Cum deschid un port pe Windows Firewall?

Firewall-urile sunt acolo pentru a vă proteja de amenințările de pe internet (atât traficul de pe internet, cât și de la aplicațiile locale care încearcă să obțină acces atunci când nu ar trebui). Uneori, totuși, veți dori să permiteți traficul altfel restricționat prin firewall. Pentru a face acest lucru, va trebui să deschideți un port.

Când un dispozitiv se conectează la un alt dispozitiv dintr-o rețea (inclusiv internetul), acesta specifică un număr de port care îi permite dispozitivului receptor să știe cum să gestioneze traficul. În cazul în care o adresă IP arată traficul cum se ajunge la un anumit dispozitiv dintr-o rețea, numărul portului îi indică dispozitivului care primește acest program. În mod implicit, majoritatea traficului nesolicitat de pe internet este blocat de Windows Firewall. Dacă rulați ceva de genul unui server de jocuri, ar putea fi necesar să deschideți un port pentru a permite acel tip de trafic prin firewall.

Notă: Acest articol vă arată cum să deschideți un port pe firewall-ul unui anumit computer pentru a permite traficul. Dacă aveți un router în rețea (ceea ce probabil aveți), va trebui, de asemenea, să permiteți același trafic prin acel router prin redirecționare. portul de acolo.

Cum se deschide un port pe Windows 10

Făcând clic pe Start, tastați „Windows Firewall” în caseta de căutare, apoi faceți clic pe „Windows Defender Firewall”.

Odată ce Windows Firewall se deschide, faceți clic pe „Setări avansate”.

Aceasta lansează Windows Defender Firewall cu Advanced Security. Faceți clic pe categoria „Reguli de intrare” din stânga. În panoul din dreapta, faceți clic pe comanda „Regulă nouă”.

  Cum să eliminați Bing Search din Windows 11 și 10

Dacă trebuie să deschideți o regulă pentru traficul de ieșire, în loc să faceți clic pe „Regula de intrare”, ați face clic pe „Regula de ieșire”. Majoritatea aplicațiilor sunt destul de bune pentru a-și crea propriile reguli de ieșire atunci când le instalați, dar s-ar putea să întâlniți ocazional una care nu poate.

Pe pagina Rule Type, selectați opțiunea „Port” și apoi faceți clic pe „Next”.

Pe ecranul următor, va trebui să alegeți dacă portul pe care îl deschideți utilizează protocolul de control al transmisiei (TCP) sau protocolul de datagramă utilizator (UDP). Din păcate, nu vă putem spune în mod specific pe care să utilizați, deoarece diferite aplicații folosesc protocoale diferite. Numerele de porturi pot varia de la 0 la 65535, porturile de până la 1023 fiind rezervate pentru servicii privilegiate. Puteți găsi o listă neoficială a (cele mai multe) porturi TCP/UDP pe pagina Wikipediași puteți căuta, de asemenea, aplicația pe care o utilizați. Dacă nu puteți determina protocolul specific de utilizat pentru aplicația dvs., puteți crea două reguli noi de intrare — una pentru TCP și una pentru UDP.

Selectați opțiunea „Porturi locale specifice” și apoi introduceți numărul portului în câmpul furnizat. Dacă deschideți mai multe porturi, le puteți separa prin virgule. Dacă trebuie să deschideți o serie de porturi, utilizați o cratimă (-).

Faceți clic pe „Următorul” când ați terminat.

Pe pagina următoare, faceți clic pe „Permiteți conexiunea”, apoi faceți clic pe „Următorul”.

Notă: pentru acest ghid, vom folosi opțiunea „Permiteți conexiunea”, deoarece avem încredere în conexiunea pentru care creăm o regulă. Dacă doriți mai multă liniște, regula „Permiteți conexiunea dacă este sigură” folosește securitatea protocolului Internet (IPsec) pentru a autentifica conexiunea. Puteți încerca această opțiune, dar multe aplicații nu o acceptă. Dacă încercați opțiunea mai sigură și nu funcționează, puteți oricând să reveniți și să treceți la una mai puțin sigură.

  Cum să extrageți imagini de fundal dintr-un fișier temă pe Windows 10

Apoi, alegeți când se aplică regula și faceți clic pe „Următorul”. Puteți alege una sau toate dintre următoarele:

Domeniu: Când un computer este conectat la un controler de domeniu, Windows poate autentifica accesul la domeniu.
Privat: Când un computer este conectat la o rețea privată, cum ar fi o rețea de acasă sau o rețea în care aveți încredere.
Public: atunci când un computer este conectat la o rețea deschisă, cum ar fi o cafenea, un aeroport sau o bibliotecă, la care oricine se poate alătura, iar securitatea este necunoscută pentru tine.

În fereastra finală, dați noii reguli un nume și o descriere opțională, mai detaliată. Faceți clic pe „Terminare” când ați terminat.

Dacă doriți să dezactivați regula în orice moment, localizați-o în lista de reguli de intrare sau de ieșire, faceți clic dreapta pe ea, apoi faceți clic pe „Dezactivați regula”.

Cam despre asta e. Dacă trebuie să deschideți orice alte porturi pentru un alt program sau cu o regulă diferită, repetați pașii de mai sus folosind un alt set de porturi pentru a deschide.