09/26/2023

Cum să activați zoom-ul 2x în senzor pe Samsung Galaxy S23

Gama Samsung Galaxy S23 include o gamă impresionantă de camere și se numără printre cele mai bune smartphone-uri emblematice care vor fi lansate în 2023. Cu Galaxy S23 Ultra, obțineți performanțe de zoom de neegalat pe care foarte puține telefoane de pe piață le pot egala. Acum, Samsung a îmbunătățit și mai bine performanța de zoom a lui Galaxy S23, folosind camera principală de înaltă rezoluție pentru a oferi zoom de 2x în senzor.

Deci, ce este zoomul în senzor? Ce îl face atât de special față de zoom-ul obișnuit? Și cum îl folosești pe Galaxy S23? Citiți mai jos pentru a afla.

Ce este zoom-ul de calitate optică de 2x al senzorului Samsung Galaxy S23?

Seria Galaxy S23 oferă o gamă largă de opțiuni de cameră. Samsung folosește senzori de înaltă rezoluție de 50 MP pe S23 și S23+ obișnuit, în timp ce Galaxy S23 Ultra are un shooter principal uimitor de 200 MP. Întreaga gamă S23 are o cameră cu zoom optic de 10 MP 3x, iar Ultra are și un shooter periscop de 10x.

O opțiune de zoom digital 2x era deja pe seria Galaxy S23, iar acum Samsung a îmbunătățit-o și mai bine cu actualizarea din august 2023, folosind un nou sistem de zoom în senzor.

Deci, ce este zoomul în senzor? Anterior, când capturați fotografii cu zoom 2x pe S23, camera fotografia o fotografie de 12 MP cu pixeli, decupa imaginea pentru a aplica efectul de zoom și apoi îmbunătăți și redimensiona rezultatul folosind AI. Aceasta înseamnă că cadrul inițial nu a avut niciodată 12 milioane de pixeli de date, așa că calitatea lui ar avea un impact vizibil.

  Cum să faci legătura cu alte diapozitive într-o prezentare PowerPoint

Cu zoom în senzor, camera captează o fotografie la o rezoluție mai mare de 50 MP și apoi aplică zoom-ul de 2x prin decuparea în centrul fotografiei. Cadrul este apoi procesat înainte ca imaginea finală să fie prezentată. Acesta este un zoom fără pierderi, deoarece fotografia capturată are 12 milioane de pixeli de date, deci va avea o calitate mult mai bună decât o fotografie capturată folosind zoom digital 2x.

O cameră teleobiectivă dedicată va captura în continuare fotografii mai bune la zoom 2x. Însă zoomul în senzor oferă un compromis frumos, imaginea rezultată fiind mai bună decât o fotografie mărită digital. Zoom-ul în senzor demonstrează că camera de 200 MP a lui Galaxy S23 Ultra nu este un truc.

Deoarece funcția necesită un senzor de cameră de înaltă rezoluție, este disponibilă numai pe anumite telefoane. Pe lângă Galaxy S23, Google Pixel 7 este celălalt telefon emblematic notabil din ecosistemul Android care oferă această funcționalitate.

Există un dezavantaj la zoom-ul în senzor. Deoarece fotografia este capturată la rezoluție înaltă, este posibil să nu aibă același interval dinamic și niveluri de zgomot ca o imagine capturată de un teleobiectiv 2x dedicat sau de trăgătorul principal.

Cum să activați zoom-ul 2x al senzorului Samsung Galaxy S23

Înainte de a urma pașii de mai jos, asigurați-vă că Galaxy rulează pe firmware-ul din august 2023 sau mai nou. De asemenea, luați cea mai recentă versiune Camera Assistant din Galaxy Store. Aplicația oferă mai multe opțiuni avansate care vă permit să faceți fotografii mai bune de pe telefonul Galaxy.

 • Deschideți aplicația Camera Assistant pe Galaxy S23.
 • Activați zoom-ul de decupare de calitate optică.
 • Lansați aplicația Samsung Camera pe telefon. Ar trebui să vedeți acum o opțiune 2x în bara de zoom de pe vizor.
 • Pe lângă modul Foto, opțiunea de zoom 2x va apărea în vizor în timp ce înregistrați videoclipuri de până la 4K, 30 fps. Opțiunea de zoom 2x este disponibilă și în modul Super Steady.
 •   Cum să remediați „Încredeți-vă în acest computer” care nu apare cu un iPhone

  Este surprinzător faptul că Samsung necesită utilizarea Camera Assistant pentru a activa zoom-ul de calitate optică pe seria Galaxy S23. Cu toate acestea, această adăugare vă va permite să faceți fotografii și mai bune, mai ales că zoom-ul 2x este excelent pentru a realiza portrete și fotografii de prim-plan ale subiecților.

  De asemenea, ar trebui să verificați primele setări ale camerei Galaxy S23 Ultra pentru a le modifica pentru a profita la maximum de diferitele sale shootere.

  Faceți fotografii cu zoom mai bune pe Galaxy S23

  Datorită unui senzor optic 3x dedicat și unei camere periscop 10x pe Ultra, seria Galaxy S23 a oferit performanțe excelente de zoom. Adăugând zoom de 2x în senzor, Samsung a îmbunătățit și mai mult capacitățile camerei telefoanelor sale emblematice din 2023 și acum puteți captura la orice nivel de zoom între 1x și 10x, fără a afecta calitatea imaginii.

  x