Cum să asociați controlerul Nintendo Switch Pro pe Linux

Doriți să jucați jocuri pe computerul dvs. Linux folosind controlerul Nintendo Switch Pro, dar nu știți cum să îl faceți împerechere cu computerul dvs.? Noi putem ajuta! Urmăriți cum vedem cum să asociați controlerul Nintendo Switch Pro pe Linux!

Configurarea Joycond pe Linux

Controlerul Switch Pro funcționează pe Linux, dar mai întâi va trebui să configurați un driver. Există câteva drivere Switch Pro care acceptă controlerul Pro. Cu toate acestea, Joycond este cu ușurință cel mai bun șofer.

De ce este cel mai bun de folosit? Ei bine, acceptă orice periferic Joycon/Switch, mai degrabă decât doar controlerul Pro. Deci, cu acest driver, puteți utiliza rapid controlerul Pro sau Switch Joycons pe Linux.

Driverul Joycond, din păcate, nu este disponibil ca pachet în interiorul niciunui sistem de operare Linux. În schimb, va trebui să descărcați fișierele driverului, să le compilați și să le instalați manual.

Pentru a începe procesul de instalare Joycond, va trebui să configurați cerințele de timp de construcție. Mai întâi, deschideți o fereastră de terminal pe desktopul Linux apăsând Ctrl + Alt + T pe desktop. Sau, căutați „Terminal” în meniul aplicației și lansați-l în acest fel.

Odată ce fereastra terminalului este deschisă, urmați instrucțiunile de instalare de mai jos, care corespund cu sistemul de operare Linux pe care îl utilizați în prezent pentru a configura dependențele Joycond.

Ubuntu/Debian

Atât pe Ubuntu, cât și pe Debian, pachetul „libevdev-dev” trebuie instalat. De asemenea, va trebui să aveți instalat Git, precum și orice instrumente de creare a programelor.

  Cum se instalează tema Vimix GTK pe Linux

Notă: Pe Debian, va trebui să vă actualizați nucleul la 5.10 sau mai recent. În caz contrar, va trebui să instalați manual driverul Hid Nintendo în nucleu. Apoi, pentru cele mai bune rezultate, faceți upgrade la Debian 11.

sudo apt install build-essential cmake libevdev-dev git

Pentru mai multe îndrumări cu privire la dependențele de care veți avea nevoie pentru a construi acest driver pe Ubuntu sau Debian, vă rugăm să consultați pagina oficială Github pentru Joycond.

Fedora

Dacă intenționați să utilizați Joycond pe Fedora, va trebui să instalați câteva pachete pentru a rula driverul Joycond, precum și instrumentele de dezvoltare necesare pentru a construi software-ul în compilator.

sudo dnf groupinstall @development-tools @development-libraries

sudo dnf install git cmake libevdev-devel libudev-devel

Arch Linux

Cei de pe Arch Linux au noroc când vine vorba de Joycond. După cum se dovedește, există un pachet AUR pentru driverul Switch Pro deja configurat și gata de instalare. Se va ocupa de toate dependențele, precum și de construirea codului.

Pentru a-l instala, introduceți comenzile de mai jos una după alta în fereastra terminalului.

sudo pacman -S git base-devel git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

trizen -S joycond-git

Obținerea Joycond

Acum că dependențele sunt instalate, Joycond poate fi instalat. Îndreptați-vă spre pagina driverului și urmați instrucțiunile de construire de acolo pentru a-l face să funcționeze.

Cablat

Asocierea controlerului Switch Pro la sistemul dumneavoastră Linux prin USB este incredibil de ușoară. Nu există cercuri prin care să sari prin Bluetooth sau ceva de genul ăsta. Pentru a utiliza controlerul, procedați în felul următor.

Mai întâi, obțineți un cablu USB-C și conectați-l la computerul dvs. Linux. Veți avea nevoie de unul dintre aceste cabluri pentru controlerul Switch Pro.

  4 aplicații grozave pentru a lua notițe pe Linux

Când cablul USB-C este conectat atât la controlerul Switch Pro, cât și la computer, Linux ar trebui să-l recunoască, datorită driverului Joycond. De aici, te vei putea bucura de jocurile tale!

Fără fir

Conectarea Switch Pro la un computer prin Bluetooth este puțin mai complexă. Pentru a începe, opriți comutatorul sau plasați-l într-o altă cameră, astfel încât controlerul să nu se poată conecta la el. Apoi, conectați adaptorul Bluetooth la computerul Linux și asigurați-vă că Bluetooth este activat.

După ce este activat, deschideți aplicația de conexiune Bluetooth pe Linux. Apoi, apăsați butonul circular de pe spatele comutatorului pentru a-l pune în modul de asociere. Când dispozitivul este plasat în modul de asociere, ar trebui să apară ca un dispozitiv care poate fi asociat în meniul Bluetooth.

Selectați dispozitivul controler Switch Pro din meniul Bluetooth cu mouse-ul. Când faceți clic pe dispozitivul din meniu, acesta se va asocia. Odată ce dispozitivul este asociat, veți putea să jucați jocuri folosindu-l.

Configurarea Switch Pro pentru Steam

Asocierea controlerului Switch Pro nu este tot ce trebuie să faceți dacă doriți să jucați cu el pe Steam. De asemenea, va trebui să-l configurați în meniul controlerului Steam; în caz contrar, este posibil ca jocurile să nu funcționeze corect.

Configurarea controlerului Switch Pro în steam este destul de ușoară, datorită interfeței de utilizare atentă a Steam. Deschideți „Setări” și selectați „Setări generale ale controlerului”. Apoi, selectați opțiunea „Switch Pro Configuration Support”.

Când ați configurat controlerul Switch Pro cu Steam, dispozitivul va putea funcționa ca controler de joc pe sistemul dvs. Linux cu orice joc video pe care îl instalați.

  Cum să porniți automat serviciile la boot în Linux?

Bucurați-vă de jocuri pe computer cu controlerul Switch Pro pe Linux!