Cele mai bune plăci de bază B760 din 2024

Dacă nu doriți să faceți plăcere pe o placă de bază Z790 costisitoare, puteți încă să construiți o unitate de putere Intel din a 14-a sau a 13-a generație cu plăci de bază B760 și să vă bucurați de cele mai noi funcții precum PCIe 5.0 și DDR5.

MSI

MSI MAG B760 TOMAHAWK Wi-Fi este o placă de bază de gamă medie care bate peste greutatea sa. Are VRM-uri robuste care pot gestiona orice procesor Intel cu tac de stocare. Placa de bază acceptă lățimea de bandă PCIe 5.0 pentru GPU-uri și DDR5, dar optează pentru suportul SSD PCIe 4.0 în locul noilor SSD-uri PCIe 5.0. Totuși, acesta nu este un dealbreaker, deoarece SSD-urile PCIe 4.0 actuale sunt încă remarcabil de rapide.

Placa de bază este foarte rentabilă în comparație cu omologii săi concurenți Z790, oferind totuși performanțe excepționale în majoritatea jocurilor și aplicațiilor solicitante, mai ales atunci când este combinată cu un GPU puternic și kituri RAM mai rapide. Cu radiatoarele sale eficiente încorporate, MAG B760 TOMAHAWK Wi-Fi menține în mod eficient temperaturile la niveluri respectabile și puteți profita de cele șapte colectoare de ventilatoare integrate pentru răcire suplimentară.

Pe lângă slotul PCIe 5.0, MAG B760 TOMAHAWK Wi-Fi oferă conectivitate excelentă cu un total de nouă porturi USB, inclusiv un port USB-C de 20 Gbps, Ethernet 2,5 G, ieșire audio optică și HDMI și DisplayPort pentru ieșire grafică integrată de la CPU. Este o placă bine echilibrată, construită cu materiale de înaltă calitate, pentru a oferi o bază stabilă și de încredere pentru construcția dvs.

MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI

Cel mai bun în general

180 USD 220 USD Economisiți
40 USD

MSI MAG B760 TOMAHAWK Wi-Fi atinge un echilibru excelent între funcții și preț. Are tot ce aveți nevoie pentru a profita la maximum de un procesor Intel cu tac de stocare la un preț cu mult sub majoritatea opțiunilor Z790.

Pro

 • Furnizare de energie capabilă
 • Suport RAM PCIe 5.0 și DDR5
 • Trei sloturi M.2 radiate
 • Nouă porturi USB

Contra

 • Lipsește suportul PCIe 5.0 pentru stocare

MSI

MSI PRO B760M-P DDR4 oferă o valoare excepțională pentru utilizatorii cu buget, punând o bază solidă pentru echipamentele de lucru sau de jocuri ocazionale. Dotat cu funcții precum sloturi duale M.2 Gen 4 cu un radiator solid, suport pentru DDR4 4800+MHz și sloturi PCIe durabile, puteți construi un computer capabil și de încredere fără a pierde banii.

Deși folosește PCIe 4.0 în loc de cel mai recent PCIe 5.0, asta nu este mare lucru pentru majoritatea utilizatorilor. PCIe 4.0 oferă o lățime de bandă largă chiar și pentru cele mai recente GPU-uri și puteți economisi bani cu kituri RAM DDR4 accesibile fără a sacrifica prea multă performanță. Cu excepția cazului în care urmăriți framerate ultra-înalte în cele mai solicitante jocuri, această placă de bază este o alegere ideală atât pentru lucru, cât și pentru jocurile ocazionale.

  8 moduri prin care AI vă îmbunătățește experiența muzicală Spotify

MSI PRO B760M-P DDR4

Cel mai bun buget

100 USD Economisiți 120 USD
20 USD

Căutați un PC ieftin pentru acasă sau la birou? MSI PRO B760M-P DDR4 este o alegere solidă. Deși îi lipsesc funcțiile de vârf, oferă o bază stabilă pentru o construcție de nivel de intrare, datorită suportului său PCIe 4.0 și sloturilor M.2 duale.

Pro

 • Accesibil
 • Suportă PCIe 4.0 pentru GPU și stocare
 • Folosește RAM DDR4 accesibilă

ASUS

Pentru puțin mai mult decât MSI MAG B760 TOMAHAWK Wi-Fi, puteți obține Wi-Fi pentru jocuri ASUS ROG Strix B760-F cu suport de memorie DDR5 și mai rapid, VRM-uri robuste și funcții suplimentare, cum ar fi un buton BIOS FlashBack și iluminare RGB integrată. . Este o placă de bază capabilă care demonstrează că nu aveți nevoie de o placă Z790 mai scumpă pentru a construi o platformă puternică.

ROG Strix B760-F Gaming Wi-Fi poate gestiona cu ușurință procesoarele emblematice. Din păcate, nu acceptă overclockarea CPU, care este o limitare a tuturor plăcilor de bază B760, dar cele mai recente procesoare Intel au înregistrat cifre excelente la setările stocului.

Asociați-l cu un GPU puternic, un kit RAM DDR5 mai rapid și SSD-uri PCIe 4.0 pentru a vă bucura de performanțe fără probleme în majoritatea jocurilor. În plus, designul cu tematică neagră, cu iluminare RGB integrată, adaugă personalitate computerului tău și te pune direct în starea de joc.

ASUS ROG Strix B760-F Gaming WiFi

Cel mai bun pentru performanță

260 USD 270 USD Economisiți
10 USD

Construiește echipamentul visurilor tale cu ASUS ROG Strix B760-F Gaming WiFi, o placă de bază LGA 1700 de gamă medie cu viteze de memorie DDR5 de nivel elit și VRM-uri premium. Iluminarea RGB integrată și funcțiile de depanare îl fac ideal pentru jucătorii hardcore.

Pro

 • Suportă memorie DDR5 de mare viteză
 • Poate gestiona 13900K
 • Calitate de construcție premium cu RGB integrat
 • Trei sloturi M.2 radiate
 • Opțiuni excelente de conectivitate

Contra

 • Încă nu există sloturi PCIe 5.0 M.2

ASUS

Dacă vă gândiți la o construcție compactă, ASUS ROG Strix B760-I Gaming Wi-Fi este cea mai bună opțiune. Acceptă cele mai rapide viteze RAM DDR5 de pe orice placă de bază B760 ITX, ajungând până la 7600 MT/s. Cu un slot PCIe 5.0, sloturi duble M.2 Gen 4 și VRM-uri Vcore cu 8 faze cu trepte de putere de 80 A, este o bază solidă pentru orice platformă puternică. În plus, este mult mai ieftin decât plăcile Z970 ITX cu specificații similare.

  Cele mai bune coolere AIO pentru a vă menține computerul rece în 2024

Placa de bază are un design clasic cu tematică neagră, cu iluminare RGB integrată, care ar trebui să mulțumească majoritatea jucătorilor. De asemenea, este generos când vine vorba de conectivitatea din spate, cu șase porturi USB-A, două porturi USB-C, un port Ethernet 2.5G, două ieșiri video, mufe audio și conectori de antenă pentru conectivitatea Wi-Fi 6E încorporată. . Indiferent dacă sunteți un începător sau un constructor experimentat de PC-uri, scutul I/O preinstalat, LED-urile de depanare și M.2 Q-Latches vă vor face construirea PC-ului cât se poate de simplă.

ASUS ROG Strix B760-I Gaming WIFI

Cel mai bun Mini-ITX

200 USD 220 USD Economisiți
20 USD

Doriți să construiți un computer compact alimentat cu Intel? Această placă de bază ITX B760 de la ASUS oferă cele mai noi clopote și fluiere cu sacrificii minime, permițându-vă să construiți un PC puternic care se potrivește într-un șasiu cu factor de formă mai mic.

Pro

 • Suport PCIe 5.0 și DDR5
 • Trepte de putere capabile de 80 A
 • Radiatoare robuste
 • Design elegant cu RGB integrat
 • Dimensiune compactă

Contra

 • Lipsește suportul PCIe 5.0 pentru SSD-uri

MSI

MSI MAG B760M MORTAR Wi-Fi este o placă de bază micro-ATX B760 excelentă pentru construirea unui computer compact alimentat cu Intel. Poate găzdui patru stick-uri RAM și două plăci grafice sau un GPU și alte două plăci de expansiune, ceea ce este grozav dacă doriți să construiți un PC relativ mic, dar puternic pentru jocuri sau o stație de lucru.

Puteți începe cu puțin dacă aveți un buget redus și puteți adăuga mai multe componente până când aveți computerul ideal. Placa de bază oferă un set impresionant de caracteristici, inclusiv suport pentru memorie DDR5 și plăci grafice PCIe 5.0, permițându-vă să construiți un PC ucigaș fără a cheltui mult. Are, de asemenea, un design de putere excelent, care poate gestiona procesoarele midrange cu tac de stocare până la variantele bestiale Core i7 și Core i9.

Cu o estetică unică de design alb-argintiu, placa de bază arată excelent într-o construcție cu tematică albă. Acoperă bine celelalte zone, cu sloturi duale M.2 Gen 4 pentru stocare rapidă și patru porturi SATA pentru capacitate suplimentară de stocare. Wi-Fi 6E și Ethernet de 2,5 Gbps vă asigură că nu veți întâmpina nicio întârziere sau buffering la jocuri, apeluri video sau navigare.

  Cum să activați panoul Chrome Emoji

MSI MAG B760M MORTARE WIFI

Cel mai bun Micro-ATX

180 USD 200 USD Economisiți
20 USD

MSI MAG B760M MORTAR WIFI oferă calea de mijloc perfectă între plăcile de bază ATX și Mini ITX, oferind o placă de bază relativ mică, cu mai multe sloturi de conectivitate decât plăcile ITX. Este o alegere excelentă dacă doriți să construiți un computer compact cu spațiu pentru extindere pe drum.

Pro

 • Dimensiune compactă
 • Usor de extins
 • Suport RAM DDR5 mai rapid și PCIe 5.0
 • Furnizare de energie capabilă

Contra

 • Doar unul dintre cele două sloturi M.2 are un radiator

FAQ

Î: Ce este o placă de bază B760?

O placă de bază B760 este o opțiune entry-level în gama de plăci de bază Intel, folosind chipsetul Intel B760. Oferă multe caracteristici similare chipset-ului Z790 mai scump, inclusiv suport PCIe 5.0 și DDR5.

Cu toate acestea, spre deosebire de plăcile de bază Z790, plăcile de bază B760 nu permit overclockarea procesorului, ceea ce le face o alegere bună pentru utilizatorii care acordă prioritate valorii și stabilității față de ajustarea performanței la nivel de entuziast.

Î: Funcționează vreo placă de bază în orice carcasă de PC?

Nu, nu toate plăcile de bază funcționează în toate carcasele PC-ului. Acest lucru se datorează faptului că atât plăcile de bază, cât și carcasele vin în diferite dimensiuni, denumite „factori de formă”. O placă de bază se va potrivi și funcționa corect doar într-o carcasă proiectată pentru factorul de formă specific.

Î: Ce înseamnă mini-ITX și micro-ATX?

Mini-ITX și micro-ATX sunt două dimensiuni diferite de plăci de bază, cunoscute sub numele de „factori de formă”. Mini-ITX este cel mai mic factor de formă comun al plăcii de bază, în timp ce micro-ATX este puțin mai mare decât Mini-ITX, oferind mai mult spațiu pentru componente.

Î: Care este diferența dintre un procesor și o placă de bază?

Un procesor este hub-ul central de procesare care se ocupă de toate calculele și rulează programele dvs., în timp ce o placă de bază este placa de circuit principală care găzduiește și conectează toate părțile esențiale, inclusiv CPU, RAM și GPU, furnizându-le putere și facilitând comunicarea. printre ei.

Gândiți-vă la CPU ca la creierul PC-ului și la placa de bază ca la corpul care coordonează toate celelalte componente ale PC-ului.