Cum să utilizați extensiile Action și Share pe iPhone și iPad

Dacă sunteți proprietar de iPhone sau iPad, probabil că ați întâlnit extensii de partajare și acțiune, dar care sunt acestea și cum le folosiți? Ambele adaugă putere și capacități aplicațiilor și pot schimba modul în care vă folosiți dispozitivele.

O extensie de partajare face ca partajarea conținutului cu persoane sau, în unele cazuri, cu alte aplicații, să fie rapidă și ușoară. Imaginați-vă că citiți un ghid grozav despre How-to Geek, dar trebuie să plecați pentru a prinde un tren. Folosind o extensie de partajare, puteți salva acel ghid în serviciul preferat de citire mai târziu. Vrei să-l trimiți unui prieten? Există și o extensie de partajare pentru asta. Gândiți-vă la extensiile de partajare ca la modalități de a obține date din aplicații într-un fel și veți fi pe măsură.

Extensiile de acțiune funcționează aproape în același mod, dar vă permit să utilizați funcții din alte aplicații fără a fi nevoie să le deschideți în mod explicit. Un exemplu excelent aici este crearea de noi sarcini și proiecte în managerul de activități preferat, folosind sursa ca atașament. Înainte de apariția iOS 12 și de suport îmbunătățit pentru completarea automată a parolelor, accesarea parolelor din cadrul managerilor de parole era, de asemenea, un exemplu excelent de utilizare puternică a extensiilor de acțiune.

Atât extensiile de acțiune, cât și extensiile de partajare funcționează în același mod, ceea ce înseamnă că dacă știi să folosești una, știi să le folosești pe ambele. Vom explica cum să activați extensiile, să le reordonăm și să le folosim aici.

Cum să activați o extensie de acțiune sau de partajare

Pentru a activa o acțiune sau o extensie de partajare, deschideți o aplicație care vă permite să partajați conținut. Safari este un exemplu bun, deoarece toată lumea îl are și este de obicei pe ecranul de pornire. Odată deschis, vizitați un site web și atingeți butonul „Partajare” din bara de navigare din partea de jos a ecranului.

  Cât de siguri sunt managerii de parole?

Veți vedea acum Foaia de distribuire, o zonă care arată extensiile de partajare pe rândul de sus și extensiile de acțiune în partea de jos. În funcție de tipul de extensie pe care doriți să o activați, derulați până la extrema dreaptă și atingeți butonul „Mai multe”.

Următorul ecran arată fiecare acțiune disponibilă sau extensie de partajare, în funcție de rândul selectat. Pentru a activa o extensie, comutați comutatorul de lângă ea.

Cum să reordonezi acțiunile sau să partajezi extensiile

Recomandarea extensiilor este vitală dacă aveți multe dintre ele activate, ceea ce face mai ușor să găsiți pe cele pe care le folosiți cel mai frecvent. Pentru a începe, să folosim încă o dată Safari ca punct de plecare. Din nou, după ce accesați un site web, atingeți butonul „Partajare”. Veți vedea Foaia de distribuire pe care am menționat-o mai devreme, cu extensii de distribuire în rândul de sus și extensii de acțiune în partea de jos. Pentru a reordona aceste extensii, derulați din nou în extrema dreaptă a listei și atingeți butonul „mai mult”. Acum, când vedeți lista de extensii, apăsați lung pe cele trei linii orizontale de lângă una și apoi trageți-o în sus sau în jos pe listă pentru a o reordona.

Cum să utilizați extensiile Action sau Share

Odată ce ați activat și comandat toate extensiile, folosirea acestora este un caz simplu de a atinge butonul „Partajare” și apoi de a atinge pictograma extensiei pe care doriți să o utilizați. Un lucru de reținut aici este că numai extensiile care funcționează cu conținutul la îndemână apar în această vizualizare. Aceasta înseamnă că extensiile care pot accepta sau pot lucra doar cu imagini nu vor apărea dacă, de exemplu, partajați un site web.

  Convertor valutar simplu urmărește ratele valutare și convertește valuta