12/04/2023

4 metode pentru a identifica și bloca urmărirea aplicațiilor pe Android

Pe parcursul zilei, aplicațiile urmăresc ceea ce facem cu dispozitivele noastre și trimit acele informații către servere îndepărtate. Știm că acest lucru se întâmplă, dar nu există o modalitate simplă de a o opri. Din fericire, cu aplicațiile potrivite, puteți încheia o mare parte din această urmărire.

1. Verificați descrierea Magazinului Play a aplicației

De-a lungul anilor, Google a făcut o treabă mai bună de a vă spune dacă o aplicație partajează date cu terțe părți și ce fel de informații colectează. Puteți vedea dacă dezvoltatorii de aplicații iau măsuri pentru a vă proteja informațiile, cum ar fi criptarea informațiilor în tranzit sau permițându-vă să vă ștergeți contul.

Puteți găsi aceste informații vizitând pagina Magazinului Play a unei aplicații și derulând în jos la secțiunea „Siguranța datelor”. Datele Google vă pot ajuta să evaluați dacă o aplicație urmărește, dar nu vă spune cum să o opriți. Deci, dacă doriți să opriți în mod activ o aplicație să vă urmărească, va trebui să vă bazați pe instrumente terțe, despre care vom discuta mai jos.

2. Magazin Aurora

Aurora este o modalitate alternativă de a accesa și descărca aplicațiile Play Store. Cu Aurora, puteți descărca aplicații anonim fără a crea un cont Google. Acesta este deja un plus pentru confidențialitate, deoarece nimeni nu primește un jurnal al tuturor aplicațiilor pe care le-ați instalat. Dar puteți limita urmărirea în continuare folosind informațiile suplimentare pe care le dezvăluie despre aplicații.

Când vizualizați pagina unei aplicații în Aurora, există o secțiune „Confidențialitate” care listează trackere cunoscute conținute în aplicație. Dacă derulați mai departe, veți vedea și o secțiune „Permisiune” care listează permisiunile exacte pe care le solicită aplicația.

  Words MishMash aduce puzzle-uri pentru găsirea cuvântului la vârful degetelor [Android]

Nu puteți bloca urmărirea folosind Aurora, dar vă poate ajuta să evaluați ce aplicații să evitați. Și aflați ce trackere necesită blocare folosind alte mijloace și ce permisiuni să revoce.

Descarca: Magazinul Aurora (Gratuit)

3. NetGuard

Acum că sunteți gata să luați măsuri în propriile mâini, este timpul să descărcați NetGuard. Aceasta este o aplicație firewall care nu necesită să vă rootați dispozitivul. Cu NetGuard, puteți monitoriza tot traficul care intra și iese din dispozitiv și puteți închide robinetul.

În mod implicit, NetGuard vă permite să blocați traficul la nivel de aplicație. Acest lucru poate fi grozav pentru aplicațiile pe care le puteți utiliza offline, dar poate fi predispus la scurgeri de informații despre dvs., cum ar fi aplicațiile de editare a imaginilor incomplete care oferă funcții utile, dar vă urmăresc în secret. Dar dacă doriți să împiedicați cu adevărat pe alții să culeagă informații despre modul în care vă folosiți telefonul, NetGuard vă permite să blocați și serviciile la nivel de sistem. Aceasta include serviciile Google Play.

Blocarea Serviciilor Google Play vă permite să de-Google dispozitivul, într-un fel, fără a fi nevoie să treceți prin bataia de cap de a instala un ROM personalizat. Trebuie doar să știți că acest lucru poate distruge unele funcționalități neașteptate, cum ar fi capacitatea de a primi notificări push de la anumite aplicații.

NetGuard poate fi, de asemenea, mai granular, permițându-vă să blocați anumite conexiuni. Acest lucru este util dacă doriți să utilizați o aplicație, dar doriți doar să opriți urmărirea în fundal.

Descarca: NetGuard (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

  Weatheroux⁺ este la fel de simplă și curată pe cât poate obține o aplicație meteo [Android]

4. Browser privat DuckDuckGo

NetGuard poate deveni complex și intimidant. Dacă doriți să blocați urmărirea terțelor părți fără a fi atât de practic, consultați Protecția de urmărire a aplicațiilor de la DuckDuckGo. Puteți activa această funcție și aveți încredere că vă va proteja de o cantitate mare de urmărire terță parte.

Utilizarea DuckDuckGo ca browser blochează, de asemenea, o parte din urmărirea pe care o întâlniți când navigați pe web. Nu este o securitate absolută, dar acesta este cel mai ușor pas pe care îl puteți face pentru a reduce urmărirea fără a vă canaliza întregul trafic printr-un VPN.

Descarca: Browser privat DuckDuckGo (Gratuit)

Opriți urmărirea aplicației în traseele sale

Când citiți despre cantitatea mare de urmărire online la care suntem supuși, poate fi ușor să vă simțiți copleșiți și să vă opriți. Dar asta nu înseamnă neapărat că nu putem face nimic în privința asta.

În timp ce plimbarea cu o cartelă SIM oferă întotdeauna cuiva posibilitatea de a ne urmări, asta nu înseamnă că trebuie să deschidem porțile și să acordăm sutelor de companii această capacitate. Aveți puterea de a le opri în timp ce încă folosiți telefonul pentru a face ceea ce vă place.

x