Cel mai bun software gratuit de producție muzicală pentru începători

Recomandări cheie

  • Waveform Free 12 este un program de producție muzical plin de caracteristici, cu o interfață îmbunătățită și pluginuri nelimitate de la terți.
  • GarageBand este un software de creare de muzică pentru începători pe Mac, cu funcții puternice și integrare ușoară pe dispozitivele Apple.
  • Audacity este un editor audio versatil și un software de producție cu actualizări continue, integrare Muse Hub și instrumente de înaltă calitate.
  • LMMS este o aplicație de producție muzicală multiplatformă, potrivită pentru toate tipurile de creații muzicale, oferind compatibilitate cu aplicații terțe și o gamă largă de sintetizatoare.
  • Vital Basic este un software de sintetizator VST elegant și intuitiv, cu capacitatea de a introduce propriile mostre, oferind gratuit sunete de calitate profesională.
  • Cakewalk de BandLab este un software de creare de muzică numai pentru Windows, cu o interfață puternică, melodii nelimitate și efecte de calitate studio.

Indiferent dacă începeți să faceți muzică ca hobby sau plănuiți să deveniți un producător de renume mondial, cel mai bine este să începeți cu un software gratuit pentru crearea muzicii. Dacă totul merge bine, puteți trece la o opțiune premium. În acest articol, am ales cel mai bun software gratuit de creare de muzică pentru începători în Windows, macOS și Linux.

1. Waveform Free 12: Cel mai bun pentru o serie de caracteristici

Tracktion T7 a fost cândva o aplicație premium de producție muzicală. În loc să renunțe la T7 când a apărut următoarea versiune, Tracktion a decis să-l dea sub un alt nume, Waveform, făcând din acest program muzical gratuit una dintre opțiunile cele mai pline de caracteristici din această listă.

În 2024, puteți obține Waveform Free 12, care se mândrește cu o interfață îmbunătățită, performanță îmbunătățită și mai multe plugin-uri, instrumente și instrumente stoc noi și îmbunătățite. În plus, puteți descărca și pluginuri de la terți fără limitări.

În mod similar, nu există limite de urmărire sau de export și nici trasee ascunse. Acest lucru îl face o stație de lucru audio digitală (DAW) excelentă pentru a edita audio, pentru a compune cu tastatura ca controler MIDI, pentru a adăuga efecte și pentru a automatiza diferiți parametri ai instrumentului.

  Un ghid introductiv pentru datele din seria temporală

Waveform funcționează pe Windows, macOS și Linux. Dacă te înțelegi bine cu versiunea gratuită, poți oricând să faci upgrade la versiunea Pro. Această versiune oferă și mai multe funcții, inclusiv Groove Doctor, Subtractive Synthesizer și Celemony Melodyne Essential.

Descărcați: Waveform gratuit pentru Windows, macOS și Linux (Versiune gratuită, premium disponibilă)

2. GarageBand: Cea mai bună opțiune gratuită pe Mac

Când vine vorba de software de creare de muzică pentru începători pe un Mac, GarageBand este opțiunea gratuită numărul unu. Este destul de ușor de descărcat din App Store și îi învață pe muzicieni începători cum să facă lucruri puternice, cum ar fi să facă beat-uri cu bucle.

GarageBand se întâmplă să fie, de asemenea, una dintre cele mai ușor de utilizat platforme pentru a crea muzică grozavă. Vă permite să creați o melodie cu până la 255 de piese și oferă chiar și un baterist de sesiune virtuală.

Pentru a accelera procesul de învățare, vă recomandăm să îl instalați pe toate dispozitivele dvs. Apple: Mac, iPhone și iPad. iCloud îți oferă flexibilitatea de a lucra la muzica ta, indiferent unde te afli sau dispozitivul pe care îl folosești.

Dacă, la un moment dat, simțiți că ați depășit această aplicație gratuită, puteți transfera toate fișierele GarageBand în oferta de producție muzicală premium de la Apple: Logic Pro.

Descărcați: GarageBand pentru macOS | iOS (Gratuit)

3. Audacity: Cel mai bun pentru a combina producția și editarea

Spre deosebire de software-ul de muzică gratuit pe care l-am acoperit deja, Audacity este un editor audio digital, nu o stație de lucru audio digitală. Există multe utilizări creative pentru Audacity, deși scopul său principal este manipularea datelor audio. Dar dacă sunteți în căutarea unei combinații de software gratuit de producție și editare muzicală, Audacity este calea de urmat.

Audacity vă permite să editați mostre, să procesați fișiere audio și să exportați muzică într-o gamă largă de formate, inclusiv MP3, WAV sau AIFF. Aceasta înseamnă că Audacity este o modalitate excelentă de a începe să faci muzică gratuit.

Deși Audacity există de ceva timp, rămâne în fruntea pachetului de software gratuit de producție muzicală datorită actualizărilor sale în curs. Modificările de la sfârșitul anului 2023 au adăugat o serie de instrumente utile, cum ar fi extinderea îmbunătățită a timpului și beat snapping pentru toate fișierele audio.

  Cum să sortați după dată în Microsoft Excel

În plus, Audacity oferă acum integrarea aplicației Muse Hub, care vă permite să importați sunete și să adăugați efecte precum reverb și compresie direct în spațiul dvs. de lucru. Descarca Muze Hub pentru a profita la maximum de această caracteristică extrem de versatilă.

Suportul permanent al Audacity creează amestecul perfect al unei interfețe cu aspect mai vechi cu instrumente de editare și producție noi și de înaltă calitate.

Descărcați: Audacity pentru Windows | macOS | Linux (Gratuit)

4. LMMS: Cel mai bun pentru compatibilitatea cu terțe părți

LMMS (care înainte a reprezentat Linux MultiMedia Studio) este o aplicație de producție muzicală multiplatformă, disponibilă acum pe macOS, Windows și Linux. Este potrivit pentru toate tipurile de producție muzicală și este o opțiune excelentă de software gratuit pentru începători.

LMMS folosește mai multe ferestre pentru a vă ajuta să creați muzică. Puteți edita melodii în Piano Roll și puteți crea o secțiune de ritm cu Beat+Bassline Editor. Obțineți o imagine de ansamblu asupra structurii melodiei dvs. în Editorul de melodii și apoi amestecați totul împreună cu Mixerul FX.

Puteți chiar să automatizați efectele și volumul folosind Editorul de automatizare. LMMS oferă, de asemenea, o mare varietate de sintetizatoare de instrumente, așa că este un program grozav pentru a crea muzică gratuit folosind controlere MIDI.

Majoritatea aplicațiilor gratuite de producție muzicală sunt de obicei limitate în capacitatea lor de a se integra cu alte software-uri de creare a muzicii. LMMS strălucește prin compatibilitatea sa cu aplicații terțe, iar software-ul gratuit de creare a muzicii pe care îl utilizați deja va fi probabil inclus.

Programul acceptă pluginuri VST și LADSPA, oferindu-vă o multitudine de opțiuni de efect de aplicat muzicii dvs. Când proiectul dvs. este gata, îl puteți exporta ca MP3, AIFF sau WAV sau puteți transfera fișierele media într-o altă aplicație.

Descărcați: LMMS pentru Windows | macOS | Linux (Gratuit)

5. Vital Basic: Cel mai bun pentru fanii sintetizatoarelor virtuale

Vital Basic este una dintre cele mai noi adăugări la scena sintetizatoarelor VST, dar concurează cu cele mai recente și mai bune sintetizatoare VST de pe piață, cum ar fi Serum. Iubitorii de muzică electronică și design de sunet nu vor dori să rateze acest software gratuit de producție muzicală.

Ceea ce face ca Vital Basic să iasă în evidență este designul său elegant, accesibil și extrem de intuitiv. Acest lucru vă poate ajuta să învățați și să înțelegeți funcționarea interioară a majorității sintetizatoarelor. Vital are, de asemenea, un alt oscilator și un filtru disponibil decât sintetizatorul Serum, care vă oferă și mai multe instrumente pentru a crea și manipula sunete ca niciodată.

  Creați o bază de date pe hard disk și căutați rapid fișiere

O altă caracteristică excelentă este că vă puteți introduce propriile mostre în Vital. De exemplu, o înregistrare audio a vocii dvs. sau a altcuiva poate fi convertită într-un instrument de sintetizator complet prin intermediul convertorului său vocode sau pitch-splice wavetable.

În timp ce Vital oferă versiunile sale Plus și Pro cu caracteristici suplimentare, cum ar fi mai multe presetări wavetable, puteți utiliza și dezvolta sunete de calitate profesională cu versiunea gratuită Vital Basic. Versiunea gratuită oferă 25 wavetables împreună cu 75 de presetări și folosește același motor și caracteristici ca și omologii săi plătiți.

Acest lucru face ca Vital Basic să fie una dintre cele mai bune piese de software de producție muzicală pe care le puteți obține pentru crearea, manipularea și dezvoltarea sunetelor dvs.

Descărcați: Vital Basic pentru Windows, macOS și Linux (Versiune gratuită, premium disponibilă)

6. Cakewalk by BandLab: Cel mai bun pachet complet

La fel ca Waveform, Cakewalk SONAR era un software premium de producție muzicală pe care acum îl puteți obține gratuit datorită achiziției de către BandLab a Cakewalk în 2018.

Redenumit Cakewalk de BandLab, acest software gratuit de creare de muzică pentru Windows este susținut de peste 30 de ani de dezvoltare. Este o altă opțiune puternică pe care o puteți folosi pentru a compune, înregistra, edita, mixa, masteriza și partaja muzica.

Puteți adăuga un număr nelimitat de piste audio sau MIDI folosind interfața sa de utilizator premiată. Apoi profitați de instrumentele software VST3 de la Cakewalk și de efectele de calitate de studio, cum ar fi reverb de convoluție și compresie dinamică.

Cakewalk by BandLab este disponibil numai pentru utilizatorii de Windows, dar este una dintre cele mai bune aplicații gratuite de creare de muzică pentru computere. BandLab vă recomandă să utilizați un computer cu un procesor Intel multicore și cel puțin 4 GB RAM. Pentru a-l obține, mai întâi trebuie să vă înregistrați și să instalați BandLab. Puteți alege ce pachete de instrumente și efecte să descărcați cu Cakewalk SONAR folosind aplicația BandLab.

Descărcați: Cakewalk de BandLab pentru Windows (Gratuit)

Această listă de software gratuit pentru crearea muzicii este doar vârful aisbergului. Dacă ești serios să înveți cum să faci muzică digitală gratuit, mai există multe alte aplicații de producție muzicală de explorat. Nu uitați să acordați prioritate software-ului gratuit cu opțiuni de upgrade sau cunoștințe transferabile dacă doriți să treceți mai târziu în software-ul de producție.