Cum să creați și să utilizați note lipicioase pe Mac

Aplicația Stickies pentru macOS vă oferă Sticky Notes pentru desktop, transformând Mac-ul într-un buletin virtual și permițându-vă să notați fragmente scurte de text pentru a le aminti mai târziu. Notele sunt specifice desktopului, așa că le puteți organiza așa cum doriți și își vor păstra aspectul și conținutul chiar și după închiderea aplicației.

Începeți cu Stickies

Stickies este o aplicație veche, iar versiunile recente de macOS au îngropat-o în folderul „Altele”, împreună cu o mulțime de alte utilitare. Îl puteți lansa de aici sau căutându-l în Spotlight.

Imediat vi se vor prezenta două exemple de note care conțin câteva instrucțiuni și care arată cum vor arăta Stickies pe desktop.

Puteți fie să editați aceste note, fie să le închideți și să le creați proprii selectând Fișier > Notă nouă (sau apăsând Command+N).

Odată ce ați făcut o notă nouă, puteți scrie ceea ce doriți și puteți utiliza toate formatările pe care le-ați folosi în TextEdit sau în aplicația Notes.

Aranjarea Notelor

Stickies-urile pot fi îngropate sub toate ferestrele pe care le aveți deschise, așa că le puteți seta să se afișeze mereu deasupra activând „Float on Top” din meniul Fereastră.

Va trebui să faceți acest lucru pentru fiecare notă, așa că folosirea Opțiuni+Comandă+F vă poate economisi câteva clicuri.

Dacă nu doriți ca notele să vă blocheze ecranul, le puteți face translucide din același meniu sau cu Opțiune+Comandă+T. De asemenea, le puteți restrânge din meniul Fereastră sau cu Command+M sau făcând dublu clic pe bara de titlu a notei:

  8 cele mai bune baze de date vectoriale pentru a dezlănțui adevăratul potențial al AI

Acest lucru este util și vă va face notele mult mai mici, permițându-vă să păstrați mai multe dintre ele pe desktop fără a afecta utilizarea restului sistemului. Puteți chiar să le sortați automat și să le aranjați într-o listă în colțul din stânga sus, folosind meniul „Aranjare după” din setările ferestrei.

Deși nu există nicio opțiune de a schimba locul în care le aranjează, deoarece plasarea din stânga sus blochează bara de titlu a multor aplicații, este totuși o caracteristică destul de utilă pentru a menține lucrurile organizate.

De asemenea, puteți schimba culoarea din meniul „Culoare” sau cu Command+1 până la Command+6:

Sunteți limitat la culorile clasice Post-It, dar sunt suficiente pentru o categorizare de bază.

Salvarea notelor dvs

Stickies va salva automat fiecare modificare pe care o faceți în notele dvs., astfel încât să vă puteți simți liber să închideți aplicația sau să reporniți Mac-ul fără a pierde nimic. Singura modalitate de a scăpa definitiv de o notă este să faceți clic pe caseta din colțul din stânga sus al notei. Acest lucru vă va cere să salvați atunci când încercați să închideți nota, permițându-vă să stocați conținutul ca fișier text. Nu există opțiune „Salvare” în meniul Fișier, dar puteți utiliza „Exportare text”, care va face același lucru.

Dacă preferați să treceți la utilizarea aplicației Notes, puteți exporta toate Stickies-urile actuale în Note din meniul fișier selectând „Export All to Notes”.

Acestea vor apărea în aplicația Note sub un nou folder numit „Note importate”.

Unele lucruri pot arăta puțin diferit, dar ar trebui să-și păstreze formatarea și să fie sortate după culori în foldere separate.

  Cele mai bune 10 camere 360 ​​pentru a fotografia din orice unghi