Cum se schimbă monitorul 1 și 2 în Windows

Schimbați cu ușurință poziția monitoarelor pentru a reflecta aspectul fizic al configurației dvs.

În Windows 10 și 11, puteți rearanja mai multe afișaje conectate la computer pentru a reflecta aranjamentele lor fizice. În mod similar, puteți configura oricare dintre monitoare ca afișaj principal. Iată cum să schimbați poziția monitoarelor 1 și 2 și, de asemenea, să setați un afișaj principal într-o configurare cu mai multe monitoare în Windows.

Cum se schimbă monitoarele 1 și 2 pe Windows

O problemă obișnuită în configurarea unui monitor dublu este atunci când trebuie să mutați cursorul mouse-ului în partea greșită a ecranului pentru a ajunge la al doilea monitor. Puteți remedia acest lucru rearanjand afișajele pentru a reflecta aspectul fizic al monitoarelor dvs. Pentru a schimba monitoarele 1 și 2:

 • Apăsați pe Win + P pentru a deschide meniul Proiect, apoi alegeți Extindeți pentru a extinde desktopul pe mai multe ecrane. Dacă nu vă puteți extinde afișajul, asigurați-vă că ați configurat corect configurarea monitorului dublu.
 • Faceți clic dreapta pe o zonă goală de pe desktop și alegeți Setări afișare. Alternativ, accesați Setări > Sistem > Afișare.
 • În Setări de afișare, faceți clic pe Identificare. Windows va afișa casete numerotate pe ecrane pentru a vă ajuta să identificați monitoarele 1 și 2 (și altele, dacă aveți mai mult de două ecrane).
 • Pentru a rearanja monitoarele, trageți fiecare afișaj în poziția stânga/dreapta sau sus/jos pentru a reproduce configurația fizică. De exemplu, dacă aveți o configurație de monitor dublu vertical, unde afișajul 2 este poziționat sub afișajul 1, trageți și plasați afișajul 1 deasupra afișajului 2 pentru a imita aspectul.
 • Faceți clic pe Aplicare pentru a salva noile setări de afișare. Acum, încercați să mutați cursorul pe ecrane pentru a testa noua configurație. Ar trebui să se simtă fără sudură.
 •   Cum să rearanjați elementele fixate pe listele de salt din bara de activități în Windows 10

  Cum să setați un afișaj principal în Windows

  Ecranul principal (monitorul principal) arată bara de activități, pictogramele de pe desktop, notificările, bara de sistem și panoul de setări rapide. Tot aici se vor deschide în mod implicit majoritatea aplicațiilor noi. Dacă doriți să vă schimbați afișajul principal, astfel încât tot conținutul vital să apară acolo, puteți face acest lucru din aplicația Setări.

  Pentru a seta un afișaj implicit pe o configurație de monitor dublu:

 • Apăsați Win + I pentru a deschide Setări.
 • Deschideți fila Sistem și alegeți Afișare.
 • Aici, selectați afișajul pe care doriți să îl setați ca afișaj principal.
 • Faceți clic pentru a extinde Afișări multiple pentru a vedea mai multe opțiuni.
 • Selectați opțiunea Make this my main display display. Odată terminat, Windows va muta elementele din bara de activități, bara de sistem, pictogramele de pe desktop și notificările pe afișajul principal.
 • Rearanjarea monitoarelor pentru a reflecta aspectul lor fizic este necesară pentru a vă asigura că cursorul se deplasează cu ușurință între monitoare. În plus, setarea unui afișaj principal vă asigură că bara de activități și pictogramele de pe desktop apar pe ecranul dorit. De asemenea, ar trebui să luați în considerare utilizarea acestor cele mai bune aplicații de gestionare a monitoarelor duble pentru a vă îmbunătăți și mai mult experiența de configurare cu mai multe monitoare.