Ce este comanda rapidă Creare folder nou în Windows 10

Folderele sunt esențiale pentru a vă menține fișierele organizate. Windows 10 nu impune o limită la numărul de foldere pe care un utilizator poate crea. Sunteți liber să creați câte doriți. Puteți crea un dosar nou oriunde făcând clic dreapta în interiorul unui folder și selectând opțiunea Nou> Dosar. Dosarul este creat cu numele New Folder și îl puteți redenumi.

folder nou windows 10

Creați o comandă rapidă a unui folder nou în Windows 10

Puteți crea un folder în orice fereastră File Explorer și pe desktop. Opțiunea meniului contextual pentru clic dreapta nu este dificil de utilizat, dar dacă preferați comenzile rapide de la tastatură, puteți crea un folder nou cu unul.

Comandă rapidă nouă pentru folder

Noua comandă rapidă a folderului pe Windows 10 este Ctrl+Shift+N. Puteți utiliza această comandă rapidă de la tastatură pe desktop și în orice folder din File Explorer.

O tastă Comandă rapidă pentru folderul nou

Puteți simplifica și mai mult noua comandă rapidă a folderului cu un script AutoHotKey. Scriptul și AutoHotKey în sine sunt ușoare. Tot ce trebuie să decideți este ce cheie să utilizați pentru a crea un folder nou. Dacă tastatura dvs. are taste dedicate pentru deschiderea e-mailului sau pentru a accesa pagina de pornire din browser, puteți remapa una dintre ele.

Consultați ghidul nostru despre cum să identificați tastele dedicate de la tastatură.

După ce ați identificat cheia, puteți crea scriptul urmând acești pași.

  Remediați Excel Slow to Open în Windows 10

Instalare AutoHotKey pe sistemul dvs.
Deschideți un nou fișier Notepad.
Introduceți următoarele.

Launch_Mail::^+N
Return

#space::
Return

Editați partea „Launch_Mail” și înlocuiți-o cu cheia pe care doriți să o utilizați pentru a crea un folder nou.
Salvați fișierul cu extensia de fișier AHK.
Rulați scriptul.
Apăsați tasta și va fi creat un nou folder.

Puteți muta scriptul în folderul Startup și scriptul va rula automat când porniți sistemul. Veți putea folosi cheia fără a fi nevoie să rulați manual scriptul.

Comanda rapidă de la tastatură Ctrl+Shift+N va funcționa numai în File Explorer. Nu este o comandă rapidă universală de la tastatură pe Windows 10. În alte aplicații, de exemplu, un browser, aceasta va deschide o nouă fereastră incognito. Puteți deschide o nouă fereastră File Explorer cu comanda rapidă de la tastatură Win+E, iar această comandă rapidă este universală, astfel încât să o puteți utiliza în orice aplicație pentru a deschide o nouă fereastră File Explorer.

Concluzie

Comanda rapidă de la tastatură Ctrl+Shift+N va funcționa și în dialogul Salvare fișier. Dacă descărcați un fișier, puteți face clic pe butonul Dosar nou sau puteți utiliza această comandă rapidă de la tastatură pentru a crea comanda rapidă. Numele folderului va fi editabil.