12/03/2023

Cum să eliminați „Vizitate frecvent” pe Safari (iPhone și Mac)

Recomandări cheie

 • Utilizatorii de iPhone, iPad și Mac au în total trei moduri de a scăpa de secțiunea „Vizitate frecvent” din Safari.
 • Alegeți între ascunderea întregii secțiuni sau ștergerea anumitor site-uri dacă doriți să continuați să utilizați funcția, dar doriți să ștergeți anumite site-uri web.
 • Ștergerea istoricului dvs. Safari este o opțiune mai bună pentru a asigura confidențialitatea completă și pentru a împiedica alte persoane să vă vadă istoricul web și site-urile cele mai căutate.

Secțiunea „Vizitate frecvent” de pe pagina de pornire a Safari facilitează accesarea rapidă a site-urilor web cele mai căutate. Cu toate acestea, cineva care vă împrumută dispozitivul pentru un moment poate vedea cu ușurință care sunt aceste site-uri. Așadar, iată cum să eliminați „Vizitate frecvent” din Safari.

Cum să eliminați secțiunea vizitată frecvent din Safari pe un iPhone

Mai întâi, să ne uităm la eliminarea secțiunii Vizitate frecvent din pagina de pornire a Safari. Urmați pașii de mai jos pentru a afla ce trebuie să faceți:

 • Lansați Safari. Dacă există deja o pagină web încărcată, atingeți pictograma File (două pătrate, suprapuse) din bara de instrumente.
 • Apoi, atingeți pictograma Adăugați (+) din colțul din stânga jos pentru a deschide o filă nouă și a accesa pagina de pornire.
 • Pe pagina de pornire, derulați în jos în jos și atingeți Editați.
 • Acum, dezactivează Accesat frecvent.
 •   Vinde online și crește-ți jocul de comerț electronic cu ușurință

  Asta este. După ce ați dezactivat Accesat frecvent, puteți, de asemenea, să optați pentru a comuta la Utilizare pagină de pornire pe toate dispozitivele ca o setare suplimentară pentru a vă îmbunătăți experiența Safari. Aceasta va elimina secțiunea Vizitate frecvent din Safari pe celelalte dispozitive Apple, atâta timp cât sunteți conectat la acestea cu același ID Apple.

  Cum să scapi de site-urile vizitate frecvent în Safari pe un iPhone

  Dacă doriți să continuați să utilizați secțiunea Vizitate frecvent, dar doriți să ștergeți unul sau mai multe dintre site-urile existente enumerate acolo, aveți două opțiuni: ștergeți un anumit site sau ștergeți istoricul Safari.

  Pentru a elimina un anumit site, apăsați lung pe pictograma site-ului din secțiunea Vizitate frecvent și atingeți Ștergeți din context.

  Ștergerea istoricului Safari este opțiunea mai bună dacă doriți să vă asigurați că oamenii nu vor afla ce site-uri web ați vizitat. Acest lucru se datorează faptului că eliminarea secțiunii Vizitate frecvent și ștergerea anumitor site-uri le ascunde doar vizual. Acele site-uri rămân în continuare în istoricul tău Safari.

  Deci, dacă cineva introduce anumite litere sau cuvinte cheie în câmpul de căutare, linkul site-ului web va apărea în mod natural ca parte a istoricului dvs. web.

  Pentru a șterge istoricul Safari și a scăpa de toate site-urile vizitate frecvent simultan, atingeți pictograma Marcaj din bara de instrumente, mergeți la fila Istoric (pictograma ceas) și atingeți Șterge > Tot Istoricul > Ștergeți Istoricul.

  Cum să eliminați secțiunea vizitată frecvent din Safari pe un Mac

  Să trecem la instrucțiunile pentru Mac. Mai întâi, deschideți Safari pentru a vedea pagina de pornire. Dacă vă aflați deja pe o pagină web în Safari, puteți accesa pagina de pornire făcând clic pe Marcaje > Afișați pagina de pornire din bara de meniu.

    Cum să verificați dacă există paranteze valide în Python

  Pentru a personaliza pagina de pornire Safari pe Mac, faceți clic pe Opțiuni (pictograma arată trei glisoare) în partea de jos și debifați Accesat frecvent. Această secțiune va dispărea acum din pagina de pornire din Safari.

  Cum să scapi de site-urile vizitate frecvent în Safari pe un Mac

  La fel ca pe un iPhone, puteți alege să păstrați secțiunea Vizitate frecvent, dar să ștergeți un anumit site din listă. În Safari, faceți Control-clic pe site sub Frequently Visited și alegeți Delete.

  Pentru a scăpa de site-urile web vizitate frecvent din istoricul dvs. web și pentru a le împiedica să apară în partea de sus a sugestiilor dvs. de căutare, va trebui să ștergeți istoricul Safari pe macOS.

  Cu browserul deschis, faceți clic pe Safari în bara de meniu și alegeți Ștergeți istoricul. Faceți clic pe săgeata drop-down din meniul pop-up și selectați Tot Istoricul. Apoi, faceți clic pe Ștergeți istoricul pentru a confirma acțiunea dvs.

  Secțiunea vizitată frecvent din Safari nu trebuie să vă compromită confidențialitatea

  După cum puteți vedea, utilizatorii de iPhone, iPad și Mac au trei opțiuni dacă doresc să elimine din Safari site-urile vizitate frecvent.

  Dacă scopul dvs. este să eliminați pur și simplu întreaga listă de site-uri din vizualizarea simplă, puteți ascunde întreaga secțiune Vizitate frecvent. Cu toate acestea, dacă doriți să continuați să utilizați funcția pentru comoditate, puteți fie să ștergeți anumite site-uri, fie să ștergeți complet istoricul Safari.

  x