06/04/2023

Cele mai bune 10 aplicații pentru calculatoare pentru a rezolva cu ușurință ecuații matematice complexe (Android și iOS)

Recunoaste! Matematica este o nucă greu de spart.

De la probleme complexe până la cele mai fundamentale, rezolvarea ecuației matematice poate fi o provocare chiar și pentru cele mai strălucitoare.

Rezolvarea calculelor complexe necesită mult timp, în special probleme precum calculul și trigonometria. Atunci ai nevoie de calculatorul științific. Cu toate acestea, nu puteți ține întotdeauna aceste calculatoare științifice la îndemână.

Astfel, această postare a distribuit lista celor mai bune aplicații pentru calculatoare științifice.

Beneficiile aplicațiilor pentru calculatoare științifice

Aplicațiile pentru calculator ajută la rezolvarea problemelor de aritmetică de la niveluri de bază până la avansate. Nu poți ține întotdeauna calculatorul științific la îndemână. De aceea, aceste aplicații mobile se pot dovedi a fi de mare ajutor pentru rezolvarea problemelor de matematică.

Să ne uităm la numeroasele beneficii ale utilizării aplicațiilor pentru calculatoare matematice:

#1. Ușor de folosit

Unul dintre avantajele majore ale utilizării aplicațiilor pentru calculatoare online este ușurința lor de utilizare și accesibilitatea. Aceste aplicații au o interfață intuitivă și pot dura câteva secunde pentru a rezolva problemele de matematică.

Tot ce aveți nevoie este să aruncați problema și simbolurile în ordinea corectă, iar calculatorul vă va oferi răspunsul exact.

Cel mai bun lucru este că vă va ghida prin pas cu pas de rezolvare a problemelor, astfel încât să puteți înțelege conceptul de astfel de probleme.

#2. Varietate de calcule

Aplicațiile pentru calculator nu sunt doar pentru rezolvarea de bază a adunării, scăderilor și înmulțirii, ci și pentru rezolvarea aritmetică și algebră complexe. Puteți rezolva eficient probleme de vârstă, suprafețe și volum, ecuații pătratice și chiar calcule.

#3. Precizie și eficiență

Calculele tradiționale necesită pix și hârtie, iar șansele de a face erori sunt mari. Calculatoarele de matematică online nu sunt doar rapide, ci și precise. Dacă introduceți intrarea corectă, veți obține răspunsul exact în câteva secunde.

În plus, veți obține o prezentare a pașilor parcurși.

#4. Învățare personalizată

Unele aplicații pentru calculatoare au, de asemenea, funcții de rezolvare a matematicii, unde elevii pot obține teste și teme de practică suplimentare. Oferă caracteristici precum experiențe de învățare personalizate în rezolvarea problemelor complexe de matematică.

Ce altceva? Unele aplicații premium pentru calculatoare oferă asistență de specialitate pentru a îmbunătăți experiența de învățare.

Mai jos, am enumerat câteva aplicații excelente pentru calculatoare care pot rezolva cu competență cele mai lungi calcule matematice, economisind timp. Cele mai multe dintre aceste aplicații de calculator online pe care le-am partajat sunt disponibile în Apple Store și Android.

Să intrăm în lista celor mai bune aplicații pentru calculatoare științifice cu caracteristicile lor de top:

Calculator științific Panecal

Panecal de Appsys este o aplicație de calculator științific pentru utilizatorii iOS și Android. Această aplicație de calculator pe 32 de biți vă permite să afișați și să editați formulele, astfel încât să nu faceți erori. De asemenea, puteți salva formulele anterioare pentru a începe de unde ați rămas.

De asemenea, este posibil să folosiți memoria variabilă pentru a modifica unele valori pentru a le calcula în final.

  GBA4iOS 2.0 oferă suport iPad, sincronizare Dropbox și o nouă interfață de utilizare pentru iOS 7

Puteți naviga la orice formulă sau număr de pe ecran sau puteți parcurge formulele. Panecal are diverse gesturi, cum ar fi o atingere lungă pentru copiere și inserare.

Caracteristici rapide:

 • Utilizatorii pot restaura formulele și pot verifica istoricul răspunsurilor din interfață.
 • Appsys permite calcule de numere binare, zecimale, octale și hexazecimale.
 • Efectuează diverse operații matematice, cum ar fi funcții trigonometrice inverse, funcții logaritmice, funcții de putere, funcții rădăcină de putere, factoriali, valori absolute, calcule procentuale, calcule modulo și coordonate polare și carteziene.

Disponibil pe: Google Play Store și Apple Store

Desmos

Desmos este o aplicație de calculator grafic concepută special pentru cartografierea coordonatelor polare și carteziene. Tot ce aveți nevoie este să introduceți pur și simplu orice ecuație, iar acest calculator grafic va desena linii și parabole în câteva secunde.

Această aplicație de matematică permite, de asemenea, utilizatorilor să traseze grafice polare și carteziene folosind glisoarele intuitive și instrumentul de introducere a datelor.

Ce altceva?

Desmos poate desena fără probleme ecuații trigonometrice, poate rezolva probleme de calcul și precalcul și chiar poate demonstra datele statistice corespunzătoare datelor.

Caracteristici rapide:

 • Desmos are, de asemenea, un calculator științific care rezolvă probleme matematice complexe, cum ar fi rădăcini pătrate, cuburi și chiar bușteni.
 • Desmos nu necesită conexiune la internet. Puteți accesa aplicația chiar și offline.
 • Oferă un cititor de ecran pentru a captura imaginea și a desena un grafic.
 • În plus, utilizatorii pot folosi și urme audio pentru a înțelege mai bine graficul.

Disponibil pe: Play Store și Apple Store

GeoGebra

GeoGebra este o aplicație de rezolvare a problemelor de matematică care include o funcție de tablă albă. Indiferent dacă doriți să lucrați individual sau să îl prezentați în sala de clasă, GeoGebra funcționează perfect.

Această aplicație gratuită pentru calculator rezolvă diverse probleme matematice, inclusiv calcul, statistică, geometrie și algebră.

Puteți crea grafice folosind interfața de glisare și plasare. În plus, aveți flexibilitatea de a manipula graficele folosind glisoarele cu degetele.

GeoGebra are o interfață simplă, cu disponibilitatea diferitelor forme și linii pe care le puteți utiliza în trasare și căptușeală.

Caracteristici rapide:

 • Utilizatorii pot mapa calculele în timp real și pot controla variabilele din partea de jos pentru a ajusta graficele.
 • În plus, există o multitudine de activități de învățare gratuite pe care le puteți căuta din aplicație.
 • Puteți comuta simultan între vizualizarea algebră și cea a tabelului.

Disponibil pe: Play Store și Apple Store.

Calculator științific RealCalc

Nu veți fi mulțumit de interfața sa tradițională, ci de tipul de funcționalități pe care le rezolvă această aplicație de calculator.

RealCalc este o aplicație de calculator științific pentru utilizatorii de Android. Are peste 20 de milioane de descărcări și diverse recenzii de 5 stele. Aplicația pentru calculator este construită într-un mod care arată ca un calculator adevărat.

RealCalc rezolvă probleme matematice complexe precum puteri, rădăcini, exponenți, funcții trigonometrice și chiar logari.

Nu există absolut niciun clopote și fluier în această aplicație.

Realcalc are caracteristici precum calcule științifice, istorie, amintiri și conversii de unități. La fel ca și calculatorul real, această aplicație acceptă 12 cifre și vine în diferite stiluri și formate.

Caracteristici rapide:

 • Aplicația oferă atât afișaje peisaj, cât și portret.
 • Acceptă calcule binare, octale și hexazecimale.
 • RealCalc acceptă diferite grafice și rezoluții de ecran de toate dimensiunile.

Disponibil pe: Magazin Play

Calculator stiintific

Dacă aveți nevoie de un calculator științific simplu, aș recomanda Calculatorul științific de la Simple Innovation. Aplicația pentru calculator vine cu o interfață tradițională, dar ușor de utilizat.

  Setări automate creează profiluri de sunet bazate pe locație [Android]

Cu toate acestea, nu ți-ar fi greu să folosești această aplicație pentru calculator. Apăsați lung pe numere pentru a alege constante, variabile și valori precum π.

Folosind această aplicație pentru calculator, puteți efectua operații aritmetice, inclusiv log, calculator grafic, ecuație pătratică și matrice.

Disponibil pe: Magazin Play

Calculator științific TechCalc

TechCalc este o aplicație de calculator științific potrivită pentru rezolvarea problemelor de matematică și fizică. Vine cu 12 moduri de calcul diferite. TechCalc are 44 de opțiuni de calcul diferite, o secțiune de referință științifică și un tabel periodic al elementelor.

Secțiunea de referință include diverse calcule, inclusiv legile fizice, algebră matematică, algebră elementară, calculator pH, calculator IMC și altele.

Interfața ușor de utilizat vă permite să măriți sau să micșorați cifrele folosind butoanele + sau –. Deși există o versiune gratuită a aplicației pentru Android, aceasta vine cu anunțuri banner.

Puteți plăti un preț de pornire de 2,99 USD dacă aveți nevoie de o versiune fără anunțuri.

Caracteristici rapide:

 • Aplicația pentru calculator oferă un mod de programare pe 64 de biți care oferă numere hexa, octa, binare și zecimale.
 • Utilizatorii pot personaliza interfața calculatorului alegând dintre diverse aspecte.
 • Calculele pot fi înregistrate astfel încât utilizatorii să poată accesa istoricul calculelor.

Disponibil pe: Magazin Play

Gratuit42

Vă amintiți vechile calculatoare HP-42S? Free42 este reimplementarea exactă a acesteia.

Free42 este o aplicație de calculator open-source care are o interfață de utilizare tradițională și funcționează la fel ca calculatorul dvs. vechi. Aplicația calculatorului are două vizualizări – Standard și Peisaj.

Ce e mai mult? Puteți alege dintr-o gamă largă de skin-uri și puteți încărca aspectul dorit. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui calculator care să rezolve caracteristici complexe, cum ar fi parabolele și coordonatele polare și carteziene, obțineți versiunea îmbunătățită a Free42.

Plus42 este o versiune îmbunătățită a aplicației pentru calculator Free42. Vine cu 8 rânduri și 22 de coloane în total.

Caracteristici rapide:

 • Utilizatorii pot importa și exporta datele.
 • Problemele de matematică pot fi tipărite și sunt cele mai compatibile cu imprimanta HP-82240.
 • Free42 este disponibil pe Linux, Windows, precum și pe MacOS.

Disponibil pe: Play Store și Apple Store

Aplicația Calculator Științific NCalc

NCalc este o aplicație de calculator simplă, dar puternică, care vă va permite să rezolvați orice problemă de matematică, cum ar fi modul în care le scrieți pe o bucată de hârtie. Aplicația funcționează foarte bine cu cele două moduri ale sale – simbolic și numeric.

NCalc poate rezolva probleme complexe și de bază, cum ar fi ecuațiile generale și cubice, pătratice și quartice. În plus, puteți calcula, de asemenea, derivate, integrale și probleme de calcul.

În plus, caracteristica tabel generează baza tabelului la introducerea expresiei. Utilizatorii pot genera istoricul calculelor și pot exporta calculele în câteva secunde. Pentru a oferi mai multe flori, aplicația vine cu diverse teme și fonturi elegante.

Caracteristici rapide:

 • Formatul zecimal vine în cinci forme; normal, SI de inginerie, știință și fix.
 • Pe lângă calculele matematice, NCalc rezolvă și ecuații de fizică, cum ar fi vectorii.
 • Aplicația oferă diferite configurații de tastatură, care seamănă cu modelele 115 es plus, 991 es plus, 300 es plus și 991 ex.
 • Una dintre cele mai bune caracteristici este spațiul său de lucru cu mai multe grafice, unde diverși utilizatori pot colabora.
  11 cele mai bune jocuri cu motociclete pentru smartphone-ul tău (iOS+Android)

Disponibil pe: Apple Store

Calculatorul Tryvin

Calculator+ de la Tryvin este conceput special pentru iPhone și iPad. Vine cu o interfață atrăgătoare și fonturi mari de la tastatură. Tryvin oferă o interfață elegantă asemănătoare unui calculator care acceptă multe funcții avansate, inclusiv editare avansată, copiere și inserare și chiar export și import.

În timp ce versiunea gratuită a acestei aplicații include calculatorul științific, versiunea actualizată oferă o gamă largă de funcționalități.

Aplicația pentru calculator Tryvin are o funcție de scriere de mână în care utilizatorii pot scrie ecuațiile folosind mâinile lor în loc de tastaturi.

Ce altceva? Puteți rezolva probleme matematice complexe, inclusiv ecuații polinomiale, ecuații liniare, grafice și statistici.

Caracteristici rapide:

 • Tryvin are o varietate de teme și skin-uri în biblioteca de design.
 • Calculatorul valutar include funcții precum ratele de schimb și accesul la peste 150 de valute.
 • Puteți integra calculatorul cu Apple Watch și îl puteți utiliza direct.

Disponibil pe: Apple Store

PCalc Lite

PCalc oferă funcții care sunt mai extinse decât celelalte aplicații de calculator științific. Este perfect pentru oamenii de știință, ingineri, programatori și toți cei care au nevoie de un calculator complet funcțional.

În partea dreaptă, aplicația oferă modul RPN cu un afișaj complet. Are un aspect comutabil al butoanelor care include atât aspecte verticale, cât și orizontale. În plus, există un editor complet care este personalizabil și poate fi partajat cu alții.

Utilizatorii pot alege dintr-o gamă largă de teme, de la minimalist la cele mai izbitoare. Ce mi-a plăcut cel mai mult la această aplicație pentru calculator au fost interfața sa elegantă și vizualizarea 3D.

Caracteristici rapide:

 • Funcția de ecran împărțit vă permite să deschideți două ferestre în același timp.
 • De asemenea, acceptă Apple Watch cu funcții care permit căutarea vocală și un calculator de bacșișuri.
 • Aplicația pentru calculator acceptă calcule hexazecimale, octale și binare.
 • Oferă două moduri de aspect – Aspect inginer și Aspecte bandă.

Disponibil pe: Apple Store

Ce să căutați atunci când alegeți o aplicație pentru calculatoare științifice?

Aplicațiile pentru calculatoare științifice oferă caracteristici complete ale unui calculator dedicat.

Depinde de cerințele dvs., dacă sunteți în căutarea unei aplicații avansate de calculator, cu toate clopotele și fluierele sau doar una cu caracteristici de bază.

Iată o listă de verificare rapidă a factorilor pe care ar trebui să îi luați în considerare atunci când alegeți o aplicație pentru calculator:

 • Interfață ușor de utilizat: Nimănui nu-i plac interfața neîndemânatică și funcțiile aglomerate într-un singur loc. Alegeți aplicații cu o interfață curată, cu aspecte mari și fonturi clare de la tastatură.
 • Export și import ușor: ar trebui să luați în considerare și calculatorul care vă permite să exportați și să importați simultan probleme și soluții.
 • Istoricul calculelor: cele mai multe aplicații vin cu această caracteristică. Aplicația calculatorului ar trebui să furnizeze istoricul calculelor pentru problemele anterioare.
 • Suport pentru ceasuri inteligente: nu neapărat, dar acesta este unul dintre factorii excelenți de luat în considerare. Aplicația pentru calculator ar trebui să accepte ceasuri inteligente, cum ar fi Apple Watch, astfel încât să o puteți accesa direct.

Nota autorului

Aplicațiile de calculator științific menționate în acest articol sunt ușor de utilizat, în ciuda faptului că oferă diverse funcții. Dacă aveți calcule simple, vă recomand să mergeți cu versiunea gratuită a Free42.

Cu toate acestea, dacă aveți funcții complexe de făcut, mergeți cu TechCalc, GeoGebra și Tryvin. Consultați aceste aplicații pentru calculatoare și distrați-vă apropiindu-vă de dragostea pentru matematică.

Nu uitați să verificați cele mai bune aplicații STEM pentru ca copiii dvs. să învețe știință, tehnologie și matematică.

x