Cum să dezactivați funcția de conectare a telefonului dvs. pe Windows 10

Windows 10 vă permite să conectați un dispozitiv Android sau iPhone la computer și să utilizați funcția Continuați pe PC. Dacă preferați acum să permiteți conectarea telefoanelor, puteți dezactiva funcția cu o setare de politică de grup (dacă aveți Windows Pro) sau un hack rapid de registry (indiferent de versiunea de Windows pe care o aveți).

Notă: Funcția de conectare a telefonului despre care vorbim aici este cea care a debutat în Fall Creators Update în 2017 și este încorporată în Windows 10. O puteți accesa prin Setări > Telefon. Aceasta este diferită de aplicația „Telefonul tău” pe care Microsoft a debutat în Actualizarea din octombrie 2018, care oferă utilizatorilor Android funcții avansate, cum ar fi trimiterea de mesaje text de pe computer și accesul mai ușor la fotografiile tale.

Toți utilizatorii Windows 10: dezactivați legătura telefonului prin editarea registrului

Dacă aveți ediția Windows Home, va trebui să utilizați Registrul pentru a face aceste modificări. De asemenea, puteți face acest lucru dacă aveți Windows Pro sau Enterprise, dar vă simțiți mai confortabil lucrând în Registry. (Totuși, dacă aveți Pro sau Enterprise, vă recomandăm să utilizați Editorul de politici de grup local, mai ușor, așa cum este descris mai târziu în articol.)

Avertisment standard: Editorul Registrului este un instrument puternic, iar utilizarea greșită a acestuia poate face sistemul dumneavoastră instabil sau chiar inoperabil. Acesta este un hack destul de simplu și, atâta timp cât respectați instrucțiunile, nu ar trebui să aveți probleme. Acestea fiind spuse, dacă nu ați mai lucrat niciodată cu el, luați în considerare să citiți despre cum să utilizați Editorul de registru înainte de a începe. Și cu siguranță faceți o copie de rezervă a registrului (și a computerului dvs.!) înainte de a face modificări.

  15 cel mai bun editor PDF gratuit pentru Windows 10

Pentru a începe, deschide Editorul de registry apăsând Start și tastând „regedit”. Apăsați Enter pentru a deschide Editorul Registrului și apoi permiteți-i să facă modificări pe computer.

În Editorul Registry, utilizați bara laterală din stânga pentru a naviga la următoarea cheie (sau copiați-o și inserați-o în bara de adrese a Editorului Registry):

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows

Faceți clic dreapta pe folderul Windows și alegeți Nou > Cheie. Denumiți noua cheie System.

Acum, faceți clic dreapta pe noua cheie de sistem și alegeți Nou > Valoare DWORD (32 de biți). Denumiți noua valoare EnableMmx.

Acum, vei modifica acea valoare. Faceți dublu clic pe noua valoare EnableMmx și setați valoarea la 0 în caseta „Date valori”.

Faceți clic pe „OK” și apoi ieșiți din Editorul Registrului. Pentru ca modificările să intre în vigoare, va trebui să reporniți computerul. Tu și alți utilizatori nu ar trebui să mai puteți conecta telefoanele lor la computer.

Descărcați Hackul nostru de registru cu un singur clic

Dacă nu aveți chef să vă scufundați singur în Registry, am creat un hack de registry pe care îl puteți utiliza. Doar descărcați și extrageți următorul fișier ZIP:

Dezactivați caracteristica telefonului dvs

În interior veți găsi un fișier REG pentru dezactivarea conexiunii la telefon, care adaugă cheia de sistem și valoarea EnableMmx la acesta în Registry, precum și setarea acelei valori la „0”. După ce a fost extras, faceți dublu clic pe fișier și acceptați solicitările care vă întreabă dacă sunteți sigur că doriți să faceți modificări în Registrul dvs. Veți găsi, de asemenea, un fișier REG pentru reactivarea conectării telefonului.

  Cum să opriți deschiderea Dropbox la pornire pe Windows sau Mac

Acest hack doar adaugă valoarea EnableMmx la cheia de sistem despre care am vorbit în secțiunea anterioară și apoi este exportată într-un fișier .REG. Rularea hack-ului doar modifică valoarea din registry. Și dacă vă place să vă jucați cu Registry, merită să vă dedicați timp pentru a învăța cum să vă creați propriile hack-uri de Registry.

Utilizatori Pro și Enterprise: Dezactivați legătura telefonului folosind politica de grup

Dacă utilizați Windows Pro sau Enterprise, cel mai simplu mod de a dezactiva conectarea telefonului este folosirea Editorului de politici de grup local. Este un instrument destul de puternic, așa că, dacă nu l-ați folosit niciodată înainte, merită să vă faceți ceva timp pentru a afla ce poate face. De asemenea, dacă sunteți într-o rețea de companie, faceți o favoare tuturor și verificați mai întâi cu administratorul. Dacă computerul dvs. de lucru face parte dintr-un domeniu, este, de asemenea, probabil ca acesta să facă parte dintr-o politică de grup de domenii care va înlocui oricum politica de grup local. De asemenea, deoarece veți crea modificări de politică pentru anumiți utilizatori, va trebui să faceți pasul suplimentar de a crea o consolă de politici orientată către acești utilizatori.

În Windows Pro sau Enterprise, porniți Editorul de politici de grup local apăsând Start, tastând „gpedit.msc” în caseta de căutare și apoi făcând clic pe rezultatul sau apăsând Enter.

În panoul din stânga ferestrei Editor de politici de grup local, detaliați la Configurare computer > Șabloane administrative > Sistem > Politică de grup. În dreapta, găsiți elementul „Conectare telefon-PC pe acest dispozitiv” și faceți dublu clic pe el.

  Cum să excludeți fișiere și foldere din căutarea Cortana pe Windows 10

Setați politica la „Dezactivat”, apoi faceți clic pe „OK”.

Acum puteți părăsi Editorul de politici de grup și reporniți aparatul dacă doriți să testați noile modificări pe care tocmai le-ați făcut. Dacă doriți să reactivați caracteristica de conectare Telefon-PC, utilizați editorul pentru a seta elementul înapoi la „Neconfigurat”.