12/05/2022

Ce este, beneficiile sale și software-ul MCM de luat în considerare

Securitatea și productivitatea dispozitivelor sunt esențiale pentru fiecare afacere în prezent. Și odată cu utilizarea în creștere a dispozitivelor mobile, cererea pentru MCM a crescut vertiginos. Vă permite să vă gestionați în mod eficient conținutul, să vă asigurați securitatea și confidențialitatea și să aplicați politicile de conformitate.

Acest lucru explică probabil popularitatea MCM. Dar ar putea exista un alt motiv pentru aceasta, creșterea culturii muncii la distanță și BYOD.

Odată cu pandemia obligând oamenii să lucreze de acasă, nevoia de sisteme care să ofere operare fără întreruperi de la distanță a crescut. Utilizarea unui client MCM poate ajuta companiile în situații dificile de acest fel. Și acum, nu este doar un lucru frumos, ci și o necesitate. Poate ajuta la securizarea datelor dvs. și la respectarea politicilor de reglementare, de asemenea, și oferă o experiență excelentă pentru utilizator, sporind în același timp productivitatea angajaților.

Ca să nu mai vorbim că unele companii au încorporat deja cultura BYOD și munca la distanță cu mult înainte de pandemie. Și instrumente precum software-ul MCM le-au funcționat pentru a-și eficientiza munca.

În acest articol, vom descoperi câteva lucruri despre un client MCM și cum vă poate ajuta afacerea. Vom verifica, de asemenea, unele dintre software-ul MCM, astfel încât să îl puteți implementa în organizația dvs. și să vă bucurați de beneficiile sale.

Ce este MCM?

Mobile Content Management (MCM) se referă la tipul de sistem de management al conținutului (CMS) care poate stoca, gestiona și furniza servicii și conținut către dispozitive mobile precum smartphone-uri, asistenți digitali personali și multe altele. Sistemele MCM pot fi sisteme discrete sau pot exista ca suplimente, caracteristici sau module ale CMS-urilor mai mari capabile să livreze conținut prin mai multe canale.

MCM, numit și managementul informațiilor mobile (MIM), este o parte esențială a managementului dispozitivelor mobile (MDM). Acesta permite unui utilizator să acceseze activele companiei, cum ar fi documente media, fișiere etc., pe un dispozitiv mobil. De asemenea, își propune să echilibreze productivitatea angajaților și securitatea datelor, permițând diverse limitări și configurații. Drept urmare, ajută la protejarea activelor companiei, astfel încât utilizatorii neautorizați să nu le poată accesa.

Ce este un client MCM?

Clientul MCM este un agent MCM implementat pe dispozitive mobile, cum ar fi telefoanele Android, pentru a ajuta utilizatorii să acceseze cu ușurință fișierele media și documentele printr-o metodă de autentificare sigură. Se asigură că fișierele pot fi accesate numai de utilizatori/clienți autorizați.

Soluțiile MCM implementează acești agenți pe dispozitivele Android atunci când sunt gestionați. Pe lângă faptul că permit vizualizarea și accesarea în siguranță a datelor, acestea impun și unele restricții pentru a permite securitatea datelor. Ele pot ajuta, de asemenea, la atenuarea răspândirii programelor malware, deoarece clienții MCM reduc cerințele angajaților de a instala aplicații terțe pentru a accesa date (care pot provoca riscuri).

Puteți instala clienți MCM pe smartphone-uri Android, cum ar fi Samsung. Agenții Android sunt desemnați să gestioneze smartphone-urile cu o soluție MCM; atunci intră în imagine clienții MCM. Agentul permite persoanelor autorizate să vadă, să descarce și să partajeze conținut, asigurând în același timp securitatea.

Caracteristicile unui client MCM

Caracteristicile clienților MCM sunt:

Controale de acces

Clientul MCM vă permite să controlați accesul la conținut prin autentificare, autorizare și aprobarea corectă a accesului. De asemenea, poate include controlul asupra accesului la date specifice timpului, a descărcărilor, adăugarea sau eliminarea unui utilizator și multe altele. În plus, clienții MCM trebuie să aibă unele sisteme de autentificare de bază, cum ar fi parolele și ID-ul utilizatorului. De asemenea, pot avea măsuri avansate de securitate pentru autentificare, cum ar fi autentificarea multifactorială.

Livrare de conținut pe mai multe canale

Un client MCM permite livrarea de conținut pe mai multe canale, cum ar fi smartphone-uri, tablete etc. De asemenea, acceptă livrarea de date bazată pe locație pentru a distribui conținut într-o locație vizată. Puteți distribui reclame, conținut informativ, indicații etc., către publicul vizat dintr-o anumită zonă geografică.

  Redați muzică din orice folder sau din biblioteca dvs. muzicală în Firefox

Suporta mai multe formate de fișiere

Clienții MCM pot suporta diferite formate de fișiere. Acestea permit utilizatorilor să stocheze și să acceseze conținut în Word, PDF, PowerPoint, Excel, HTML și multe altele. În plus, poate accepta și alte formate precum mp4, .txt, doc, .png, .jpg, .pptx etc.

Șabloane adaptabile

CMS-urile tradiționale oferă în general șabloane potrivite pentru unele browsere web. Cu toate acestea, șabloanele MCM sunt foarte adaptabile la o varietate de browsere și dispozitive. Prin urmare, oferă o experiență excelentă pentru utilizator.

Vizualizator de documente

Clienții MCM au un vizualizator de documente încorporat care acceptă diferite tipuri de fișiere și vă permite să vizualizați documentele cu ușurință. Prin urmare, nu trebuie să instalați nicio altă aplicație terță parte pentru a accesa fișierele care pot implica riscuri de securitate și ineficiențe. Vizualizatorul de documente încorporat va fi mai sigur pentru documentele dvs.

Segregarea documentelor

Clienții MCM permit administratorilor să separe documentele așa cum doresc. O pot face prin etichete, subiecte și alți parametri. Acest lucru simplifică gestionarea conținutului și oferă o modalitate ușoară de a găsi conținutul pe care doriți să-l accesați.

Stocare sigură

Clienții MCM folosesc algoritmi securizați și criptați care vă permit să vă stocați conținutul offline într-un sistem. De asemenea, puteți activa un sistem de autentificare multifactor pentru a adăuga un alt nivel de securitate pentru datele dvs., astfel încât nimeni altcineva decât utilizatorii autorizați să le poată accesa.

Nu numai că vă face conținutul în siguranță, dar creează și o copie de rezervă offline a datelor. Deci, dacă ceva nu merge bine sau aplicația dvs. se prăbușește, aveți în continuare datele securizate în siguranță într-un sistem offline pe care îl puteți accesa cu ușurință.

Colaborare ușoară

Clienții MCM vă ajută să colaborați la documente cu colegii dvs. Le puteți oferi acces pentru a vedea și modifica orice conținut doriți, astfel încât să poată lucra la el în timp real. Aceștia pot accesa documentul oricând, oriunde și pe orice dispozitiv pe care le place să lucreze cu o mai mare accesibilitate. În plus, administratorii pot actualiza conținutul destul de ușor, încărcând versiunea modificată pe server.

De ce au nevoie companiile de un client MCM?

Un client MCM oferă o mulțime de beneficii afacerilor, mai ales atunci când cultura muncii la distanță este înfloritoare. Iată cum pot ajuta companiile de diferite scări.

Securitate de top 🛡️

Securitatea datelor a devenit crucială în aceste zile, cu toate crimele cibernetice care au loc pe tot globul. Clienții MCM oferă o protecție mai mare întregului conținut încărcat cu măsuri precum autentificare, autorizare, control bazat pe permisiuni, criptare a datelor și multe altele. Acest lucru asigură că numai personalul autorizat poate vizualiza și accesa conținutul dvs. și nu alții. De asemenea, se asigură că conținutul adecvat este încărcat de persoanele potrivite.

În acest fel, puteți transmite mesajul potrivit publicului dvs. cu informații valoroase. În plus, acest lucru vă permite, de asemenea, să vă desfășurați campaniile de marketing și promoționale în mod eficient.

Direcționare globală 🎯

Clienții de telefonie mobilă vin cu capabilități precum livrarea globală de conținut cu timp de funcționare și performanță mai ridicate. Vă permite să vă vizați publicul, indiferent unde se află. De asemenea, puteți livra informațiile, anunțurile și mesajele potrivite publicului dvs. în funcție de locație, preferințele utilizatorului și activitatea online.

Drept urmare, vă ajută să vă extindeți afacerea peste granițele naționale și internaționale pentru a ajunge la un public mai larg, cu ajutorul clienților MCM, care vă permit să vă gestionați eficient conținutul. De asemenea, puteți trimite mesaje de marketing pe care utilizatorii le pot vizualiza pe dispozitivele lor mobile cu o mai mare accesibilitate și ușurință și să le acordați mai multă atenție.

Conținut bazat pe consimțământ

Cu un dispozitiv mobil adecvat și o autentificare IP, puteți trimite conținut numai acelor destinatari care și-au exprimat consimțământul pentru a primi conținutul dvs. mobil. Acest lucru este important deoarece unii clienți sau utilizatori preferă să primească conținut numai pe laptopuri sau computere de acasă. În acest caz, puteți oferi ceea ce utilizatorii dvs. așteaptă de la dvs. și le puteți respecta preferințele. Este dovada că îți pasă de publicul tău, iar ei o vor aprecia.

Flexibilitate mai mare

Clienții MCM oferă flexibilitate utilizatorilor, deoarece aceștia pot vizualiza conținut pe orice dispozitiv mobil preferat. De asemenea, acceptă o varietate de formate de fișiere, astfel încât aceștia să poată alege pe cel cu care se simt cel mai confortabil. În plus, clienții MCM pot afișa conținut pe diferite dispozitive în mod diferit. Funcționează bine pe dispozitive de diferite dimensiuni ale ecranului și se potrivește perfect conținutului.

  Ghid de introducere pentru Skill Will Matrix pentru manageri [+2 Templates]

În acest fel, utilizatorii pot avea o experiență îmbunătățită citind conținutul dvs. și sunt mai probabil să fie interesați de ofertele dvs. Mai mult, clienții MCM oferă și portabilitate, ceea ce crește din nou confortul utilizatorului.

Suporta Social Media

Clienții MCM vă ajută să vă mențineți cheltuielile limitate, permițându-vă să vă promovați conținutul prin intermediul rețelelor sociale. Economisește o mulțime de cheltuieli, deoarece nu trebuie neapărat să alegeți o metodă de marketing costisitoare. Este benefic în special pentru start-up-uri și întreprinderile mici cu bugete limitate.

Facilitează munca de la distanță

Chiar înainte de această pandemie, organizațiile erau în cultura muncii la distanță. Dar după ce pandemia ne-a lovit, tot mai multe organizații au adoptat cultura de la distanță în întreaga lume. Și era singura metodă prin care își puteau conduce afacerea în această perioadă dificilă.

Prin urmare, utilizarea unui client MCM se poate dovedi a fi mult mai utilă pentru a livra utilizatorilor conținut prin intermediul dispozitivelor mobile. De asemenea, vă permite dvs. și angajaților dvs. să lucrați de oriunde fără a veni neapărat la birou. Astfel, este un avantaj în era muncii de la distanță.

Cultura BYOD

Clientul MCM este, de asemenea, necesar pentru cultura BYOD. Pentru că atunci când angajații își aduc propriile dispozitive la serviciu, nu știi niciodată cât de vulnerabili sunt în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea datelor. Și dacă nu sunt securizate, ar putea oferi un punct de intrare pentru probleme de securitate dăunătoare, cum ar fi programe malware, viruși etc. Ca rezultat, pot să vă scurgă datele, să provoace infracțiuni cibernetice și să pună, de asemenea, sancțiuni de conformitate. Acestea sunt suficiente pentru a distruge o afacere din punct de vedere financiar și reputație.

Cu toate acestea, dacă utilizați un client MCM, aceste probleme pot fi minimizate sau prevenite. Angajații dvs. pot instala un client MCM pe dispozitivele lor și pot lucra cu fișiere cu mai multă securitate și confidențialitate.

Gestionarea eficientă a datelor

Utilizarea clienților MCM permite gestionarea eficientă a datelor. Este o parte importantă a managementului dispozitivelor mobile (MDM) care are ca scop gestionarea securității fișierelor și documentelor importante și în mod corespunzător pe dispozitivele mobile. Puteți stoca, accesa și lucra cu conținut cu siguranță și comoditate utilizând clienții MCM. Ca rezultat, crește productivitatea angajaților și eforturile dvs. de marketing de conținut.

Cum să alegi un furnizor MCM bun?

Companiile de diferite dimensiuni pot folosi clienții MCM pentru a-și gestiona conținutul eficient și cu securitate. Dar pot avea nevoi și limitări diferite. De aceea este important să alegeți un client MCM în funcție de cerințele acestuia.

Iată câteva dintre indicațiile pe care le puteți lua în considerare înainte de a alege un furnizor MCM.

Disponibilitatea conținutului

Dacă doriți să oferiți o experiență de utilizator superbă, clientul dvs. MCM trebuie să ofere acces ușor la conținutul de care are nevoie. Trebuie să asigure o disponibilitate mai mare a conținutului tot timpul. Aceasta înseamnă că trebuie să vă întrebați întotdeauna despre timpul de funcționare pentru a livra conținut utilizatorilor cu succes pe diferite dispozitive și locații geografice.

Compatibilitate între platforme

Utilizatorii se așteaptă la o experiență consecventă de la tine, fie că este vorba de accesarea conținutului sau de serviciile tale. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că clientul MCM pe care îl alegeți trebuie să accepte mai multe dispozitive, browsere web și sisteme de operare. Le va fi mai ușor să acceseze conținutul dvs. în modul preferat. Acesta este modul în care puteți atrage mai mulți clienți și vă asigurați că o categorie de utilizatori nu este omisă.

Securitate 🔐

Securitatea este într-adevăr crucială ori de câte ori alegi un dispozitiv, o aplicație sau un sistem. Trebuie să vă asigurați că clientul MCM pe care îl selectați oferă un nivel ridicat de protecție conținutului și altor date organizaționale.

S0, inspectați ce fel de măsuri de securitate oferă în serviciile lor, astfel încât să vă puteți proteja datele. De asemenea, vă va ajuta să vă asigurați că datele utilizatorilor dvs. rămân în siguranță pentru a le menține încrederea, pentru a menține conformitatea și pentru a reduce riscul de a fi penalizat. Pentru aceasta, verificați autentificarea, autorizarea și alte caracteristici de securitate pe care le oferă și cât de sigure sunt.

  Cum să dezactivezi rapid notificările enervante pe Apple Watch

Partajarea fișierelor 📁

Partajarea fișierelor este un aspect important atunci când vine vorba de colaborare. Deci, dacă doriți să asigurați o colaborare fără probleme între angajații dvs., trebuie să aveți un sistem care să permită partajarea securizată a fișierelor.

Alegeți un client MCM care poate oferi opțiunea de a activa sau dezactiva opțiunile de partajare a fișierelor oricând doriți. Vă ajută să preveniți încercările rău intenționate făcute de anumite site-uri care vă pot distribui datele sau compromite securitatea acestora. Prin urmare, inspectați întotdeauna opțiunile de partajare a fișierelor și securitatea acestora înainte de a alege un client MCM.

Deci, dacă sunteți în căutarea unui software MCM eficient, iată câțiva dintre furnizorii pe care îi puteți lua în considerare.

ManageEngine

ManageEngine Mobile Device Manager Plus (ME MDM Plus) este o soluție MDM completă care vă poate împuternici afacerea și vă poate oferi puterea mobilității. Ajută la creșterea productivității angajaților dvs., dar nu compromite niciodată securitatea.

ME MDM Plus vă permite să gestionați conținutul de pe smartphone-urile, laptopurile, tabletele, televizoarele, desktopurile și alte dispozitive robuste. Acesta acceptă sisteme de operare, inclusiv Android, Windows, Chrome OS, iOS, macOS, iPadOS și tvOS.

Utilizați instrumentul pentru a gestiona și distribui documente pe dispozitive mobile cu câteva clicuri. Permite utilizatorilor autorizați să vadă, să acceseze și să salveze documente în siguranță, folosind aplicația de încredere pe dispozitivele mobile. În plus, documentele distribuite o singură dată pe dispozitive sunt actualizate automat când noile versiuni devin disponibile.

În plus, puteți restricționa aplicațiile terțe să acceseze documentele dvs. distribuite și să le facă copii de rezervă în cloud. ME MDM Plus acceptă peste 10 formate de documente pe care le puteți gestiona și distribui. În plus, vă permite să separați datele personale și cele corporative de pe fiecare dispozitiv, ceea ce ajută la menținerea integrității datelor și nu permite niciodată nimănui să le compromită securitatea.

ME MDM Plus oferă două tipuri de servicii – cloud și on-premise. Puteți alege oricare dintre ele și puteți alege o încercare GRATUITĂ. În ceea ce privește planurile de prețuri, acestea au trei ediții – gratuită, standard și profesională. Alege-l pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Călcat mobil

Gestionați-vă datele mobile în siguranță cu Călcat mobil poate oferi o mulțime de beneficii afacerii dvs. Permite angajaților tăi să fie productivi, indiferent unde lucrează, astfel încât să poată accesa și vizualiza conținut oricând cu securitate.

Mobileiron vă poate proteja datele confidențiale de afaceri împotriva susținerii culturii moderne a muncii, fără a vă decelera productivitatea. Aceasta implică faptul că angajații dvs. pot accesa fără probleme datele și pot colabora cu fluxul de lucru pe orice dispozitiv și rețea, fără a vă întrerupe fluxul de lucru.

În plus, puteți proteja accesul la sistemele dvs. EFSS printr-un depozit de date mobil sigur care poate cripta datele la nivel local. De asemenea, poate suporta editarea și adnotarea documentelor, se poate conecta în siguranță la stocarea back-end și oferă o vizibilitate IT mai profundă asupra datelor stocate pe dispozitivele mobile.

Puteți autoriza accesul la sistemele cloud și EFSS locale, cum ar fi Office 365, Box și Sharepoint. De asemenea, puteți activa controale și politici de securitate a datelor mobile pentru a atenua partajarea neautorizată a datelor.

Mobileiron permite IT să ștergă datele de la distanță dacă un dispozitiv nu respectă cerințele de securitate. În plus, vă permite să utilizați criptarea FIPS 140-2 care vă ajută să vă protejați conținutul pe dispozitivele mobile. De asemenea, puteți utiliza o consolă pentru a aplica și configura politicile de prevenire a pierderii datelor (DLP), cum ar fi restricțiile de tip copy-paste și deschidere.

Concluzie

Odată cu creșterea infracțiunilor cibernetice, a politicilor BYOD și a culturii de la distanță, este nevoie să vă gestionați datele în mod eficient și să le asigurați. Utilizarea unui client MCM vă poate ajuta doar cu asta. De asemenea, poate ajuta la creșterea productivității angajaților noștri și ne poate asigura că munca de la distanță decurge fără probleme, cu securitate și conformitate.

x