Cum să faceți backup pentru iPhone sau iPad

Recomandări cheie

 • Fă-ți timp să rulezi copii de rezervă regulate pe iPhone pentru a evita pierderea datelor importante, cum ar fi fotografiile și setările de personalizare.
 • iCloud este o opțiune de rezervă convenabilă, dar probabil că va trebui să achiziționați mai mult spațiu de stocare.
 • Copierea de rezervă pe computer folosind iTunes sau Finder este mai rapidă de restaurat atâta timp cât PC-ul are spațiu liber, dar necesită inițierea manuală a copiei de rezervă.

Dacă pierdeți sau spargeți iPhone-ul, aveți două opțiuni când vine vorba de datele dvs.: restaurați dintr-o copie de rezervă sau începeți de la zero. A avea o copie de rezervă este o opțiune mult mai plăcută, așa că ar trebui să vă faceți timp pentru a executa backup-uri regulate pe iPhone. Iată cum, împreună cu specificul fiecărei metode.

În timp ce aici ne concentrăm pe iPhone, backupul unui iPad funcționează în același mod.

De ce să faceți backup pentru iPhone?

În timp ce înlocuirea telefonului este o cheltuială, datele de neînlocuit care trăiesc pe smartphone-ul tău sunt mult mai valoroase. Fără o copie de rezervă, puteți pierde imagini și videoclipuri prețuite, note nesincronizate și date importante pe care le folosesc aplicațiile dvs.

Unsplash

Configurarea dispozitivului din nou și încercarea de a vă aminti exact cum l-ați configurat este o corvoadă. Este mult mai bine să-ți petreci acel timp făcând o copie de rezervă pentru liniște sufletească. Apoi, dacă vă pierdeți telefonul sau suferiți o actualizare greșită, puteți restabili backupul iPhone și totul va fi ca înainte.

Cu cât faci mai des copii de rezervă ale fișierelor importante, cu atât vei pierde mai puțin dacă se întâmplă cel mai rău. A avea o strategie regulată de backup este, prin urmare, o necesitate pentru orice proprietar de iPhone sau iPad.

Cum să faceți backup pentru iPhone cu iCloud

Iată cum să verificați dacă aveți deja activat backupul iCloud pe dispozitiv și să începeți să îl utilizați dacă nu:

 • Deschide Setări și atinge-ți numele în partea de sus a ecranului, urmat de iCloud.
 • Sub Backups dispozitiv, atingeți Backup iCloud.
 • Dacă Backup pentru acest iPhone este activat, veți vedea ultima ștampilă temporală de rezervă sub Back Back Now.
 • Dacă nu faceți deja o copie de rezervă pe iCloud, comutați glisorul Back Up This iPhone pentru a activa funcția.
 • Atingeți Back Back Now pentru a executa o copie de rezervă manuală sau așteptați ca aceasta să se întâmple automat când telefonul dvs. este online, se încarcă și este blocat.
 • Puteți activa Backup Over Cellular dacă nu vă îngrijorează taxele de date și doriți ca telefonul să facă backup chiar și atunci când nu este conectat la Wi-Fi.
 •   HandsFree vă permite să efectuați și să primiți apeluri telefonice pe Mac

  Cu excepția cazului în care ați plătit pentru mai mult spațiu de stocare iCloud, backupul iPhone-ului pe iCloud nu este probabil o opțiune viabilă. Apple oferă doar 5 GB de spațiu iCloud gratuit, care este aproape sigur mai puțin decât ceea ce doriți să faceți backup pe telefon. Dacă vedeți un avertisment că nu aveți suficient spațiu iCloud pentru o copie de rezervă, va trebui să plătiți pentru mai mult spațiu de stocare, să creați spațiu liber în iCloud sau să faceți o copie de rezervă a iPhone-ului pe computer.

  Pentru a vedea ce vă ocupă spațiul de stocare în cloud, reveniți la meniul iCloud și veți vedea o defalcare în partea de sus. Alegeți Gestionați spațiul de stocare al contului pentru a obține o imagine de ansamblu mai detaliată a cât de mult spațiu de stocare iCloud folosesc aplicațiile dvs.; selectați unul pentru a gestiona și șterge datele acestuia. Alegeți Schimbați planul de stocare dacă decideți să cumpărați mai mult.

  Pentru a personaliza datele aplicației pe care dispozitivul dvs. le include în backup, accesați Setări > [Your Name] > iCloud > Gestionează stocarea contului > Backup-uri. Atingeți-vă dispozitivul și veți vedea toate elementele pentru care face backup pe iCloud. Dezactivați glisorul unei aplicații pentru a o exclude și a economisi spațiu.

  Cum să faceți o copie de rezervă a iPhone-ului pe PC sau Mac

  Pentru a face o copie de rezervă folosind computerul:

 • Pe Windows, descărcați și deschideți iTunes. Pe un Mac, deschide Finder.
 • Conectați-vă iPhone-ul la computer cu un cablu Lightning sau USB-C, după caz. Acceptați solicitarea de securitate de pe telefon dacă este prima dată când îl conectați la computer.
 • În iTunes, faceți clic pe pictograma dispozitivului din colțul din stânga sus al ferestrei când apare (mai jos). În Finder, selectați-vă telefonul sub Locații din bara laterală din stânga.
 • Pe pagina Rezumat (iTunes) sau General (Finder), faceți clic pe Back Back Now sub Backup și restaurare manual, apoi așteptați finalizarea procesului.
 •   Google reCAPTCHA Mailhide vă ascunde e-mailul în spatele CAPTCHA pentru a opri spamul

  Dacă doriți ca backupul dvs. să includă date sensibile (ceea ce este, în general, o idee bună), selectați Criptare backup local și setați o parolă pentru acesta. Acesta este un pas suplimentar, dar vă permite să păstrați parolele salvate, datele din sănătate, site-ul web și istoricul apelurilor și informațiile despre rețeaua Wi-Fi. Dacă nu criptați copia de rezervă, aceste informații nu sunt incluse.

  Asigurați-vă că păstrați parola de criptare undeva în siguranță, cum ar fi un manager de parole, deoarece veți fi blocat din această copie de rezervă dacă o pierdeți.

  În cele din urmă, dacă intenționați să faceți backup pentru iPhone în mod regulat, selectați Acest computer sub Backup automat. Acest lucru va face ca iTunes/Finder să facă copii de siguranță atunci când vă conectați iPhone-ul la computer.

  În cazul în care nu aveți suficient spațiu pe computer pentru a stoca copiile de rezervă pentru iPhone, luați în considerare cumpărarea unuia dintre cele mai bune SSD-uri portabile pentru a adăuga cu ușurință mai mult spațiu.

  Ar trebui să faceți backup pentru iPhone folosind computerul sau iCloud?

  Acum că știți procesul pentru ambele opțiuni de backup pentru iPhone, pe care ar trebui să le utilizați? Există argumente pro și contra pentru fiecare.

  Faceți copii de rezervă pentru iPhone-ul dvs. pe iCloud

  iCloud este o soluție de backup pentru setare și uitare, dar, după cum am văzut, aproape sigur vă va cere să achiziționați mai mult spațiu de stocare iCloud pentru a o utiliza în mod corespunzător.

  Odată activate, backup-urile iCloud au loc automat atunci când telefonul este conectat la alimentare, online prin Wi-Fi (sau date celulare, dacă doriți) și nu este utilizat în prezent. Pentru majoritatea oamenilor, aceasta înseamnă că backup-urile au loc peste noapte, în timp ce dispozitivul se încarcă.

  Backup-ul tău iCloud inițial va dura ceva timp, deoarece iPhone-ul tău trebuie să încarce totul pe server. Backup-urile viitoare transferă doar date noi sau modificate, deci durează relativ puțin timp. Dacă încetați vreodată să utilizați backup iCloud, backupul final este stocat timp de 180 de zile înainte de a fi ștearsă.

  Copiile de rezervă iCloud acoperă următoarele:

  • Datele aplicatiei
  • Backup-uri Apple Watch
  • setări iOS
  • Ecranul de pornire și aspectul aplicației
  • Conținut din Mesaje (inclusiv texte iMessage și SMS), dacă nu este deja sincronizat cu iCloud
  • Fotografii și videoclipuri, dacă nu sunt deja sincronizate cu iCloud
  • Istoricul dvs. de achiziții de la toate serviciile Apple
  • Tonuri de apel
  • Parola vizuală pentru mesageria vocală
    Cum să remediați eroarea UPnP nereușită pe Xbox

  Copierea de rezervă a iPhone-ului pe iCloud omite orice stocați deja în iCloud, cum ar fi contacte, mementouri și Fotografii iCloud. Puteți verifica ce ați stocat în iCloud la Setări > [Your Name] > iCloud; atingeți Afișați toate sub Aplicații folosind iCloud.

  Faceți copii de rezervă pentru iPhone-ul dvs. pe iTunes/Finder

  Utilizarea computerului pentru a face backup este mai puțin convenabilă decât iCloud, dar este mai rapid de restaurat și ești limitat doar de spațiul de stocare de pe computer. Ca și în cazul iCloud, backup-ul inițial este mare și durează ceva timp, dar backup-urile viitoare copiază doar datele modificate.

  Cea mai mare problemă cu bazarea pe backup-urile iTunes/Finder este să vă amintiți să rulați manual procesul. Dacă rar vă conectați iPhone-ul la computer, va trebui să vă obișnuiți să faceți acest lucru. În caz contrar, cel mai recent backup ar putea avea câteva săptămâni sau luni când se întâmplă ceva.

  În funcție de computer, a avea suficient spațiu de stocare pentru a găzdui dimensiunea copiei de rezervă pentru iPhone poate fi, de asemenea, o îngrijorare.

  Copierea de rezervă pe un computer include „aproape toate datele și setările dispozitivului”, potrivit Apple. Iată ce nu include:

  • Conținut din App Store și iTunes Store, împreună cu orice fișiere PDF pe care le-ați descărcat în Apple Books
  • Orice ați sincronizat din Finder/iTunes, cum ar fi MP3-uri sau videoclipuri importate
  • Date stocate deja în iCloud, cum ar fi fotografii iCloud și texte iMessage
  • Informații Face ID/Touch ID
  • Date Apple Pay
  • Fișiere de e-mail

  Dacă doriți să faceți o copie de rezervă a informațiilor din Activitate, Sănătate și Breloc, va trebui să faceți o copie de rezervă criptată, așa cum s-a explicat mai sus.

  Rețineți că backupul iPhone-ului dvs. pe iTunes sau Finder nu este același lucru cu sincronizarea dispozitivului cu iTunes. Copierea de rezervă face o copie a fișierelor dvs. pentru păstrare. Sincronizarea asigură că muzica, emisiunile, fotografiile și alte conținuturi media pe care le-ați stocat în iTunes sunt aceleași cu cele de pe iPhone.

  Orice backup este mai bine decât niciun backup. Pentru majoritatea oamenilor, vă recomandăm să faceți copii de rezervă în iCloud, deoarece vă protejează datele fără a fi nevoie să vă gândiți la asta. Câțiva dolari pe lună reprezintă un preț mic pentru a proteja fotografiile și preferințele de neînlocuit, care ar putea dura ore întregi pentru a fi restaurate.

  Dacă nu puteți plăti pentru stocarea iCloud, atunci asigurați-vă că creați copii de rezervă regulate iTunes/Finder. Pentru o liniște completă, ar trebui să faceți copii de rezervă pe iCloud în mod regulat, precum și să faceți copii de rezervă periodice ale computerului în caz de urgență.