12/03/2023

Comutare de putere pentru gravare și tăiere optime

The iKier K1 Pro Max își propune să ofere un pachet all-in-one pentru cei care doresc să înceapă sau să își modernizeze gravarea și tăierea cu laser. Cu funcții utile de utilizare și un sistem de asistență cu aer, acesta prezintă un punct de intrare interesant pentru cei care doresc să dezvolte o afacere sau să-și extindă explorarea materială.

iKier K1 Pro Max

Pentru cei care caută un set robust de opțiuni de la gravatorul lor cu laser, iKier K1 Pro Max oferă funcții pentru a vă simplifica fluxul de lucru. Cu o placă de bază pe 32 de biți, o putere laser comutabilă de 24 W sau 48 W și o asistență de aer inclusă, există mult control atunci când alegeți cel mai bine modul de abordare a unei lucrări de gravură sau laser. Pentru a ajuta la poziționarea optimă a totul, K1 Pro Max oferă, de asemenea, o axă Z motorizată, poziționare în cruce în infraroșu și opțiunea de focalizare automată. Rulmenții liniari ajută, de asemenea, să susțină viteze mai mari de gravare, iKier K1 Pro Max atingând până la 900 mm/s. În plus, iKier oferă o varietate de caracteristici de siguranță care se încadrează în jurul blocării de securitate, giroscopului, întrerupătoarelor de limită și detecției flăcării.

Marca iKier

Putere laser comutabila (24/48W)

Zona de lucru 410 x 410 mm (~16,1 x 16,1 inchi)

Ecran Ecran tactil de 4,3 inchi

Software Lightburn, LaserGRBL, aplicația iKier

Camera de poziționare Niciuna

Pro

  • Varietate de caracteristici de protecție de siguranță
  • Focalizare automată
  • Asistența de aer inclus permite un control mai bun și siguranță
  • Putere de tăiere comutabilă
  • Crucea cu infraroșu ajută la poziționare
  • Tăiere automată în scufundare

Contra

  • Ecranul tactil magnetic nu se atașează întotdeauna puternic
  • Nu există măsurători pe dispozitiv pentru referințe încrucișate
  • Erori și erori ocazionale ale software-ului
  • Gravura offline nu este optimă

Configurarea iKier K1 Pro Max

James Hirtz / MakeUseOf

Fiind un gravator laser cu preț mai mare, iKier K1 Pro Max necesită o anumită asamblare, dar nu este atât de oneros și poate fi de obicei finalizat în mai puțin de o oră. Acest lucru oferă mult timp pentru a configura și oricare dintre accesoriile opționale, cum ar fi un pat laser tip fagure sau cutia de protecție a iKier.

Cu toate acestea, datorită dimensiunii mașinii de 25,6 x 29,5 x 8,7 inchi (650 x 750 x 222 mm), probabil că veți dori ceva asistență pentru proces, împreună cu spațiu adecvat pe masă pentru configurare.

Manualul inclus va servi drept ghidul cel mai precis, dar videoclipul de instalare legat este bun pentru referință încrucișată. Deși este în general simplu, va trebui să verificați vizual ceea ce a fost deja făcut pentru dvs. în comparație cu videoclipul. Dar, în general, odată ce ați instalat șina axei X și ați instalat modulul laser, cea mai mare parte a lucrării este făcută.

James Hirtz / MakeUseOf

Un alt set de mâini va ajuta la cablarea finală să fie puțin mai netedă; te descurci cu un pic de lăutari. Când se instalează și se instalează sistemul de asistență cu aer, videoclipul legat se dovedește neprețuit.

Specificații tehnice iKier K1 Pro Max

James Hirtz / MakeUseOf

iKier K1 Pro Max oferă o zonă de gravare considerabilă de 16,1 x 16,1 inchi (410 x 410 mm). Dar ceea ce este mai interesant este puterea laser reglabilă, care poate fi schimbată între 24W și 48W printr-un comutator de pe modulul laser. În funcție de modul curent, dimensiunea spotului laser se va ajusta fie la 0,08 x 0,1 mm la 24 W, fie la 0,1 x 0,15 mm la o putere de 48 W, astfel încât să puteți optimiza pentru mai multe detalii sau putere mai mare.

  Ce este Crypto Malware și cum să le evitați [2023]

În scopuri de tăiere, K1 Pro Max poate utiliza tăierea automată în scufundare, care poate crește adâncimea de tăiere cu până la 25%. În plus, rulmenții săi liniari și algoritmii de mișcare permit gravarea la viteze de până la 900 mm pe secundă. În ceea ce privește funcționalitatea, rulmenții liniari folosesc un design de alunecare pentru axa X și un design cu șurub pentru axa Y.

James Hirtz / MakeUseOf

O placă de bază pe 32 de biți alimentează dispozitivul și gravura offline prin intermediul ecranului tactil atașat de 4,3 inchi. Sistemul de asistență cu aer inclus poate fi controlat prin Lightburn, iar debitul poate fi ajustat prin comutatorul de reglare a debitului. În plus, axa Z motorizată oferă opțiunea de a atinge o focalizare automată cu un singur buton, permițând laserului să judece distanța față de material.

Protecția și siguranța ochilor

James Hirtz / MakeUseOf

Dincolo de scutul acrilic de protecție standard din jurul laserului, iKier K1 Pro Max vine cu o varietate de caracteristici de siguranță pentru a reduce pericolul în timpul funcționării. Dacă optați pentru carcasa de gravare cu laser de la iKier (nu este inclusă în modelul nostru de revizuire), există o protecție suplimentară împotriva prafului și a focului, alături de un ventilator de evacuare pentru a evacua mirosurile și fumul rapid. Pentru a marca progresul, are și mai multe ferestre de vizualizare, astfel încât să vă puteți proteja ochii și să nu folosiți ochelari laser.

Pentru cei care folosesc pachetul de bază K1 Pro Max, ochelarii laser sunt incluși, dar ar fi totuși sfătuit să achiziționați niște ochelari OD5+ mai confortabili, deoarece cei incluși pot exercita o presiune suplimentară asupra urechilor, ceea ce devine vizibil după mai multe lucrări sau utilizare prelungită. .

James Hirtz / MakeUseOf

Cu sistemul de asistență cu aer inclus, șansele de apariție a unei flăcări sunt semnificativ diminuate, mai ales atunci când este utilizat în mod corespunzător cu procentul de putere laser setat. iKier recomandă menținerea asistenței de aer la o putere de 80% sau mai mică pentru a-și maximiza durata de viață. Dacă apare o flacără sub capul laserului, detectarea flăcării se va declanșa atunci când este activată; laserul va reveni la origine și va suna o alarmă.

Pe lângă protecția la vizualizare, iKier vine cu funcții suplimentare pentru a limita pericolul. Dacă este înclinat, giroscopul de pe dispozitiv va notifica dispozitivul, va înceta funcționarea și va activa alarma. Întrerupătoarele de limitare previn orice atingere excesivă, astfel încât utilizatorii noi nu trebuie să-și facă griji cu privire la lovirea capului laser în părțile laterale atunci când își previzualizează designul.

În plus, dispozitivul are un lacăt de securitate cu cheie fizică pentru a preveni funcționarea.

Folosind controlerul cu ecran tactil iKier K1 Pro

James Hirtz / MakeUseOf

K1 Pro Max poate fi operat independent de un computer datorită funcționării offline prin intermediul ecranului tactil de 4,3 inchi. Prin introducerea unei unități USB cu fișiere de tăiere sau de gravare acceptate, puteți continua cu lucrarea după câteva setări minore, cum ar fi ajustările de focalizare. Până nu te-ai exersat cu fișierul în prealabil, este totuși recomandabil să-l încerci mai întâi prin intermediul software-ului desktop, deoarece controalele sunt mult mai limitate pentru modul offline și nu dispun de biți suplimentari de referință vizuală.

Ecranul tactil oferă un set de comenzi de bază, cu majoritatea comenzilor de configurare în stânga, în timp ce comenzile de mișcare se află în partea dreaptă a ecranului. Dacă intenționați să gravați pe orice obiecte de dimensiuni neregulate, se recomandă utilizarea blocului de focalizare fix inclus în loc să alegeți focalizarea automată. Odată ce ați început lucrarea, există o bară de proces de finalizare de bază și un buton mare de pauză sau oprire.

  10 lucruri pe care nu ar trebui să le distribui niciodată pe rețelele sociale

James Hirtz / MakeUseOf

De asemenea, pot fi făcute ajustări minore la puterea sau viteza ecranului în proces. Cu toate acestea, dacă întâmpinați probleme majore, cel mai bine este probabil să apăsați butonul de pornire din cauza lipsei oricărui buton de oprire de urgență. În caz contrar, ușoară întârziere în oprirea lucrării prin intermediul ecranului tactil direct.

Dacă întâmpinați vreo pierdere de putere în timpul unei operațiuni, opțiunea de gravare a CV-ului K1 Pro Max poate fi utilizată numai atunci când lucrați offline sau prin aplicație. Va trebui doar să vă asigurați că nu există nicio mișcare a gravorului sau a suprafeței de gravare dacă acest lucru se întâmplă, pentru a evita orice greșeală odată ce reluați. În plus, va trebui să vă asigurați că auto-home la pornire nu este activată.

Considerații despre software și aplicații

James Hirtz / MakeUseOf

iKier K1 Pro Max este compatibil fie cu LaserGRBL, fie cu Lightburn. Dacă utilizați macOS, Lightburn este singura dvs. opțiune. Deși Lightburn vine cu o încercare gratuită, va trebui să achiziționați o licență după această perioadă pentru a continua să utilizați K1 Pro Max, așa că luați în considerare acest cost în decizia dvs. Licența costă 60 USD și oferă actualizări pentru un an (va funcționa în continuare după un an; pur și simplu nu veți mai primi actualizări).

În timp ce alegerea dvs. de software se va reduce la preferințe și la sistemul dvs. de operare, Lightburn oferă o opțiune mai simplificată și mai ușor de utilizat pentru a vă configura lucrările și a controla multe dintre funcțiile secundare ale K1 Pro Max. Veți putea activa focalizarea automată, tăierea în adâncime și poziționarea auxiliară cu câțiva pași simpli.

Cu Lightburn, puteți personaliza un proiect prin mai multe tipuri de straturi, ceea ce vă permite să creați o gravură mult mai complexă, cu sughițuri minime. Și cu sistemul bazat pe comutare pentru puterea laserului, puteți schimba cu ușurință puterea în timpul unei lucrări în mai multe etape care amestecă gravarea și tăierea.

Uneori, vor apărea erori ciudate cu privire la conectivitate sau poziționarea K1 Pro Max, dar acestea pot fi de obicei rezolvate prin repornirea dispozitivului sau trimiterea laserului acasă.

James Hirtz / MakeUseOf

În general, dacă cheltuiți atât de mult pe mai scumpul K1 Pro Max, este logic să profitați de integrarea acestuia cu Lightburn. De asemenea, va facilita producerea de fișiere pentru gravare offline.

Dacă te aventurezi să încerci aplicația iKier pentru smartphone, pot apărea și probleme de conectivitate și erori în funcție de telefonul tău. Chiar și pe un telefon mai nou, upgrade-ul sistemului prin intermediul aplicației a eșuat, în ciuda unei conexiuni stabilite. De fapt, nu am putut testa o imprimare din aplicație, din cauza unei erori care ar apărea în etapa finală de export înapoi la K1 Pro Max. Cu toate acestea, a detectat funcționarea dispozitivului și vor apărea notificări de alertă.

Ca și în cazul majorității aplicațiilor de gravare pentru smartphone, există o interfață foarte minimă cu care să lucrați și o cantitate mică de editare a imaginii.

Gravare cu iKier K1 Pro Max

James Hirtz / MakeUseOf

În ceea ce privește calitatea, iKier K1 Pro Max are o precizie de gravare de 0,01 mm și oferă un punct de lumină mic cu rezoluție de 2K atunci când se folosește o putere laser de 24 W. În funcție de integrarea software-ului, opțiunile de gravare a imaginii pot fi reglate fin pentru a obține efectul și finisajul dorit.

Va trebui să experimentați atunci când lucrați pentru prima dată cu o imagine, deoarece imaginile mai întunecate sau cele cu mai mult negru pot ajunge ca lucrări de relief mai subtile. Încercați diferite presetări și setări de imagine, mai ales când lucrați cu materiale diferite.

  Codurile promoționale Roblox Dragon Adventures: Valorificați acum

James Hirtz / MakeUseOf

Când utilizați puterea laser de 24 W și lemn mai subțire, vă puteți tăia de obicei designul fără a trece la puterea de 48 W. Aceste lucrări de gravare combinate variază de obicei între douăzeci de minute și o oră, în funcție de nivelul lor de detaliu.

James Hirtz / MakeUseOf

La dimensionare, o imagine de 10 x 10 inci la o viteză de 1700 mm pe minut i-a luat iKier K1 Pro Max în jur de două ore și jumătate. Comparativ, o imagine de aproximativ 11 x 11 inchi cu un nivel similar de complexitate a durat aproximativ trei ore la 2000 mm pe minut.

Reducerea puterii la K1 Pro Max

Pentru a testa puterea de tăiere a K1 Pro Max, am scos din două dimensiuni diferite de resturi de lemn de esență moale cu grosimi diferite (3/8 inch și 11/16 inch) folosind modul de putere laser de 48 W. Dacă intenționați să tăiați mai adânc decât cel potrivit în mod normal pentru un pat cu laser tip fagure, veți dori să ridicați K1 Pro Max. Picioarele sale nu sunt reglabile, așa că va trebui să ridicați fiecare dintre cele patru picioare în sus cu ceva egal în înălțime, dar este posibil.

James Hirtz / MakeUseOf

La o grosime de 3/8 inch, ar putea tăia cu 6 treceri la o putere laser de 90% și o viteză de tăiere de 900 mm/minut pe un pat de fagure. Pentru grosimea de 11/16 inchi, aceasta a ajuns la 16 treceri la aceeași putere laser de 90% și viteză de tăiere de 900 mm/minut. La 16 treceri, a fost nevoie de puțin efort pentru a împinge piesa tăiată, în timp ce la 20 de treceri, a ieșit singură.

James Hirtz / MakeUseOf

Cu ajutorul aerului inclus, carbonizarea a fost redusă semnificativ și nu au existat flăcări. Dacă lucrați cu tipuri și grosimi de lemn de artizanat mai standard (până la 3 mm balsa sau MDF), K1 Pro Max poate tăia cu ușurință, în special cu un pat de tip fagure.

Ar trebui să cumpărați iKier K1 Pro Max?

James Hirtz / MakeUseOf

La aproximativ 2000 de dolari, iKier K1 Pro Max nu este ieftin, dar face o punte între laserele cu diode de putere redusă și modelele cu CO2 la prețuri. Oferă o zonă de gravură mai mare și caracteristici suplimentare menite să simplifice atât configurarea, cât și stilul de lucru. Dar pentru cei care nu sunt deja familiarizați cu software-ul de gravură și care caută o experiență de utilizator simplificată, unele dintre beneficiile acestuia se pot dovedi inutile.

Cu toate acestea, dacă doriți să reglați fin sau să produceți în masă cu mai multă frecvență, funcțiile premium adaugă un plus de siguranță și control. iKier K1 Pro Max va atrage mai mult utilizatorii experimentați de gravoare cu laser sau cei care caută cazuri de utilizare mai extinse. Există câteva sughițuri în procesul, dar elementul de putere comutabil al K1 Pro Max îl face demn de luat în considerare pentru cei care caută mai multă flexibilitate cu laserul lor cu diodă.

iKier K1 Pro Max

Pentru cei care caută un set robust de opțiuni de la gravatorul lor cu laser, iKier K1 Pro Max oferă funcții pentru a vă simplifica fluxul de lucru. Cu o placă de bază pe 32 de biți, o putere laser comutabilă de 24 W sau 48 W și o asistență de aer inclusă, există mult control atunci când alegeți cel mai bine modul de abordare a unei lucrări de gravură sau laser. Pentru a ajuta la poziționarea optimă a totul, K1 Pro Max oferă, de asemenea, o axă Z motorizată, poziționare în cruce în infraroșu și opțiunea de focalizare automată. Rulmenții liniari ajută, de asemenea, să susțină viteze mai mari de gravare, iKier K1 Pro Max atingând până la 900 mm/s. În plus, iKier oferă o varietate de caracteristici de siguranță care se încadrează în jurul blocării de securitate, giroscopului, întrerupătoarelor de limită și detecției flăcării.

x