Ce cititor de cărți electronice este cel mai bun pentru tine?

Recomandări cheie

 • Kindle oferă o gamă largă de dispozitive la prețuri diferite, cu unele modele premium. Între timp, Nook are o gamă mai limitată de cititoare electronice.
 • Kindle Paperwhite oferă un ecran mai mare cu lumină frontală adaptivă și încărcare wireless, în timp ce Nook GlowLight are un ecran de 6 inchi cu două opțiuni de stocare.
 • Kindle-urile tind să aibă o durată de viață mai lungă a bateriei și să accepte redarea cărților audio, în timp ce Nook GlowLight Plus permite redarea cărților audio, dar alte modele Nook nu o fac.

Deoarece atât de mulți dintre noi se îndreaptă către conținut digital, este mai important ca niciodată să vă asigurați că cititorul dvs. de cărți electronice corespunde nevoilor dvs. Dar ar trebui să alegi un Amazon Kindle sau un cititor Barnes & Noble Nook? Comparăm cele două mărci pentru a vă ajuta să alegeți.

Nook vs. Kindle: preț

Sa fim cinstiti; majoritatea deciziilor noastre de cumpărare se rezumă la un singur lucru: preț. Deci, care brand este cel mai accesibil? Barnes & Noble (care face Nook) și Amazon (care face Kindle) oferă diverse modele sub același nume de marcă.

Amazon oferă diferite dispozitive la diferite puncte de preț:

 • Kindle: de la 99,99 USD
 • Kindle Paperwhite: de la 139,99 USD
 • Kindle Paperwhite Signature Edition: de la 189,99 USD
 • Kindle Oasis: de la 249,99 USD
 • Kindle Scribe: de la 339,99 USD

Kindle este cel mai accesibil model de bază al Amazon, cu funcții de bază și 4 LED-uri. Kindle Paperwhite oferă utilizatorilor un afișaj mai mare cu 17 LED-uri și un design rezistent la apă. Ediția Signature se diferențiază de Paperwhite, oferind iluminare cu reglare automată și încărcare wireless.

Amazon oferă clienților mai multe funcții prin Kindle Oasis și Kindle Scribe. Oasis permite utilizatorilor Kindle să se bucure de 25 de LED-uri, rotire automată a paginii și butoane fizice de întoarcere a paginii, toate într-un dispozitiv rezistent la apă.

În schimb, Kindle Scribe, care nu este rezistent la apă, este ideal pentru cei care doresc să scrie sau să mâzgălească în marginile cărților lor electronice. Un stilou fără baterie este, de asemenea, inclus în prețul de achiziție.

Pentru familii, este important de reținut că Amazon oferă și două opțiuni Kindle pentru copii. Amazon Kindle Kids are un preț de 119,99 USD, care include cititorul electronic, precum și o carcasă și o garanție de doi ani. A doua alegere pentru copii este Kindle Paperwhite Kids, care oferă cititorilor tineri iluminare reglabilă și hardware rezistent la apă pentru 159,99 USD.

În mod similar, există mai multe produse Nook la puncte de preț diferite. Cu toate acestea, doar trei dintre ele – Nook GlowLight 4, Nook GlowLight 4e și Nook GlowLight 4 Plus – sunt adevărate cititoare electronice.

Celelalte dispozitive sunt toate tablete Android, asemănătoare tabletelor Amazon Fire. Le puteți folosi pentru a citi cărți electronice, dar ecranul mai luminos și durata de viață mai scurtă a bateriei le fac opțiuni mai puțin optime pentru viermii de bibliotecă.

Cititoarele electronice Barnes and Noble sunt disponibile la următoarele puncte de preț:

 • Nook GlowLight 4e: 99,99 USD
 • Nook GlowLight 4: 149,99 USD
 • Nook GlowLight 4 Plus: 199,99 USD

Deci, în ceea ce privește prețul, mărcile sunt foarte asemănătoare în funcție de dispozitivul exact pe care îl alegeți. Cu toate acestea, unele produse Kindle au prețuri mult mai mari decât produsele Nook.

Nook vs. Kindle: Specificații

Având în vedere că cei mai direcți doi concurenți sunt modelele Nook GlowLight și Kindle Paperwhite, să analizăm cum se compară din punct de vedere al specificațiilor.

GlowLight are un ecran de 6 inchi cu o rezoluție de 300 dpi, în timp ce Paperwhite oferă un ecran de 6,8 inchi cu o rezoluție de 300 dpi.

Nook GlowLight este disponibil într-o versiune de 8 GB sau 32 GB, în funcție de alegerea GlowLight4 sau GlowLight 4e. În mod similar, Kindle Paperwhite oferă dispozitive de 8 GB sau 32 GB, în funcție de dacă obțineți sau nu Paperwhite Signature. Este foarte asemănător cu Paperwhite original, cu excepția spațiului de stocare suplimentar.

Cealaltă diferență principală dintre cele două Kindle Paperwhites este că modelul Signature are o lumină frontală adaptivă care reglează luminozitatea mediului înconjurător. Are si incarcare wireless.

Într-adevăr, 8 GB ar trebui să fie suficienți pentru aproape toți utilizatorii, mai ales având în vedere că puteți stoca conținut în cloud.

Nook vs. Kindle: funcționalitate de întoarcere a paginii

Cea mai semnificativă diferență dintre Nook și Kindle din perspectiva utilizării este prezența unui buton fizic pe Nook. Când citiți cu un Nook, puteți folosi butonul pentru a întoarce paginile sau pentru a atinge ecranul. Când utilizați un Kindle, cu excepția Kindle Oasis, glisați pe ecran.

Această adăugare de buton fizic permite Nooks nu numai să se întoarcă cu o pagină, ci și să sară capitole. Acest lucru se poate face apăsând de două ori unul dintre butoanele de întoarcere a paginii. Această funcție, care nu este disponibilă pe Kindle, ar putea fi un beneficiu neașteptat pentru utilizatorii Nook.

Nook vs. Kindle: rezistență la apă

Erlo Brown/Shutterstock

Dacă vă faceți griji pentru vremea umedă sau pentru accidentele pe bază de apă, puneți-vă ochii pe modelele Paperwhite, Oasis sau GlowLight Plus. Modelele rezistente la apă ale Kindle sunt clasificate IPX8. Le puteți scufunda timp de până la o oră în doi metri de apă dulce sau până la 0,25 metri de apă sărată timp de până la trei minute, fără a deteriora tabletele.

Acesta este un avantaj enorm pentru oricine îi place să citească în fiecare seară la baie, lângă piscină sau pe plajă în timpul vacanței.

Detaliile de impermeabilizare pentru GlowLight Plus confirmă faptul că tableta are un rating IPX7. Acest lucru permite scufundarea a până la 3,28 picioare de apă dulce timp de o jumătate de oră. Cu toate acestea, spre deosebire de Kindle, Barnes & Noble afirmă că scufundarea în apă sărată sau în alte lichide ar trebui evitată.

Nook vs. Kindle: dimensiunea ecranului și rezoluția

Kendra Gerken/MUO

Dacă sunteți genul de persoană care își petrece toată ziua citind cărți electronice, este ușor să argumentați că dispozitivele de 6 inchi, cum ar fi Nook GlowLight 4 și GlowLight 4e, nu oferă suficient spațiu pe ecran.

Din fericire, multe dintre modelele acoperite aici depășesc această dimensiune. Veți obține ecran de dimensiuni mai mari cu Nook GlowLight Plus de 7,8 inchi, Kindle Oasis de 7 inchi, modelele Kindle Paperwhite de 6,8 inchi sau Kindle Scribe de 10,2 inchi. Toate dispozitivele Kindle oferă o rezoluție a ecranului de 300ppi și o suprafață frontală fără strălucire pentru o citire mai ușoară.

La celălalt capăt al scalei, s-ar putea să fii mai fericit cu o rezoluție mai mică, mai ales dacă ești doar un cititor ocazional. În acest caz, ar trebui să luați în considerare Nook GlowLight4e de nivel de intrare, deoarece are un afișaj de 212 dpi. Dimensiunea ecranului este încă de 6 inci și are un preț accesibil.

Designul Nook include un chenar mai gros în jurul porțiunii utilizabile a ecranului. Pentru cei care preferă un aspect mai subțire, Kindle sau unul dintre Kindle Paperwhites pot fi o opțiune mai bună.

Nook vs. Kindle: Durata de viață a bateriei

Durata de viață a bateriei unui Nook și Kindle este atât de bună încât nu ar trebui să fie o parte semnificativă a deciziei tale. GlowLight 4, 4e și GlowLight Plus oferă o baterie despre care Barnes and Noble susține că durează săptămâni întregi cu o singură încărcare. Modelele Amazon Kindle susțin că durează o gamă de șase până la zece săptămâni, în funcție de model și de utilizarea cititorului.

Amazon spune că Kindle Oasis oferă șase săptămâni de viață a bateriei dacă o persoană citește o jumătate de oră pe zi, are setarea luminii ecranului la 13 și oprește conexiunile Wi-Fi și Bluetooth în timp ce citește. Dacă alegeți oricare dintre opțiunile Kindle Paperwhite, acestea oferă până la 10 săptămâni de viață a bateriei per încărcare în aceeași situație.

În cele din urmă, Kindle-ul original vă permite să citiți timp de până la șase săptămâni cu o singură încărcare. Amazon avertizează, totuși, că aceste cifre sunt doar estimări. Anumite activități, cum ar fi ascultarea de cărți audio pe oricare dintre dispozitivele Kindle, ar putea modifica durata medie de viață a bateriei.

Pentru utilizare practică, Amazon Kindle Paperwhite pare să ofere o încărcare puțin mai lungă decât omologul său Nook.

Nook vs. Kindle: cărți audio

Cărțile audio au cunoscut o creștere rapidă a popularității în ultimii ani. Dacă ești un dependent de cărți audio și încearcă să decizi între Kindle sau Nook, Kindle este câștigătorul clar. Toate modelele de dispozitive Kindle acceptă redarea cărților audio prin Bluetooth și Wi-Fi.

Nook GlowLight 4 și GlowLight 4e nu permit redarea cărților audio. Cu toate acestea, Nook GlowLight Plus 4 vine echipat atât cu Bluetooth, cât și cu o mufă pentru căști, care vă permit să ascultați cărți audio.

Nook vs. Kindle: formate de cărți electronice acceptate

Există multe formate de cărți electronice, așa că compatibilitatea este importantă.

Kindle acceptă AZW3, AZW, JPEG, GIF, PNG, PDF, DOCX, TXT și HTML DOC. De asemenea, acceptă formatul audio Audible, AAX.

Dispozitivele Nook acceptă formatele de fișiere EPUB, PNG, JPG, GIF, BMP și PDF.

În ciuda diferențelor dintre dispozitivele Kindle și Nook, este posibil să citiți cărți pe ambele, indiferent de format, dacă sunteți dispus să utilizați unul dintre aceste convertoare de cărți electronice disponibile online.

Nook vs. Kindle: Catalog de cărți electronice

Tada Images/Shutterstock

Un cititor de cărți electronice nu este de mare folos fără niște cărți electronice de pus pe el. Deși există multe magazine de cărți electronice care merită folosite, proprietarii de Kindle își vor face majoritatea cumpărăturilor în magazinul Amazon Kindle Books. Utilizatorii Nook au acces la magazinul Nook Books de la Barnes & Noble.

Dintre cele două magazine concurente, Amazon este mai extins și adesea mai ieftin. Atât Amazon, cât și Barnes & Noble adaugă protecție pentru gestionarea drepturilor digitale (DRM) titlurilor lor.

Pentru cititorii de conținut publicat în mod tradițional, Nook este o alegere bună. Cu toate acestea, dacă doriți să accesați mai multe lucrări auto-publicate sau mai puțin cunoscute ale autorului, un dispozitiv Amazon este cea mai bună alegere.

Nook vs. Kindle: Alte caracteristici

Cele două dispozitive vin fiecare cu propria gamă de aplicații și funcții suplimentare.

Pe un Kindle, utilizatorii pot accesa definițiile din dicționarul din cărți, generatorul de vocabular Word Wise și scanerul cu raze X, care le permite cititorilor să parcurgă rapid o carte pentru a găsi referințe la personaje, evenimente, referințe și alte informații.

Dispozitivele Nook au un mod de noapte pentru a preveni oboseala ochilor și un program automat de descoperire a conținutului numit B&N Readouts.

Kindles acceptă o conexiune cu aplicația de bibliotecă Libby, care permite utilizatorilor să împrumute cărți electronice din biblioteca locală și să le descarce direct în cititorul lor electronic.

Ambele produse oferă o serie de setări de utilizare, cum ar fi fonturi diferite, dimensiuni de text și o opțiune de iluminare de fundal. După cum v-ați aștepta, puteți găsi, de asemenea, o mulțime de accesorii terțe, cum ar fi huse și mâneci, atât pentru Kindle, cât și pentru Nooks.

Este un Nook sau un Kindle mai bun pentru tine?

Deci, pentru a completa cercul, care este cel mai bun e-reader pentru tine? În mintea noastră, există un singur câștigător: Amazon Kindle. Barnes & Noble Nook are câteva note frumoase, dar Amazon Kindle este mai rapid, mai ușor de utilizat și are acces la un magazin mai mare.

Diferitele modele Kindle înseamnă, de asemenea, că există un dispozitiv bun pentru toată lumea.

Dacă doriți să faceți mai multe cercetări înainte de a cumpăra, există substanțial mai puține recenzii Nook decât cele Kindle, iar oamenii par, în general, mai mulțumiți de achizițiile lor de cititoare electronice Amazon.

Desigur, nu trebuie să folosiți un magazin de cărți electronice pentru a găsi conținut. Odată ce ați achiziționat e-readerul dorit, puteți descărca online cărți electronice gratuite sau vă puteți conecta la biblioteca locală și puteți economisi câțiva dolari.