru a vă recupera e-mailul șters accidental.

Puteți accesa acest instrument într-unul din trei locuri diferite:

Selectați Elementele șterse și uitați-vă în partea de sus a panoului folderului pentru opțiunea „Recuperați elementele eliminate recent din acest folder”.

Mergeți la Acasă > Recuperați elementele șterse de pe server.

Mergeți la Folder > Recuperați elementele șterse.

Toate aceste opțiuni lansează același instrument Recuperare elemente șterse, care afișează o listă de articole în folderul Elemente recuperabile.

Pentru a recupera un element șters, selectați-l, asigurați-vă că „Restaurați elementele selectate” este pornit, apoi faceți clic pe „OK”.

Elementul va fi mutat înapoi în dosarul Element șters, unde îl puteți muta apoi înapoi în folderul dorit.

Puteți recupera mai multe articole din instrumentul Recuperare elemente șterse ținând apăsată tasta Control în timp ce selectați e-mailurile pe care doriți să le recuperați. Dacă există un întreg bloc de e-mailuri pe care doriți să le recuperați, selectați primul e-mail, apoi țineți apăsată tasta Shift și faceți clic pe e-mailul de la sfârșitul blocului pentru a le selecta pe toate. Aveți, de asemenea, un buton „Selectați toate” dacă doriți să recuperați toate e-mailurile. Dacă ați selectat o mulțime de e-mailuri, poate dura ceva timp pentru ca acestea să se recupereze, deoarece acestea trebuie mutate din folderul Elemente recuperate înapoi în folderul Elemente șterse.

  Cum să spui ce Apple Watch ai

De asemenea, puteți șterge e-mailurile și de aici. Selectați elementele pe care doriți să le ștergeți definitiv, activați „Ștergeți elementele selectate”, apoi faceți clic pe „OK”.

Va fi afișat un mesaj de avertizare, de care trebuie să țineți cont, deoarece dacă faceți clic pe „OK”, elementele pe care le-ați selectat vor fi șterse, fără nicio modalitate de a le recupera.

Acesta este un avertisment serios: curățarea unui articol îl șterge din Exchange și dispare pentru totdeauna. De obicei, nu există niciun motiv să vă ștergeți e-mailul, așa că, dacă aveți vreo îndoială, nu utilizați opțiunea Purge.

Dacă ați șters ceva accidental și nu îl puteți găsi folosind instrumentul Recuperare elemente șterse, nu faceți nimic altceva și sunați imediat echipa de asistență tehnică. S-ar putea să aibă instrumente care vă pot primi e-mailul înapoi, dar fiți avertizat: s-ar putea să nu. Așa că nu uitați să faceți backup regulat!