Cele mai bune telefoane cu cameră Android din 2024

Având capacitatea de a transporta în buzunar un telefon capabil de imagini de înaltă calitate înseamnă că nu pierdeți niciun moment. Cele mai bune telefoane cu cameră Android rivalizează cu calitatea dispozitivelor Apple și există mai multe opțiuni pentru a se potrivi fiecărui scop și buget.

Justin Duino / MakeUseOf

Google Pixel 8 Pro este cel mai bun telefon Pixel pentru fotografie și unul dintre cele mai bune telefoane Android cu totul. Camera principală de 50 MP este similară cu modelul anterior, dar acum are o diafragmă mai mare, iar focalizarea automată este susținută de un laser AF Multi-Zone, permițându-vă să captați imagini detaliate și mai rapid.

Camera ultrawide primește cel mai important upgrade. Obține un senzor mai mare și o capacitate de autofocus, cu rezoluția mărită de la 12 la 48MP. Teleobiectivul de 5x 48MP este îmbunătățit cu o deschidere mai mare, în timp ce obiectivul frontal pentru selfie rămâne același.

Toate lentilele oferă imagini precise, chiar și în condiții de lumină slabă sau când utilizați zoom optic, cu detalii de umbră și lumini reținute cu o putere evidentă. Culorile sunt saturate în mod natural, iar imaginile sunt luminoase și vibrante, cu o gamă dinamică excelentă.

Nu există slot pentru card microSD, așa că va trebui să alegeți spațiu de stocare intern adecvat pentru a vă stoca toate fotografiile, cu opțiuni variind de la 128 GB de bază până la 1TB.

Google Pixel 8 Pro

Cel mai bun în general

799 USD 999 USD Economisiți 200 USD

Camerele telefoanelor Google Pixel au primit întotdeauna laudele criticilor. Cu toate acestea, Pixel 8 Pro trece la un nivel superior cu patru lentile îmbunătățite, oferind o calitate superioară a imaginii, indiferent de condițiile de iluminare. De asemenea, beneficiați de instrumente inovatoare de editare a fotografiilor și videoclipuri clare 4K/60 pentru fiecare obiectiv.

Pro

 • Poate suprascrie alegerea automată a obiectivului
 • Focalizare manuală, viteza obturatorului și opțiuni de control ISO
 • Afișează spațiu de culoare P3 și echilibru de alb fiabil
 • Stabilizare bună pentru fotografii și videoclipuri
 • Afișaj AMOLED de 120 Hz excepțional de luminos, cu acuratețe a culorilor
 • Șapte ani de actualizări de software

Contra

 • Durata de viață a bateriei și vitezele de încărcare sunt în urmă față de alte produse emblematice

Cel mai bun telefon Android cu cameră de buget: Google Pixel 7a

Justin Duino / MakeUseOf

  Echo sortează alertele după tip de pe ecranul dvs. de blocare și vă reamintește de ele [Android]

Google Pixel 7a este un telefon excelent cu cameră Android pentru cei cu buget redus. În timp ce upgrade-urile la ultrawide de pe Pixel 8 Pro îl fac cea mai bună alegere pentru acel obiectiv, camera principală a lui 7a are o deschidere rapidă f/1.9 și se mândrește cu o rezoluție mai mare de 64 MP. Numărul de pixeli al camerei selfie este, de asemenea, mai mare la 13MP și obțineți video 4K/60 pe obiectivul principal, deși este limitat la 30fps pe lentilele ultrawide și selfie.

Imaginile sunt de calitate excelentă atât pe camerele principale, cât și pe cele ultrawide. Culorile sunt naturale și vibrante, completate de detalii clare și contrast bun. Balanța de alb este, de asemenea, fiabilă, indiferent de condițiile de iluminare. Este, de asemenea, rezistent la praf și la apă, așa că fotografia la piscină și pe plajă nu face griji, iar durata de viață a bateriei de 24 de ore este suficientă la acest preț.

Google Pixel 7a

Cel mai bun buget

374 USD 499 USD Economisiți 125 USD

Google Pixel 7a este o alternativă de buget remarcabilă dacă căutați un telefon Android grozav cu camere excelente. Are o cameră principală superioară și un ultrawide excelent pe lângă un obiectiv selfie de calitate și înregistrare video 4K pe toată gama.

Pro

 • Ecran OLED clar, vibrant
 • Calitate superbă a imaginii
 • Încărcare fără fir
 • Preț competitiv
 • Mod bun de fotografiere în mișcare

Contra

 • Fără focalizare automată pe lentile ultrawide sau selfie
 • Lipsește un teleobiectiv
 • Încărcare lentă
 • Fără opțiuni extinse de stocare sau slot pentru card de memorie

Justin Duino / MakeUseOf

Samsung rămâne cea mai bună alegere de telefon Android pentru înregistrarea video odată cu lansarea Samsung Galaxy S24 Ultra. Cu un senzor mai mare decât predecesorul său, materialul video general prezintă contrast și detalii îmbunătățite, în timp ce culorile sunt mai reale. De asemenea, aveți opțiunea de înregistrare 8K/30/24 pentru detalii uluitoare și există presetări pentru zoom rapid cu opțiuni de 3x, 5x și 10x.

Cu acest telefon excepțional, puteți captura și videoclipuri în 4K la 120fps folosind modul Pro Video. Veți avea nevoie de un cardan sau un trepied, deoarece toate stabilizarea imaginii este dezactivată în acest mod. Oferă înregistrări excepțional de fluide, inclusiv cu încetinitorul cinematografic. De asemenea, puteți reduce rezoluția la Full HD pentru o fotografiere și mai bună la 240 FPS. Este disponibil cu capacități de stocare de 256 GB, 512 GB sau chiar 1 TB pentru obstacole necruțătoare.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Cel mai bun pentru video

Samsung Galaxy S24 Ultra nu numai că oferă fotografii uimitoare cu camera sa principală de 200 MP, dar obțineți și imagini video fantastice. Cu opțiuni de la 8K la Full HD, puteți alege de la detalii uimitoare până la ralenti captivant. Cu un procesor rapid, o durată de viață extraordinară a bateriei, 2.600 nits de luminozitate maximă și minunatul S-Pen inclus, nu se îmbunătățește cu mult.

  Cele 9 bune practici pentru confidențialitatea Android

Pro

 • Teleobiectiv periscop de calitate de 50 MP cu zoom optic de 5x
 • Obiectiv selfie de 12 MP cu video 4K/30
 • Ecran AMOLED uimitor cu manevrare excelentă a reflexiei
 • Caracteristici AI de calitate
 • Construcție durabilă
 • Suport software lung

Contra

 • Mare și scump
 • Sistem de meniu greoi

Cel mai bun telefon cu cameră Android pentru selfie-uri: Samsung Galaxy A54

Samsung

Dacă preocuparea ta principală este să faci selfie-uri și să faci fotografii de bună calitate, Samsung Galaxy A54 este un strigăt excelent nu numai pentru calitate, ci și pentru valoare. Este disponibil la un cost foarte plăcut și are caracteristici la care s-ar putea să nu vă așteptați în acest interval de preț.

Pe lângă excelenta cameră selfie de 32 MP, obțineți o calitate primară de 50 MP cu o deschidere f/1.8, un ultrawide decent și un macro de 5 MP dacă vă place să fotografiați ocazional prim-plan. Selfie-urile sunt de înaltă calitate; imaginile oferă detalii excelente și contrast cu o saturație reală a culorilor.

Ca o demonstrație suplimentară a valorii oferite, obțineți și un afișaj luminos Super AMOLED de 120 Hz, cu culori vii și detalii clare. Un bonus suplimentar este ratingul IP67, pe care de obicei nu îl găsești în această gamă de preț, iar durata de viață a bateriei este excelentă.

Samsung Galaxy A54 5G

Cel mai bun pentru selfie-uri

Samsung Galaxy A54 oferă pasionaților de selfie-uri atât calitate, cât și valoare. Camera frontală de 32 MP oferă imagini clare și vibrante, cu o gamă dinamică bună, în timp ce o puteți folosi și pentru a filma videoclipuri 4K/30. Valoarea se extinde la calitatea construcției telefonului, la afișarea superioară și la durata de viață a bateriei.

Pro

 • Design elegant, elegant
 • Impermeabil si praf
 • Selfie-uri de calitate
 • Afișajul depășește așteptările
 • Preț accesibil

Contra

 • Stabilizarea video este disponibilă numai în modul 1080p

Cel mai bun telefon cu cameră Android pentru durata de viață a bateriei: OnePlus 12

Jerome Thomas / MakeUseOf

Dacă durata de viață a bateriei este prioritatea ta, nu poți face cu mult mai bine decât OnePlus 12. Cu bateria sa de 5.400 mAh, rivalizează cu multe modele emblematice și vei putea beneficia de până la două zile cu utilizare mixtă. De asemenea, acceptă încărcarea rapidă SuperVOOC de până la 100 W (80 W în SUA) și va ajunge la capacitate în mai puțin de 25 de minute.

În ceea ce privește camera, obțineți un excelent primar de 50 MP care funcționează bine în condiții de lumină scăzută, un teleobiectiv periscop de 64 MP cu zoom optic 3x, un ultrawide de 48 MP și un selfie de 32 MP. Calitatea video este, de asemenea, bună și are o stabilizare excelentă. Pe camera principală, puteți fotografia în 4K/60 sau chiar în 8K uimitoare.

  Cele mai bune 10 jocuri offline pentru Android 2023 – [Top List]

OnePlus 12

Cel mai bun pentru durata de viață a bateriei

800 USD 900 USD Economisiți 100 USD

Deși este renumit pentru bateria sa excelentă, OnePlus 12 oferă mult mai mult. Ecranul său este luminos, cu culori și contrast excepțional, în timp ce camera oferă imagini și videoclipuri de calitate, inclusiv selfie-uri superioare. Are un procesor puternic și acceptă încărcare rapidă fără fir.

Pro

 • Afișaj OLED luminos, cu precizie în culori
 • Suport Dolby Vision
 • Selfie-uri excelente
 • Procesor puternic Snapdragon 8 Gen 3
 • O mulțime de memorie RAM și mult spațiu de stocare
 • Încărcare super-rapidă

Contra

 • Este posibil ca luminozitatea maximă să nu ofere ceea ce sugerează cei 4.500 de nit
 • Nu este complet impermeabil

FAQ

Î: Telefoanele Android sunt mai bune pentru a face fotografii decât telefoanele Apple?

Când vine vorba de rezoluția camerei, Android câștigă cursa, cel puțin pe hârtie, cu mâna jos. Dezbaterea iPhone sau Samsung este întotdeauna una interesantă. Cu toate acestea, având în vedere că Samsung Galaxy S23 Ultra și acum S24 Ultra au ambele camere uimitoare de 200 MP, este ușor să spui că ești pe mâini mai bune cu Android. Aplicația nativă a camerei iPhone este, de asemenea, o chestiune destul de simplă. Aplicațiile pentru cameră Android oferă adesea moduri mai bune și control manual asupra imaginilor pe care doriți să le faceți. Cu toate acestea, edițiile Pro ale iPhone-urilor oferă celor mai bune telefoane cu cameră Android o rulare pentru banii lor și chiar le depășesc în unele aspecte.

Î: Cum primesc imagini de pe telefonul meu Android pe computer?

Cel mai simplu mod este să folosești un cablu USB. Utilizați cablul pentru a vă conecta la computer, apoi apăsați pe notificarea modului de încărcare pe care o veți primi probabil și schimbați modul în „Transfer de fișiere”. Deschideți „File Explorer” pe computer și găsiți dispozitivul Android. Localizați folderul DCIM și ar trebui să vedeți toate fotografiile acolo. De acolo, puteți pur și simplu să copiați și să lipiți sau să trageți și să plasați imaginile pe care doriți să le transferați într-un fișier pe care îl creați pe desktop.

Există și alte modalități de a face acest lucru, cum ar fi utilizarea aplicației Windows Photos pe computer sau încărcarea în Google Foto.

Î: De ce camerele selfie sunt de obicei de o calitate mai scăzută decât camerele din spate?

Producătorii consideră că camera din spate este mai importantă. În timp ce mulți oameni iubesc să facă poze nesfârșite cu ei înșiși, surprinderea lumii cuprinzătoare cu o cameră bună este încă o prioritate pentru majoritatea. Deci, a avea o lentilă primară de calitate este un mare argument de vânzare pentru producători.

Prin urmare, a avea o cameră frontală selfie de același standard nu este practic. Acest lucru ar însemna senzori mai mari, lentile mai largi și mai multe funcții, care ar spori considerabil camera și ar crește costul telefonului.

Î: Cum îmi găsesc telefonul Android pierdut?

Activarea Găsește-mi telefonul pe dispozitivul tău este cea mai simplă modalitate. Cu toate acestea, dacă asta nu vă plutește barca, există câteva alte modalități de a localiza un telefon Android pierdut.