09/26/2023

10 cel mai bun software de management al forței de muncă pentru a economisi timp și resurse

Software-ul de management al forței de muncă nu este doar o altă piesă de tehnologie; este biletul tău pentru a eficientiza operațiunile și a crește eficiența.

Te simți epuizat din cauza jonglarii constantă cu foile de calcul și a dificultăților în a ține evidența programelor și orelor de lucru ale echipei tale? Ei bine, nu ești singur. Lupta este reală și vă poate costa timp și resurse semnificative.

Dar iată un adevăr șocant, companiile care se bazează încă pe metode învechite pentru a-și gestiona forța de muncă, fără să știe, eficiență și bani. Prin urmare, este timpul să implementați strategii eficiente de gestionare a forței de muncă, care vor funcționa ca coloana vertebrală a organizației dvs. înfloritoare.

Un sistem de management al forței de muncă face exact asta și mai mult. Vă poate ajuta să creați programe fără efort, să urmăriți orele angajaților, să optimizați alocarea resurselor și să asigurați conformitatea – totul cu un singur clic. Acest lucru înseamnă că nu mai există dureri de cap, erori manuale sau resurse irosite.

Cu acest tabel rapid, să ne aprofundăm în unele dintre cele mai bune software de management al forței de muncă disponibile pe piață. Și pentru mai multe detalii, aruncați o privire la postarea care urmează!

Caracteristici notabile ale produsuluiConnecteamManagement cuprinzător al echipei, comunicare, creștereClipocitPlatformă unificată pentru HR, IT, automatizare financiarăClockifyUrmărirea timpului, informații despre eficiențăPapaya GlobalOperațiuni globale integrate, managementul salariilorForta de muncaManagementul lucrătorului orar, conformareMicrosoft Teams WFMInstrumente pentru lucrătorii din prima linie, integrare cu MicrosoftADP Workforce Now®Suită pentru toate dimensiunile, conformitate personalizabilăGrozavPreviziune bazată pe inteligență artificială, reprognozare intradayFuse WorkforceSoluție integrată de HR, salarizareVerintDepășirea provocărilor moderne ale forței de muncă

Ce este software-ul de management al forței de muncă?

Software-ul de gestionare a forței de muncă, adesea denumit software WFM, este un instrument puternic care este utilizat pentru a simplifica modul în care organizațiile își gestionează forța de muncă. Este conceput special pentru a simplifica sarcina complexă de gestionare a forței de muncă.

Implementarea unui software WFM este ca și cum ați avea propriul asistent virtual, gestionați programarea angajaților, urmărirea timpului, monitorizarea prezenței și alocarea resurselor fără probleme. Acest software puternic elimină necesitatea proceselor manuale, reducând erorile și economisind timp și resurse valoroase.

Software-ul WFM este un sistem de schimbare a jocului care vă poate salva din haos. Indiferent dacă sunteți o întreprindere mică sau o întreprindere mare, aceasta va revoluționa modul în care lucrați.

Caracteristicile software-ului WFM

Un sistem de management al forței de muncă cuprinde o serie de caracteristici care vă ajută să optimizați funcționarea forței de muncă și să sporiți productivitatea. Unele dintre acestea includ:

  • Programare: software-ul WFM vă poate ajuta să creați și să gestionați eficient programele angajaților. Acesta ia în considerare diverși factori, cum ar fi competențele, disponibilitatea și legile muncii, pentru a asigura niveluri optime de personal.
  • Timp și prezență: Implementarea software-ului WFM vă permite să asigurați acuratețea în urmărirea orelor angajaților. Acest lucru minimizează erorile și garantează conformitatea cu reglementările muncii.
  • Prognoza forței de muncă: Predicția nevoilor de forță de muncă pe baza datelor și tendințelor istorice este benefică. Software-ul WFM utilizează algoritmi avansați pentru a vă ajuta să prognozați cu exactitate cerințele și tendințele.
  • Managementul sarcinilor: gestionarea sarcinilor și proiectelor devine mai eficientă atunci când utilizați software-ul WFM. Această tehnologie asigură că angajaților li se atribuie sarcini adecvate, aliniindu-și abilitățile și disponibilitatea.
  • Gestionarea concediilor: gestionarea concediilor angajaților, fie că sunt planificate sau neplanificate, poate fi complexă. Software-ul WFM simplifică acest proces, asigurând ca operațiunile să funcționeze fără probleme.
  • Analiza performanței: software-ul WFM oferă informații valoroase asupra performanței forței de muncă. Vă permite să urmăriți fără efort valorile esențiale, să identificați zonele care necesită îmbunătățiri și să luați decizii bine informate pe baza datelor disponibile.
  • Conformitate: Aderarea la legile și reglementările muncii este de cea mai mare importanță. Software-ul WFM vă ajută să respectați legile și reglementările, reducând riscurile.
  • Comunicare: comunicarea eficientă este cheia; Software-ul WFM vine cu funcții pentru comunicarea cu angajații, facilitând partajarea informațiilor și actualizărilor.
  Cum puteți remedia oprirea termică Nextbook

În plus, un sistem de management al forței de muncă le permite angajaților să preia controlul asupra programelor lor, solicitările și informațiile pot duce la îmbunătățirea angajamentului, încrederii și productivității. Software-ul WFM include adesea un portal de autoservire pentru angajați, astfel încât aceștia să se poată ocupa în mod proactiv de aspectele legate de managementul muncii lor.

Software de management al forței de muncă vs. software de resurse umane

Când vine vorba de optimizarea operațiunilor dvs. de afaceri, două soluții software joacă un rol esențial – software-ul de management al forței de muncă (WFM) și software-ul de resurse umane (HR).

Deși pot părea similare la prima vedere, acestea servesc unor scopuri distincte și se adresează diferitelor aspecte ale gestionării forței de muncă a organizației dvs.

Diferențele cheie dintre ele sunt:

#1. Concentrare și scop

Software-ul WFM este un instrument specializat care poate eficientiza programarea, poate urmări timpul în mod eficient și poate aloca resurse cu precizie. Scopul său final este să se asigure că organizația dvs. are întotdeauna persoanele potrivite la locul potrivit, la momentul potrivit.

Pe de altă parte, software-ul HR are o sferă mai largă. Acesta acoperă diverse funcții de resurse umane dincolo de gestionarea forței de muncă. Se ocupă cu recrutarea, integrarea angajaților, managementul performanței, administrarea beneficiilor și multe altele.

#2. Funcționalitate

Software-ul WFM poate simplifica programarea forței de muncă, poate urmări orele angajaților, poate prognoza nevoile de forță de muncă și poate gestiona eficient sarcinile și proiectele.

Software-ul HR cuprinde o gamă largă de sarcini legate de HR. Acestea includ integrarea angajaților, gestionarea înregistrărilor angajaților, instruire și dezvoltare, administrarea salariilor și asigurarea conformității cu legile muncii.

#3. Interacțiunea angajaților

Software-ul de management al forței de muncă oferă adesea funcții care oferă angajaților capabilități de autoservire. Acest lucru le permite să își acceseze fără efort programele, să trimită cereri de concediu și să își gestioneze eficient disponibilitatea în funcție de nevoi.

Software-ul de resurse umane este conceput pentru a spori implicarea angajaților, oferind diverse instrumente. Aceste instrumente facilitează evaluarea performanței, ajută la planificarea dezvoltării carierei și îmbunătățesc comunicarea dintre angajați și echipele de resurse umane.

#4. Alocare resurselor

Software-ul WFM asigură alocarea optimă a resurselor prin gestionarea eficientă a forței de muncă și a resurselor disponibile. Prioritizează alocarea resurselor angajaților în funcție de abilitățile și rolul lor de muncă. De asemenea, vă ajută să alocați angajați corespunzători în fiecare tură, asigurându-vă că aveți tot timpul nivelurile de personal potrivite.

Cu toate acestea, software-ul de resurse umane se ocupă de planificarea generală a forței de muncă, inclusiv angajarea, formarea angajaților și progresul în carieră și le alocă eficient resursele.

#5. Timp și prezență

Software-ul WFM este special adaptat pentru urmărirea precisă a timpului și a prezenței, integrându-se adesea cu dispozitive de prezență, cum ar fi scanerele biometrice.

Software-ul de resurse umane se ocupă de diferite sarcini importante legate de timp ale angajaților. Ajută la urmărirea soldurilor de concediu, la gestionarea cererilor de concediu și la gestionarea politicilor de absență.

Acum, să explorăm soluțiile software de top pentru managementul forței de muncă.

Connecteam

Căutați o soluție de management al forței de muncă care se potrivește companiilor de toate dimensiunile? Nu căuta mai departe decât Connecteam!

Cu caracteristicile sale complete, operațiuni optimizate, comunicare îmbunătățită și suport pentru creșterea angajaților, Connecteam simplifică managementul echipei. Indiferent dacă echipa dvs. nu are birou sau se bazează pe birou, veți găsi interfața intuitivă și instrumentele robuste ușor de utilizat.

Menține-ți echipa conectată prin chat în aplicație, actualizări și un director. Connecteam vă permite să planificați și să distribuiți fără probleme schimburile cu funcții precum geofencing și ture recurente. De asemenea, puteți monitoriza orele lucrate folosind un ceas digital, ștampile GPS ale angajaților și integrări cu sistemele de salarizare.

Îmbunătățiți abilitățile angajaților cu cursuri, chestionare și partajare de documente. Instrumentul vă ajută, de asemenea, cu gestionarea sarcinilor pentru a asigura finalizarea la timp a sarcinilor. Connecteam oferă un plan pentru afaceri mici care este gratuit pe viață, oferind acces deplin la toate hub-urile și funcțiile adaptate pentru întreprinderile mici.

  Cum să utilizați Quora Marketing pentru a stimula afacerile cu tactici strategice de întrebări și răspunsuri

Clipocit

Experimentați gestionarea eficientă și cuprinzătoare a forței de muncă cu Clipocitplatforma automatizată și integrată a lui.

Această platformă WFM unificată vă va ajuta să vă gestionați toate operațiunile cu forța de muncă, de la HR și IT până la finanțe. Este conceput pentru a automatiza sarcini precum onboarding, offboarding și tot ce se află între ele.

Rippling are capabilități care vă ajută să vă gestionați forța de muncă, indiferent dacă sunteți o echipă de 2 sau peste 2.000. Puteți centraliza datele angajaților și puteți gestiona fără probleme angajații și contractorii din întreaga lume, asigurând conformitatea.

Software-ul WFM facilitează configurarea și gestionarea ușoară a diferitelor aplicații pentru angajați și supraveghează de la distanță dispozitivele angajaților, sporind securitatea. În plus, Rippling simplifică operațiunile financiare prin urmărirea și rambursarea cheltuielilor în mai multe valute.

Clockify

Un software de top pentru managementul forței de muncă, Clockify este un instrument puternic care combină fără efort soluțiile de urmărire a timpului și de gestionare a forței de muncă, oferindu-vă o imagine clară asupra eforturilor și productivității echipei dumneavoastră.

Cu interfața sa ușor de utilizat și caracteristicile robuste, Clockify este un activ indispensabil pentru companiile care se străduiesc pentru eficiență și transparență. Oferă urmărirea orelor de lucru în timp real cu un cronometru digital, împreună cu înregistrări săptămânale în foaia de pontaj pentru raportare precisă.

Gestionarea vizuală a blocurilor de timp și a programelor ajută la optimizarea alocării resurselor. Perspectivele software-ului despre cine lucrează la anumite sarcini și urmărirea GPS pentru șantierele și rutele de lucru îmbunătățesc monitorizarea productivității.

Papaya Global

Raționalizați operațiunile globale și gestionarea salariilor cu ajutorul Papaya Globalplatforma integrată a lui. Oferă o soluție cuprinzătoare de gestionare a forței de muncă care eficientizează operațiunile globale prin integrarea managementului salariilor și al forței de muncă într-o singură platformă unificată.

Beneficiați de o rețea de furnizori locali verificați pentru operațiuni fără întreruperi. Platforma permite salarizarea globală automatizată, permițându-vă să gestionați furnizorii existenți fără efort. Puteți finanța portofele electronice în diverse valute și vă puteți plăti forța de muncă în moneda preferată.

Încorporați, gestionați și plătiți fără probleme angajații din peste 160 de țări printr-un singur panou, asigurând plăți precise și conforme în monedele locale. Conectorii de integrare pentru instrumente precum Workday și Netsuite vă vor ajuta, de asemenea, să vă îmbunătățiți eficiența.

Papaya Global oferă o opțiune demo gratuită pentru utilizatorii interesați care doresc să exploreze instrumentul.

Forta de munca

Forta de munca este o platformă robustă concepută pentru a satisface afacerile cu lucrători pe oră. Oferă o suită cuprinzătoare de instrumente pentru a spori eficiența operațională și conformitatea.

De la programare până la managementul ciclului de viață al angajaților, Workforce simplifică complexitatea managementului forței de muncă, menținând în același timp companiile aliniate cu legile muncii. De asemenea, vă va ajuta să alocați eficient sarcinile și să gestionați programul angajaților, garantând înregistrări precise de prezență și alocarea optimă a sarcinilor.

Platforma sprijină întreaga călătorie a angajaților, de la onboarding la offboarding, eficientizarea proceselor de resurse umane. Rămâneți informat despre performanța angajaților și măsurătorile de implicare pentru a promova un mediu de lucru productiv.

Forța de muncă oferă soluții personalizate pentru programare, resurse umane și salarizare. Aceste soluții cuprind caracteristici precum prognoza forței de muncă, integrarea, urmărirea timpului și a prezenței, procesarea și gestionarea salariilor, precum și raportarea conformității.

Software-ul Microsoft Teams WFM

Software-ul Microsoft Teams WFM oferă instrumente agile adaptate lucrătorilor din prima linie, sporind performanța organizațională prin procese simplificate și comunicare eficientă.

Această platformă intuitivă cuprinde totul, de la programarea schimburilor până la colaborarea perfectă într-o singură experiență ușor de utilizat. Acesta integrează API-urile Microsoft Graph pentru a oferi informații esențiale lucrătorilor din prima linie, facilitând o mai bună luare a deciziilor.

Software-ul Microsoft Teams WFM încorporează conectori Shifts open-source, permițându-vă să personalizați programarea în funcție de cerințele afacerii. De asemenea, oferă compatibilitate cu soluții binecunoscute de gestionare a forței de muncă, cum ar fi Blue Yonder și Zebra-Reflexis, asigurând o integrare perfectă în fluxurile de lucru existente.

Acest software echipează companiile cu instrumente agile, adaptate lucrătorilor din prima linie. Acest lucru îmbunătățește performanța organizațională prin procese simplificate și comunicare eficientă printr-o interfață intuitivă cu utilizatorul. Interfața cu utilizatorul este simplă, promovând adoptarea rapidă a funcționalităților instrumentului și un sentiment de comunitate în rândul lucrătorilor.

  Cum va trece Mac-ul de la Intel la cipurile ARM proprii ale Apple

ADP Workforce Now®

Oferind o suită cuprinzătoare, adaptată pentru companii de toate dimensiunile, ADP Workforce Now® este conceput pentru a optimiza managementul forței de muncă. Această platformă eficientizează operațiunile, de la urmărirea timpului până la salarizare, facilitând managementul eficient al echipei.

Personalizați platforma pentru a respecta cerințele specifice de conformitate, inclusiv ordonanțe de programare corectă și legile privind munca și odihna. Obțineți informații utile prin tablouri de bord personalizabile, algoritmi predictivi și date de referință, încurajând luarea deciziilor în cunoștință de cauză. Integrați perfect cu sistemele de gestionare a salariilor, impozitelor, resurselor umane și a beneficiilor, asigurând o experiență coerentă de gestionare a forței de muncă.

ADP Workforce Now® oferă o gamă largă de planuri de preț, inclusiv opțiuni Select, Plus și Premium, adaptate pentru a satisface diverse nevoi de afaceri.

Grozav

Grozav oferă un sistem de management al forței de muncă care îmbină perfect inteligența artificială cu funcționalități ușor de utilizat. Platforma permite companiilor să anticipeze cererea și să optimizeze operațiunile forței de muncă, de la programare la planificare pe termen lung.

Cu peste 40 de algoritmi patentați, Nice asigură prognoze și programări precise și ajută la creșterea eficienței. Aprobarile automate pentru licitarea în schimburi, timpul liber și cererile de tranzacții stimulează participarea și eficientizează operațiunile.

Platforma include funcții precum fluxuri de lucru automatizate, reprognozare intraday și rapoarte complete de business intelligence. Acceptă adaptabilitatea agenților prin auto-programare mobilă și ajustări în timp real. În plus, modelarea proactivă a scenariilor complexe de forță de muncă asigură niveluri optime de personal.

Fuse Workforce

Experimentați beneficiile unei soluții integrate de resurse umane și salarizare – Fuse Workforce pentru a spori eficiența operațională și acuratețea pentru întreprinderi de diferite dimensiuni.

Acest instrument puternic WFM oferă o combinație cuprinzătoare de funcționalități HR și servicii de salarizare, oferind o soluție integrată care eficientizează toate operațiunile dvs. de afaceri. Poate gestiona fără probleme urmărirea prezenței, procesarea salariilor și acuratețea datelor, eliminând nevoia de procese manuale și foi de calcul.

Cu Fuse Workforce, companiile pot integra timpul, prezența și salarizarea într-o singură soluție, rezultând un management mai eficient al resurselor umane. Platforma asigură gestionarea consecventă a datelor HR și oferă informații în timp real pentru a facilita luarea deciziilor în cunoștință de cauză.

În plus, Fuse Workforce este personalizabil pentru a se potrivi nevoilor organizaționale în evoluție. De asemenea, îi oferă angajaților dvs. instrumente de autoservire, astfel încât aceștia să se poată ajuta singuri cu probleme comune.

Verint

Navigarea prin complexitățile managementului forței de muncă devine semnificativ mai ușoară Soluția robustă a lui Verint. Oferă instrumentele și capabilitățile care ajută companiile să depășească provocările în continuă schimbare ale managementului modern al forței de muncă.

Platforma robustă Verint vă poate simplifica activitățile de gestionare a forței de muncă și poate optimiza performanța. Îmbrățișați avantajele implementării cloud cu Verint și asigurați-vă accesul continuu la cele mai recente funcții și îmbunătățiri.

Cu Verint, puteți asigura performanțe optime și operațiuni simplificate, deoarece oferă un set puternic de caracteristici. Caracteristicile sale includ capacitatea de a atribui indivizi în ture în funcție de cerințele dinamice ale clienților, oferind agenților programe și sarcini adaptabile pentru a îmbunătăți retenția personalului.

Aplicațiile mobile ale platformei le permit agenților să facă ajustări rapide ale programului din mers, inclusiv schimburi de ture și schimbarea sarcinilor. Fișele de punctaj pentru managementul forței de muncă de la Verint oferă informații despre eficiența angajaților și domeniile de îmbunătățire.

Concluzie

Într-o lume extrem de competitivă, în care eficiența contează mai mult ca niciodată, adoptarea instrumentelor potrivite vă poate remodela jocul de gestionare a forței de muncă. Soluțiile software de management al forței de muncă menționate mai sus nu numai că vă pot economisi timp și resurse, dar vă pot optimiza și operațiunile.

Cu puterea software-ului WFM la îndemână, vă puteți lua rămas bun👋 zilelor de alocare a forței de muncă manuale și de documente obositoare. Deoarece timpul și resursele dvs. sunt valoroase, investiți-le acolo unde contează cel mai mult folosind acest software.

Astfel, alegeți cel mai bun software de gestionare a forței de muncă în funcție de nevoile și bugetul organizației dvs. și experiența operațiunilor optimizate, eficiență și productivitate mai bune și asigurați conformitatea.

În continuare, cele mai bune platforme de experiență pentru angajați pentru un loc de muncă pozitiv.

x