09/26/2023

Creat pentru conversații fără efort și sigure

Instagram este cunoscut pentru că experimentează diferite funcții.

În timp ce unele caracteristici sunt inovația lor, unele au fost modelate după alte platforme de social media. Una dintre inspirațiile lor a fost modul Vanish, care a fost preluat din mesajele cu auto-ștergere ale Snapchat. Dacă ați folosit Snapchat, știți că mesajele schimbate în aplicație sunt șterse după 24 de ore.

Impermanența mesajelor este ceea ce face Snapchat unic. Instagram și-a identificat rapid alura și a inclus USP-ul Snapchat în cadrul său. Mișcare inteligentă, dacă mă întrebați pe mine, pentru că funcția a fost salutată de utilizatori cu brațele deschise.

În această postare, acopăr tot ce trebuie să știți despre funcția de mesagerie secretă a Instagram, unde nimic nu este permanent – oferindu-vă un spațiu sigur pentru a vă exprima mintea.

De ce Instagram domnește suprem în rețelele sociale

Instagram a fost lansat în 2010, iar în ultimii 13 ani, a devenit una dintre cele mai mari platforme de social media din lume. Are peste 1,22 miliarde de utilizatori activi la nivel global și este un centru principal pentru mulți utilizatori personali și profesioniști pentru a-și împărtăși viața.

Este al 8-lea cel mai vizitat site la nivel global, cu aproximativ 4,25 miliarde de vizite lunare. Mai mult, Instagram continuă să fie cea mai descărcată aplicație de pe planetă. Aceste statistici vorbesc mult despre popularitatea absolută a Instagram și influența sa asupra publicului de pe internet.

Popularitatea Instagram constă în natura sa hipervizuală, unde imaginile vorbesc într-adevăr mai tare decât cuvintele. Conținutul de aici este mult mai captivant și mai atrăgător decât orice altă platformă care se concentrează mai degrabă pe conținut scris decât pe elemente vizuale.

Funcții precum poveștile, postările și rulotele de pe Instagram stimulează implicarea ca un nebun și poți câștiga cu ușurință mai mulți urmăritori. Deși s-a inspirat pe furiș din diverse funcții din alte aplicații de social media, cum ar fi Facebook, Snapchat și chiar Twitter (da, ne uităm la tine, Threads), Instagram le-a făcut pe deplin proprii acum pentru că utilizatorii le iubesc 😍 .

  Cum se instalează Ubuntu Core pe Raspberry Pi

Una dintre caracteristicile lor inspirate este modul Vanish, care a fost preluat de pe Snapchat. Citiți mai departe pentru a afla ce este modul Vanish, cum să-l activați și lucruri de reținut când utilizați funcția.

Ce este modul Vanish pe Instagram?

Modul Vanish vă permite să faceți schimb de mesaje, videoclipuri, fotografii, meme-uri, GIF-uri, role și alt conținut, toate acestea dispar când chatul se termină sau dacă modul Vanish este dezactivat. Acest lucru face conversația secretă și temporară. De asemenea, împiedică alte părți să spioneze în chat-ul dvs., deoarece dispare atunci când dezactivați funcția.

Cea mai bună parte este că orice despre care vorbiți în timp ce modul Vanish este activat nu poate fi partajat, copiat sau salvat. Odată ce funcția este dezactivată, toate mesajele mor🪦 odată cu chatul. În timp ce este posibil să faceți o captură de ecran în modul Vanish, veți fi notificat, la fel ca pe Snapchat.

Acest lucru vă oferă mai multă siguranță și libertate de a vă exprima fără să vă faceți griji că „fii urmărit”.

Caracteristicile modului Vanish

Modul Vanish este o modalitate ingenioasă de a vă păstra mesajele secrete și protejate. Iată câteva beneficii de care vă puteți bucura în momentul în care activați funcția:

#1. Mesaje care dispar ✉️

Caracteristica principală a modului Vanish este că toate mesajele partajate în timp ce funcția este activată dispar atunci când oricare dintre părți iese din chat sau dacă este dezactivată manual. Niciun mesaj, fotografii, videoclip, bobină sau GIF nu este permanent dacă acest mod este activat.

Dacă nu doriți ca nimeni să vă curieze mesajele sau dacă doriți să aveți o singură conversație secretă, această funcție este perfectă. Vă oferă un sentiment sporit de libertate și intimitate.

Citiți și: Cum să ștergeți permanent contul de Instagram

#2. Notificări capturi de ecran 🔔

Deși nu puteți salva, copia sau redirecționa mesajele partajate în modul Vanish, puteți face cu ușurință capturi de ecran. Dar aici este prinderea. În momentul în care faceți captura de ecran, cealaltă parte va fi anunțată despre aceasta. Acest lucru se face pentru a adăuga un alt nivel de confidențialitate în timp ce funcția este activată.

În chatul Instagram normal, nu este trimisă nicio notificare când este capturată o captură de ecran. Deci, ai ști când prietenul tău a făcut o captură de ecran a conversației tale și ai fi tras la răspundere pentru aceasta!

  Care este browserul dvs. preferat pentru smartphone? [Poll]

#3. Disponibil numai pe chaturile private 🔒

Modul Vanish poate fi activat numai pentru chat-urile private, nu pentru chat-urile de grup. Mai mult, cele două părți care se angajează într-o conversație cu modul Vanish activat trebuie să fie conectate, ceea ce înseamnă că ambele trebuie să se urmeze pe platformă.

Instagram a adăugat această condiție pentru a se asigura că nimeni nu primește mesaje sau fotografii nesolicitate de la persoane aleatorii, sporind confidențialitatea tuturor utilizatorilor. Veți avea o alegere completă dacă doriți sau nu să acceptați conversația cu modul Vanish. Simțiți-vă liber să refuzați și cererea.

#4. Modul întunecat 🌙

Trecerea la modul Vanish transformă chat-ul în modul întunecat, cu unele emoji-uri care cad din partea de sus în jos a ecranului. Acesta este principalul indiciu că ați activat mesajele care dispar.

Dacă ați activat deja modul întunecat pe Instagram, veți fi notificat cu un mesaj „ați activat modul dispariție”.

În general, modul Vanish este o modalitate excelentă de a alunga snoopers și de a avea o conversație privată și temporară cu prietenii tăi. Activarea acestuia este și destul de simplă!

Cum să activați modul Vanish

Iată cum să activați și să dezactivați modul Vanish pe Instagram în doar 5 pași simpli:

Pasul 1: Lansați aplicația Instagram pe telefon și atingeți butonul din dreapta sus (secțiunea DM).

Pasul 2: Din lista dvs. de DM, alegeți utilizatorul cu care doriți să aveți o conversație privată și deschideți chatul cu acesta.

Pasul 3: în chat, pune degetul oriunde pe ecran și glisează în sus. Dacă procedați corect, ar trebui să vedeți mesajul în partea de jos Glisați în sus pentru a activa modul Vanish, urmat de Eliberare pentru a activa modul Vanish.

Pasul 4: Dacă ați făcut corect, ecranul se va întuneca, iar în partea de sus a chat-ului, veți vedea modul Vanish. Toate celelalte mesaje vor dispărea și veți primi un nou chat. Orice trimiteți sau primiți de aici înainte va dispărea automat după ce utilizatorul îl va vedea.

Pasul 5: Dacă doriți să dezactivați modul Vanish, glisați din nou în sus, așa cum ați făcut pentru a-l activa. Ecranul dvs. va reveni la modul de lumină și toate conversațiile secrete pe care le-ați avut vor dispărea.

Este atât de ușor să ai conversații private cu prietenii tăi de pe Instagram. În timp ce Snapchat funcționează pe aceeași premisă, caracteristica de dispariție a Instagram ar putea fi mai bună, deoarece mesajele care dispar sunt mai degrabă o alegere decât o regulă.

  Cum să adăugați și să eliminați teme în Chrome

Puteți alege când sau nu să aveți conversații secrete, oferindu-vă un control imens asupra conversațiilor dvs. cu alții.

Lucruri de reținut când utilizați modul Vanish

Înainte de a-i dezvălui vreun secret prietenului tău folosind modul Vanish, există anumite lucruri de care trebuie să fii atent. Iată câteva condiții sau limitări atașate utilizării caracteristicii:

#1. Fotografiile pot fi făcute folosind dispozitive externe 📱

Deși este imposibil ca cealaltă parte să facă capturi de ecran ale conversațiilor dvs. fără să vă anunțe, ea poate face fotografii ale conversațiilor prin chat folosind dispozitive externe. Instagram nu vă va anunța dacă fac fotografii folosind un alt smartphone, deoarece platforma în sine nu ar ști despre asta.

Așa că cel mai bine este să te angajezi în conversații cu persoane în care ai încredere pentru a păstra confidențialitatea și secretul.

#2. Mesaje temporare ✉️

Pentru a clarifica, odată ce dezactivați modul Vanish, toate mesajele pe care le-ați schimbat vor dispărea pentru totdeauna. Aceste mesaje nu pot fi salvate, copiate sau redirecționate sub nicio formă. Mesajele vor rămâne în sistem până când sunteți în modul Vanish.

#3. Disponibil doar pe Instagram ❗️

Modul Vanish poate fi folosit doar în chat-urile unu-la-unu pe Instagram. Nu îl puteți utiliza în chat-urile de grup sau pe alte platforme decât Instagram, inclusiv Messenger și Facebook. Mai mult, trebuie să vă urmați unul pe altul pentru a activa modul Vanish.

#4. Indisponibil în unele conturi profesionale 🚫

Funcția nu este disponibilă pentru anumite conturi profesionale. Puteți intra în această categorie dacă nu o puteți activa urmând pașii menționați mai sus. Cu toate acestea, persoanele cu conturi personale nu vor avea nicio problemă să îl acceseze.

Gânduri de închidere

Instagram este întotdeauna în topul tuturor noilor funcții pe care le introduce orice platformă de socializare. Dacă le place caracteristica, de obicei o încorporează în platforma lor. Acest lucru poate părea o „copiere” la suprafață, dar este pur și simplu uimitor pentru utilizatorii „noi”, deoarece ne bucurăm de cel mai bun dintre toate platformele într-una singură.

Modul Vanish a fost modelat după mesajele Snapchat care dispar, ceea ce face mai ușor să purtați conversații secrete pe una dintre cele mai populare aplicații de socializare din lume, mai degrabă decât să vă bazați pe Snapchat vechi bun – mai ales dacă ați lăsat în urmă obiceiul de a face snapping.

Acum că știți cum să activați modul Vanish și limitările acestuia, puteți simți un sentiment de intimitate și libertate în timp ce discutați lucruri confidențiale cu prietenii dvs. de pe Instagram.

Apoi, aflați cum să dezactivați sunetul pe cineva pe Instagram și să aveți un feed curat și personalizat.

x